Πολιτική Σημαντικότερα

“Έπεσαν” οι υπογραφές για τη χρηματοδότηση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

Ενώ οι μαθητές και μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων συστεγάζονται με τους μαθητές του 5ου από το 2019, υπεγράφη αυτές τις ημέρες το συμβόλαιο χρηματοδότησης από τον Δήμο Μεγαρέων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

“Καλά νέα για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς! αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων. Την Παρασκευή 29/7 ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης υπέγραψε το συμβόλαιο χρηματοδότησης για την ανέγερση νέου και σύγχρονου κτιρίου, που θα στεγάσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων.

Το 4ο Δημοτικό είχε προβλήματα υποδομών. Εδώ και πάνω από δυο χρόνια ξεκίνησαν οι προσπάθειες εξεύρεσης οριστικής λύσης, για να λήξει και η ταλαιπωρία της προσωρινής μεταστέγασης στο 5ο Δημοτικό.

Το πρώτο βήμα έγινε όταν η ανάγκη για ανέγερση νέου κτιρίου έγινε επίσημο αίτημα του Δήμου, το οποίο “ετέθη επί τάπητος” τον Οκτώβριο του 2020, σε συνάντηση του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη με τους εκπροσώπους της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤΥΠ).

Ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, το αίτημα ανέγερσης νέου κτιρίου έγινε “Έργο” του Δήμου και είχαμε μια θετική και ουσιαστική εξέλιξη τον Οκτώβριο του 2021, όταν υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στυλιανό Πέτσα, η ένταξη αυτού του Έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Παρά τις δυσκολίες (όχι μόνο τεχνικές), η επιμονή και προσήλωση του Δημάρχου στο ζήτημα αυτό, που το είχε επισημάνει και κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Δήμο μας, είχαν σαν αποτέλεσμα την επιτάχυνση των διαδικασιών και έτσι, την Παρασκευή 29/7 ο Δήμαρχος υπέγραψε το συμβόλαιο χρηματοδότησης  με τη Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, κα Δήμητρα Ασημάκη.

Φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Υπογράψαμε το συμβόλαιο για την χρηματοδότηση της κατασκευής νέου σύγχρονου κτιρίου, στην θέση του παλαιού, το οποίο θα στεγάσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, με την Γεν. Δντρια του Τ.Π.Δ κ. Ασημάκη Μίκα. Σύντομα η ταλαιπωρία μαθητών/ριών και γονέων του 4ου Δημ. Σχολείου θα λάβει τέλος και ο Δήμος θα αποκτήσει ένα ακόμα σύγχρονο σχολικό κτίριο.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά από κεραυνό στη Βένιζα

Aleka Stamatiadi

Τέσσερις μέρες προθεσμία για ΕΝΦΙΑ, τέλη και φόρο εισοδήματος

«Ενεργειακές Κοινότητες» με οφέλη για όλους