Πολιτική Σημαντικότερα Συνεντεύξεις

Άγγελος Μακρυγιάννης: «Καλώ όλες τις υγιείς δυνάμεις να ενωθούμε για να αλλάξουμε επιτέλους τον τόπο»

Συνέντευξη Άγγελος Μακρυγιάννης

«Με απλότητα και αμεσότητα θα πορευθώ και ως επικεφαλής της διοίκησης εάν με αξιώσουν οι συμπολίτες μου»

«Η διοίκηση πουλάει και την ψυχή της, για να παραμείνει στην εξουσία».

Η χρονιά είναι εκλογική και οι υποψήφιοι είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν ψήφο στις εκλογές του Οκτωβρίου. Η Ε συνομιλεί με υποψηφίους και παρουσιάζει τις θέσεις τους προς ενημέρωση των πολιτών και ανταλλαγή απόψεων, για το καλό της περιοχής μας.

Ο Άγγελος Μακρυγιάννης, επικεφαλής του συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις», θήτευσε ως δημοτικός σύμβουλος στα έδρανα της αντιπολίτευσης με συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς ακραίες θέσεις και μακρηγορίες. Όπως η επαγγελματική του ενασχόληση μαρτυρά ως οικονομολόγος  και έμπορος, ως Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων & Νέας Περάμου στοχεύει στην ανάπτυξη για τον Δήμο Μεγαρέων.

 • Στην αρχή της εκλογικής χρονιάς, ποιες είναι οι προθέσεις σας για τις
  δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου;
 • Εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες σας καλή χρονιά, υγεία, ευημερία και προκοπή ευχόμενος πάντα να λάβουμε αυτό που πραγματικά μας αξίζει. Για εμάς κα. Σταματιάδη, η αρχή έγινε στις 7/10 /2018 με την ιδρυτική διακήρυξη του νέου μας συνδυασμού και από εκείνη την στιγμή δίνουμε παρόν σε όλες τις δράσεις και κυρίως στις εστίες των προβλημάτων των πόλεών μας.

Η δράση μας μεγάλη σε σχέση με την εκλογική μας δύναμη, αλλά οι συμπολίτες μας είμαι σίγουρος, ότι στο νέο κάλεσμα θα μας τιμήσουν με την δύναμη που μας αξίζει.  Είμαστε παρόν και θα είμαστε με την βοήθεια του Θεού στο έργο μας, όπου μας κατατάξει ο Μεγαρικός και Νεοπεραμιώτικος λαός.  Έχουμε υποσχεθεί στους συμπολίτες μας ότι θα παραδώσουμε «Όμορφες Πόλεις» που το χρωστάμε στις επόμενες γενιές.

 • Έχετε κάνει επαφές με συμπολίτες που θα ήθελαν να ενταχθούν στην
  δημοτική σας παράταξη;
 • Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς συμπολίτες μας κυρίως νέες και νέους καλώντας τους να συμμετέχουν ενεργά στα δημοτικά δρώμενα του τόπου μας. Με μεγάλη δυσαρέσκεια σας λέω ότι οι νέες και νέοι μας ενώ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από την σημερινή, εύχομαι και απελθούσα διοίκηση, δεν επιθυμούν να εμπλακούν ενεργά για να αλλάξουμε αυτήν την μίζερη στασιμότητα του τόπου μας. Πίστευα εξ αρχής, ότι η νεολαία μας είναι έτοιμη για μία ειρηνική επανάσταση αλλά θέλει μεγάλη προσπάθεια για την πείσουμε, γιατί ίσως ποτέ δεν καθίσαμε να την ακούσουμε.  Εστιάζω στο κομμάτι της νεολαίας γιατί εάν ζητάμε αλλαγή μόνο με νέους, όχι απαραίτητα ηλικιακά, θα έρθει.   Σε επίπεδο στελέχωσης του ψηφοδελτίου βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο μιας και ο κορμός μας παραμένει δυνατός και ζωντανός.
 • Έχετε αποκομίσει μια θητεία ως επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου
  συνδυασμού «Όμορφες πόλεις». Τι πιστεύετε ότι «μάθατε» ως επικεφαλής συνδυασμού της αντιπολίτευσης του Δήμου Μεγαρέων;
 • Όπως καλά γνωρίζεται κα. Σταματιάδη η εμπλοκή μου αλλά και μέρος των σπουδών μου στην πολιτική είναι πολύ μεγάλη. Στην πολιτική σμιλεύομαι από τα μαθητικά χρόνια σε δύσκολες εποχές έντονης αντιπαράθεσης.  Σίγουρα ο ρόλος του επικεφαλής σε μια δημοτική παράταξη είναι πολύ σοβαρός διότι αυτά που λες και πράττεις πρέπει να είναι ειλικρινή και όταν θα έρθεις στην εξουσία να μπορείς να τα υλοποιήσεις.

Γιατί εάν δεν το κάνεις θα είσαι και εσύ άλλος ένας από τους άλλους.  Αυτό που μου έμαθε η ζωή και κυρίως οι γονείς μου αλλά με την σειρά μου διδάσκω στα παιδιά μου, είναι να είσαι ειλικρινής, να αγαπάς τον συνάνθρωπό σου, να δίνεις σε αυτόν που έχει ανάγκη και να μην αδικήσεις κανένα γιατί αυτό γυρίζει πάντα σε σένα. Νομίζω ότι με την απλότητα και αμεσότητα ως επικεφαλής συνδυασμού αντιπολίτευσης θα πορευθώ και ως επικεφαλής της διοίκησης εάν με αξιώσουν οι συμπολίτες μου.

 • Ποια θεωρείτε ως την καλύτερη στιγμή σας ως αντιπολίτευση αυτά τα χρόνια που πέρασαν;
 • Η καλύτερη στιγμή για μένα προσωπικά είναι όταν στα συμβούλια ο κ. Δήμαρχος αλλά και η υπόλοιπη διοίκηση σημειώνει αυτά που λέω για να υλοποιήσουν, και αυτά στην θητεία μας είναι πολλά. Διότι ο ρόλος μας δεν είναι μόνο ελεγκτικός και καταγγελτικός αλλά βοηθητικός και συμπληρωματικός σε κάτι που η διοίκηση δεν έχει αντιληφθεί. Όλοι βρισκόμαστε εκεί με σκοπό την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας, μπορούμε να την προσφέρουμε από όποια θέση και αν έχουμε. Και μόνο ότι σε αυτή τη θέση αισθάνομαι χρήσιμος για τον τόπο μου είναι αυτό που πραγματικά ικανοποιεί τις επιθυμίες μου.
 • Ποιο θα λέγατε ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος της διοίκησης Σταμούλη;
 • Η σημερινή διοίκηση στα οκτώμισι χρόνια της έχει κάνει κατά την γνώμη μου πολλά και σημαντικά λάθη.  Με αποφάσεις ανάποδες στην πρόοδο και κυρίως απομόνωσης της πόλης από την γύρω ανάπτυξη. Το κυριότερο λάθος της διοίκησης Σταμούλη, που είναι σίγουρα μία από τα ίδια, είναι ότι το νούμερο ένα στην ατζέντα της έχει την παραμονή της στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος.  Είναι μια απελθούσα διοίκηση που δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα και που ακόμα τα νεότερα ηλικιακά στελέχη της τα γέρασε πριν την ώρα τους.  Είναι που λέει και ο απλός λαός: «πουλάει και την ψυχή της… για να παραμείνει στην εξουσία».  Γι’ αυτό και μόνο τον ερχόμενο Οκτώβρη πρέπει αυτή η μικρή ομάδα (γιατί έρχονται και άλλες αποχωρήσεις) να πάει στο καλό και να αφήσει εμάς τους νεότερους να οδηγήσουμε τον τόπο σε αυτό που μας αξίζει.
 • Πώς ονειρεύεστε τα επόμενα χρόνια στον Δήμο Μεγαρέων; Τι είναι αυτό που θα κάνετε για να αλλάξει η περιοχή μας μελλοντικά;
 • Το όραμα μας είναι να δούμε επιτέλους στον τόπο μας ανάπτυξη, οικονομική μεγέθυνση, ευημερία και πρόοδο για τους νέους μας που τα τελευταία τριάντα χρόνια λόγο έλλειψης εργασίας έχουν φύγει μακριά. Βάζοντας τις υποδομές από την πρώτη περίοδο διοίκησης μας καταρχήν να γίνουν βιώσιμες οι υφιστάμενες επιχειρήσεις υλοποιώντας έργα υποδομής που η πολιτεία θα έπρεπε να είχε κάνει από δεκαετίες και ταυτόχρονα να προσελκύσουμε νέες μιας και οι επενδύσεις στην χώρα μας είναι τεράστιες χωρίς να είμαστε ούτε στον χάρτη.

Είδαμε μια τεράστια ξενοδοχειακή επένδυση στους Αγίους Θεοδώρους, δίνοντας μεγάλη υπεραξία στην περιοχή και εμείς με ακίνητα όπως η Πειραϊκή Πατραϊκή, η Ελαιουργική, ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, το κρατικό ΚΤΕΟ, οι δύο Βιομηχανικές περιοχές, η Μπότσικα που ανήκει στον Δήμο και τόσα άλλα να κάθονται περιμένοντας να πέσουν χωρίς να τα έχετε προβάλει τουλάχιστον ως διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Αλλά τι απαιτήσεις μπορεί να έχει κάποιος από εσάς όταν οι ίδιοι λάμψατε δια τις απουσία σας στο συνέδριο Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού που έγινε επί των ημερών σας με συμμετοχή όλων των φορέως, συλλόγων, επιμελητηρίων και θεσμών της Αττικής που διοργάνωσε ο Εμπορικός μας Σύλλογος;

Δεύτερον και εξίσου σημαντικό να δούμε επιτέλους τον δήμο μας βιώσιμο κοστολογώντας όλες του τις υπηρεσίες και παροχές για να δούμε επιτέλους που γίνονται οι περιττές σπατάλες δίνοντας εργασιακή ασφάλεια σε όλους τους εργαζόμενου μόνιμους και μη.

Τρίτον να αποκαταστήσουμε οπτικά με όλες τις δυνάμεις του δήμου μας, αλλά και με την συμμετοχή όλων των συμπολιτών, συλλόγων, φορέων την τραγική εικόνα που έχουμε σαν πόλεις και οικισμούς.

Τέταρτον  να εξαλείψουμε την μιζέρια και κακομοιριά που διακατέχει την σημερινή διοίκηση η οποία περιμένει πρωτίστως από τους άλλους να κάνουν αυτά που είναι η ίδια είναι υποχρεωμένη να κάνει.

Και πέμπτον να προβάλουμε πραγματικά τον τόπο μας με πρώτη την Νέα Πέραμο, την Κινέτα, το Αλεποχώρι, την Πάχη ως ημερήσιος προορισμός για μαθητές, νέου & νέες, οικογένειες αλλά και ηλικιωμένους με πολλαπλές επιλογές, ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων.

Κλείνοντας το νέο μας πρόγραμμα θα έχει με λεπτομέρεια όλους τους άξονες προόδου και ανάπτυξης της περιοχής μας.

 • Ποια είναι η άποψη σας για τις επόμενες εκλογές στον Δήμο Μεγαρέων;
  Πώς πιστεύετε ότι θα κυλήσει η προεκλογική περίοδος; Πιστεύετε ότι θα υπάρχουν συνεργασίες και συναίνεση ή πόλωση;

Όπως μου έλεγε ένας πραγματικός πολιτικός μου φίλος: «παιδί μου οι εκλογές κερδίζονται με πρόσθεση και πολλαπλασιασμό, ποτέ με διαίρεση και αφαίρεση».  Εύχομαι και ταυτόχρονα καλώ όλες τις υγιείς δυνάμεις να ενωθούμε για να αλλάξουμε επιτέλους αυτό τον τόπο.  Ένα τόπο που από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι να παραμένει ο ίδιος και με το πέρασμα του καιρού χειρότερος από ποτέ.  Έναν τόπο που έχει τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης και ποιοτικής ανάπτυξης.  Τουλάχιστον από πλευράς μας όπως πράξαμε και στις προηγούμενες εκλογές θα δώσουμε την πολιτική μας μάχη με αξίες και αρχές που αρμόζουν στον λαό μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορανομικοί έλεγχοι από κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής

“Άξιον εστί” στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων

Aleka Stamatiadi

Βύζας: Απέκτησε Σαχόλι, άρεσε στα φιλικά