Κοινωνία Σημαντικότερα

Εμβολιασμό και παιδιών κατά της COVID-19 στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων ζητά ο Δήμαρχος Μεγαρέων

Ενώ η πανδημία είναι σε έξαρση, έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός παιδιών κατά της covid-19 σε επιλεγμένα σημεία σε όλη τη χώρα, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ζητά να εμβολιάζονται και παιδιά στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Ωστόσο, όπως έχει επισημανθεί, το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, υποστελεχωμένο, έχει ήδη υπερφορτωθεί κάνοντας εμβολιασμούς σε ενήλικες και rapid tests σε μαθητές που έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα στο σχολείο.

Από την άλλη πλευρά, ενώ τα κρούσματα covid-19 αυξάνονται και η διασπορά γίνεται και από παιδιά και όπως οι γιατροί συστήνουν, πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στις παιδικές ηλικίες.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, παρέμβαση είχε κάνει και μέσω της εφημερίδας μας ο παιδίατρος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λουκάς Μπισταράκης, τονίζοντας ότι “τα Μεγαριτόπουλα είναι υποχρεωμένα να τρέχουν στην Αθήνα και την Κούλουρη να εμβολιαστούν! Επίσης  ο περιορισμένος αριθμός εμβολιαστικών κέντρων για τα παιδιά περιορίζει τον αριθμό των ραντεβού, απογοητεύοντας τους γονείς”.

Σήμερα, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ανακοινώνει ότι με το υπ’ αριθμ.19928/14.12.21 έγγραφό του προς τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλό Χρήστο ζητεί να εμβολιάζονται και παιδιά για Covid – 19 στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων: «Σας γνωρίζουμε ότι στο Δήμο Μεγαρέων των 45.000 κατοίκων υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά ηλικίας 5 – 11 ετών, που πρέπει να εμβολιαστούν.

Κατόπιν των παραπάνω και προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών, παρακαλούμε, όπως το Κέντρο Υγείας Μεγάρων καταστεί και εμβολιαστικό Κέντρο για παιδιά.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η επόμενη μέρα στην Κινέτα (βίντεο)

Για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Μεγάρων

Οι βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο

Aleka Stamatiadi