Κοινωνία

Επικίνδυνο το πεδίο βολής;

Τρία μη διαρραγέντα βλήματα εντός του Πεδίου Βολής Μεγάρων

Απαγορεύεται η προσέγγιση πολιτών στο Πεδίο Βολής του Στρατού στη Νέα Δάφνη Μεγάρων

 

Κίνδυνος στο πεδίο βολής και εν μέσω αντιπυρικής περιόδου με ξηρασία και λόγω τριών μη διαρραγέντων βλημάτων που βρέθηκαν. Πριν λίγες ημέρες ξέσπασε πυρκαγιά στο σημείο την οποία αντιμετώπισαν χωρίς προβλήματα οι άνδρες της πυροσβεστικής.

Όσον αφορά τα μη διαρραγέντα βλήματα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής γνωστοποίησε ότι εντός του Πεδίου Βολής του Στρατού στην Περιοχή της Νέας Δάφνης Μεγάρων έχουν επισημανθεί τρία (3) μη διαρραγέντα βλήματα Πυροβολικού, των οποίων η ελεγχόμενη καταστροφή δεν κατέστη δυνατή, λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων  (Σχίνου – Αλεποχωρίου) την 21 Μαΐου 2021. Γίνεται γνωστό στους δημότες και κατοίκους του Δήμου Μεγαρέων  καθώς και στους  ιδιώτες, που έχουν εγκαταστάσεις περιμετρικά των εξωτερικών ορίων του Πεδίου Βολής ότι  μέχρις ότου πραγματοποιηθεί η εξουδετέρωση του ανευρεθέντος πολεμικού υλικού, η οποία εκτιμάται μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου (31 Οκτωβρίου 2021), απαγορεύεται σε όλους η προσέγγιση στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το θέμα έθιξε στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων ο Δημήτρης Γεωργακής επισημαίνοντας ότι «πρέπει να κοιτάξουμε το ζήτημα του πεδίου βολής σε νέα βάση. Όταν γίνονται βολές τα πράγματα είναι επικίνδυνα, αναπτύσσονται εκεί πτηνοτροφικές δραστηριότητες. Γίναμε γνώστες της φωτιάς και είχαμε αγωνία μέχρι να μην πάρει εκτάσεις». Ο Δήμαρχος απάντησε ότι «Το πεδίο βολής είναι ιδιοκτησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Όταν έπιασε φωτιά δεν είχε βολές, όταν γίνονται βολές λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας. Αν κριθεί ότι αξίζει να κάνουμε διαδικασία για απομάκρυνση του πεδίου βολής, αν είναι προς το συμφέρον της περιοχής να το κοιτάξουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς θα ανοίξουν από Δευτέρα, 1η Ιουνίου, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Ιερόθεος Ζαχαρίας: Εκλέχθηκε καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πολυτεχνείου Πατρών

Aleka Stamatiadi

Επανεκκίνηση σήμερα για καφέ-μπαρ-εστιατόρια: Τι μέτρα ισχύουν

Aleka Stamatiadi