Κοινωνία

Αιμοδοσία από τον “Κούρο”

Η πρώτη αιμοδοσία της χρονιάς πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Συγκεντρώθηκαν 74 μονάδες αίματος σε χρονικό διάστημα πέντε ωρών. Παράλληλα με τις αιμοληψίες, για μία ακόμα φορά, υπήρχε δυνατότητα ενημέρωσης και εγγραφής στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών του συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. 17 συμπολίτες μας εγγράφηκαν δίνοντας δείγμα αίματος ή στοματικού επιχρίσματος.

 

kouros_aimodosia_2 kouros_aimodosia_3 kouros_aimodosia_4 kouros_aimodosia_5

Ο κύκλος των αιμοδοσιών για το 2016 άνοιξε με αισιοδοξία και κέφι, σημάδι ότι η χρονιά θα είναι επιτυχημένη. Στόχος μας είναι η διοργάνωση συνολικά τριών αιμοδοσιών για το τρέχον έτος. Πέρα από τις ημερήσιες δράσεις περισυλλογής αίματος ασταμάτητες θα είναι οι προσπάθειες των εθελοντών του τμήματος αιμοδοσίας για τη διάδοση της ιδέας της αιμοδοσίας στην κοινωνία και ειδικά στους νέους ανθρώπους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» για την άψογη συνεργασία και την αδιάκοπη εργασία τους, τη διευθύντρια κ. Κορακίδου και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μεγάρων για την ευγενική φιλοξενία και τις παροχές που κάθε φορά μας εξασφαλίζουν, την κ. Τζούλη Πολυκανδρίτη για τη συνεχή παρουσία της προκειμένου να ενημερώσει για την τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών, τους αιμοδότες – παλαιούς και νέους – για την έμπρακτη στήριξη στο έργο μας, και τέλος τα μέλη μας για την επιτυχημένη διοργάνωση.

Με το σύνθημα «η αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, είναι καθήκον» ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 15η αιμοδοσία στις αρχές του καλοκαιριού.                  

Με τιμή το Δ.Σ. του “Κούρου”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ματαιώνεται η έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στα Μέγαρα

Aleka Stamatiadi

Ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σήμερα

Πρόσκληση σε Προγράμματα ERASMUS

Aleka Stamatiadi