Θέσεις

Επιστολή του Ν. Στρατουδάκη

Πριν λίγο καιρό διάβασα στον τοπικό Τύπο, δήλωση του συνδυασμού του πρώην δημάρχου Γιαν. Μαρινάκη, στην οποία ο κ. Μαρινάκης και οι σύμβουλοι του καλούν τον υπεύθυνο του Στρατουδάκειου κ. Λουκά να μου ζητήσει συγνώμη αλλά και να μην ασχοληθεί ξανά μαζί μου. δηλώνω πως δεν θέλω την συγνώμη κανενός κ. λουκά. Απλά το μόνο που θέλω είναι να ξεκαθαρίσω την θέση μου σε ένα θέμα που συζητήθηκε αρκετά. Γιατί επειδή υπάρχουν πολλοί καλοθελητές που προσπαθούν να πουν ότι επειδή εγώ έφτιαξα το Στρατουδάκειο θέλω να κάνω και κουμάντο, γι’ αυτό και οφείλω να παρέμβω. Θα θυμίσω πως εμένα μου παραχώρησαν με συμβολαιογραφική πράξη ένα γραφείο μέσα στο Στρατουδάκειο, ώστε να μπορώ μέσα σε αυτό το γραφείο να κάνω τις δράσεις που εγώ ήθελα.

Στο χώρο όμως του Στρατουδάκειου τα λάθη είχαν ξεκινήσει από παλιά. Καλώς ή κακώς (δεν το κρίνω εγώ), ο τότε δήμαρχος Χρ. Σύρκος έβαλε μέσα τον σύλλογο επιστημόνων. Αντέδρασα και μου ζήτησε συγνώμη τότε όμως τι να το κάνω το συγνώμη; Πάλεψα για να αλλάξει η κατάσταση και να φύγουν από το Στρατουδάκειο οι επιστήμονες. Όμως δεν τα κατάφερα.

Μετά την διοίκηση Σύρκου, ήρθε στο δήμο η διοίκηση Στρατιώτη. Επισκέφθηκα τον τότε δήμαρχο στο γραφείο του πάνω από τρεις φορές και τον παρακάλεσα να απομακρύνει από το Στρατουδάκειο τον σύλλογο επιστημόνων ώστε να μπορέσω να ολοκληρώσω το έργο που είχα ξεκινήσει αφού έπρεπε να γίνουν και κάποιες άλλες παρεμβάσεις. Είχα ως στόχο να καλλωπίσω το χώρο αλλά και να δημιουργήσω έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Αντί όμως να με ακούσει ο κ. Στρατιώτης, έδωσε εντολή και έκλεισαν από μπροστά το γραφείο που μου είχε παραχωρηθεί με συμβολαιογραφική πράξη. Έτσι ήταν αδύνατο να κάνω το οτιδήποτε.

Η κατάσταση άλλαξε και στο δήμο ήρθε ο Γιαν. Μαρινάκης. Με τον κ. Μαρινάκη καταφέραμε και απομακρύναμε από το χώρο του Στρατουδάκειου τον σύλλογο επιστημόνων, όμως διαπίστωσα πως δεν υπήρχε διάθεση να γίνουν παρεμβάσεις στο χώρο ώστε αυτός να καλλωπιστεί ακόμη περισσότερο.

Έπειτα ήρθε η σειρά του δημάρχου Γρ. Σταμούλη από τον οποίο ενώ περίμενα να δω κάποια πράγματα εντελώς διαφορετικά από τους προηγούμενους δημάρχους, δυστυχώς απογοητεύομαι. Όσο ο Γρηγόρης ο Σταμούλης δεν ήταν δήμαρχος μου φέρονταν άψογα αφού ήμασταν και φίλοι. Από την ημέρα όμως που βρέθηκε στην καρέκλα του δημάρχου άλλαξαν τα πράγματα. Με βλέπει πλέον όχι ως φίλο αλλά αφ’ υψηλού. Παρ’ όλα αυτά όταν κέρδισε τον δήμο, του είπα συγχαρητήρια δίνοντας του όμως μια συμβουλή. Δήμαρχε πρόσεξε τους δικούς σου, δηλαδή την αυλή σου. Πρέπει να το θυμάται και μάλιστα μου έριξε δίκιο για όλα όσα του είπα. Τότε και με την ευκαιρία αυτή του πρότεινα να φρεσκάρουμε κυρίως τον εξωτερικό χώρο του Στρατουδάκειου ενώ χρειάζονταν και παρεμβάσεις στα κουφώματα. Πρότεινα δε στο δήμαρχο να μην βάλει ο δήμος ούτε ένα ευρώ δηλώνοντας του πως όλα τα έξοδα θα τα αναλάμβανα εγώ προσωπικά. Ο Γρηγόρης τα δέχθηκε όλα με χαρά.

Όμως όταν πήγα στο Στρατουδάκειο βρέθηκα σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Θέλοντας να μπω μέσα και ενώ έξω είχαν τελειώσει οι εργασίες, διαπίστωσα πως είχαν αντικαταστήσει τις κλειδαριές, αφού τα κλειδιά που είχα εγώ δεν άνοιγαν την πόρτα. Ένας άνθρωπος από το προσωπικό που απασχολούσα για τις εργασίες εξωτερικά του κτηρίου με ενημέρωσε πως πλέον την ευθύνη για το Στρατουδάκειο έχει κάποιος κύριος Λουκάς, τον οποίο πήραμε τηλέφωνο και αμέσως ήρθε. Άνοιξε την πόρτα ο κ. Λουκάς, μπήκαμε στο χώρο και μου εξήγησε πως η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει τις κλειδαριές αφού έκλεβαν τις καρέκλες. Πηγαίνοντας προς τον χώρο των γραφείων, είδα πως το γραφείο μου το είχαν μετατρέψει σε αποθήκη. Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα για να διαπιστώσω τι έχει συμβεί, όμως και στο γραφείο μου είχαν αλλάξει τις κλειδαριές. Πρέπει να πω, πως μόνο εγώ είχα κλειδί για το γραφείο μου το οποίο επαναλαμβάνω μου είχε παραχωρηθεί με συμβολαιογραφική πράξη. φάνηκε λοιπόν πως είχαν παραβιάσει την κλειδαριά και την είχαν αλλάξει, κάτι που μου επιβεβαίωσε ο κ. Λουκάς. Τέλος πάντων όμως, ο άνθρωπος μου άνοιξε το γραφείο μου και διαπίστωσα το κακό χάλι στο οποίο το είχαν μετατρέψει. Έλειπαν κάποιες αναμνηστικές φωτογραφίες αλλά και κάποιες καρέκλες που τις είχα για να υποδέχομαι κάποιους ανθρώπους.

Ο κ. Λουκάς με είδε στενοχωρημένο και μου είπε πως αν θέλω κλειδί για το γραφείο μου να πάω να το ζητήσω από τον κ. Κορώση, που είναι πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ. Πικράθηκα και κατευθείαν πήγα στο γραφείο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μιχάλαρου όπου εκεί μετά από λίγο ήρθε και ο δήμαρχος. Ήμουν εκνευρισμένος και στενοχωρημένος και είπα στον δήμαρχο πως οι ενέργειες που έγιναν είναι εγκληματικές και σηκώνουν παρέμβαση εισαγγελέα. Εμένα μου φάνηκε πως ο δήμαρχος δεν γνώριζε κάτι απ’ όλα όσα έγιναν, λέγοντας μου πως θα καλέσει τους υπεύθυνους να ενημερωθεί. Να γίνονταν μια κουβέντα, να αποδεικνύονταν το λάθος και όλα θα είχαν τελειώσει. Αντί όμως να γίνουν όλα αυτά, και ενώ με πίκραναν και με στενοχώρησαν, με κάλεσαν να με βραβεύσουν.

Αναρωτήθηκα, είναι δυνατόν από την μια μεριά να με πετάνε έξω από το Στρατουδάκειο και από την άλλη να θέλουν να με βραβεύσουν; Γι’ αυτό και δεν παρευρέθηκα στην τελετή βράβευσης ενημερώνοντας όμως για τους λόγους που δεν συμμετείχα. Και αντί ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του να παραδεχθούν τα λάθη τους, ο κ. Λουκάς έστειλε επιστολή στον Τύπο αφήνοντας να εννοηθεί πως είμαι ψεύτης και αναφέροντας πως το ψέμα έχει κοντά πόδια. Μάλιστα τόνισε πως το γραφείο μου δεν το άνοιξε η σημερινή διοίκηση αλλά η προηγούμενη. Δηλαδή εγώ που ανήκα στην προηγούμενη διοίκηση πήρα κλειδαρά και άνοιξα το γραφείο μου ενώ είχα κλειδιά; Τι είναι αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Λουκάς, γράφοντας στην επιστολή του πως έχω να πατήσω στο Στρατουδάκειο τέσσερα χρόνια, την στιγμή που το Πάσχα που πέρασε μοίρασα εκεί 120 αρνιά;

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην προηγούμενη διοίκηση, δηλαδή η Βανέσσα, ο Δρένης ή ακόμα και ο Φωτίου που ήταν αντιπολίτευση γνώριζαν πως μόνο εγώ είχα κλειδιά για το γραφείο μου. είχε κανείς από αυτούς το θάρρος να φέρει κλειδαρά και να τα ανοίξει τότε; Οπότε ο κ. Λουκάς κάτι έχει μπερδέψει.

Επαναφέρω το θέμα αυτό γιατί ζητάω από τον δήμαρχο Γρ. Σταμούλη να το ελέγξει, να αναζητήσει ευθύνες και για να με ικανοποιήσει πρέπει τόσο ο κ. Κορώσης όσο και ο κ. Λουκάς να μην έχουν την ευθύνη του Στρατουδάκειου και να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο χώρο αυτό. Πρέπει την ευθύνη του Στρατουδάκειου να την πάρει ένας άνθρωπος που να γνωρίζει τι χρειάζεται το κτήριο αλλά και τι απαιτήσεις υπάρχουν στο κτήριο. Εκτός αν ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του θέλουν να μου πουν «κύριε Στρατουδάκη μέχρι εδώ ήταν, όλα καλά έγιναν, πάρε δρόμο και φύγε». Εγώ αυτό θα το δεχθώ. Όπως δέχθηκα να φύγω και από το χώρο του δημαρχείου.

Όμως δεν είμαι στενοχωρημένος μόνο από την στάση του δημάρχου Γρ. Σταμούλη. Είμαι και από τους δικούς μου που στήριξα. Έπρεπε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πέρασαν από θέσεις κλειδιά στον δήμο, (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και λοιποί) αλλά και ο τέως δήμαρχος ο Χρ. Σύρκος να έπαιρναν θέση ανοιχτά και να έψαχναν το θέμα. Όμως όλοι ακούνε τις λασπολογίες της διοίκησης Σταμούλη για το θέμα αυτό. Κανείς δεν έχει το θάρρος να απαντήσει στις προσβολές του κ. Λουκά αλλά και του δημάρχου που αφήνει τα στελέχη του να ρίχνουν λάσπη. Κανείς τους δεν βγήκε να υπερασπιστεί το δίκιο μου και να διαψεύσει τον κ. Λουκά. Θεωρώ λοιπόν πως δεν είναι κανένας από αυτούς σωστός άνδρας.

Μπορεί ο κ. Μαρινάκης να έγραψε αυτά που έγραψε πριν λίγο καιρό κατηγορώντας τον κ. Λουκά, όμως ο κ. Λουκάς ως εθελοντής δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εκτελεί εντολές του κ. Σταμούλη. Ο άνθρωπος (δηλαδή ο κ. Λουκάς) είπε την αλήθεια. Είπε πως έφεραν κλειδαρά και άλλαξαν τις κλειδαριές δίχως όμως οι δικοί μου αλλά και ο κ. Λουκάς να καταλαβαίνουν πως εκθέτουν και την διοίκηση Μαρινάκη και την διοίκηση Σταμούλη.

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν θέλω από κανέναν κύριο Λουκά να μου ζητήσει συγνώμη, αφού ο άνθρωπος απλά εκτελεί εντολές. Ζητάω όμως από τον Γρ. Σταμούλη να μην επιτρέψει στον κ. Λουκά και τον κ. Κορώση να έχουν την ευθύνη του Στρατουδάκειου. Το Στρατουδάκειο δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Το έφτιαξα με μεγάλο αγώνα, με θυσίες και πολύ κόπο και ανήκει στον Μεγαρικό λαό και σε κανέναν Σταμούλη, Λουκά και Κορώση, ή και σε οποιονδήποτε αιρετό πέρασε και θα περάσει από τον δήμο. Όσον αφορά τους δικούς μου, σε όλους, αντιδημάρχους, προέδρους και λοιπά, με άριστα το δέκα τους βάζω μηδέν! Γιατί δεν είχαν το τσαγανό να βγουν και να υποστηρίξουν την αλήθεια, αφήνοντας έναν άνθρωπο 80 χρονών να τον προσβάλλουν κάποιοι άλλοι, όπως ο κ. Λουκάς επειδή όπως είπα, ο άνθρωπος εκτελεί εντολές;

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία

Νικόλαος Στρατουδάκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όνειρα για την ανάπτυξη της περιοχής μας

Aleka Stamatiadi

Ένας προδότης στο τείχος

Άστρο λαμπρό να μας οδηγήσει