Περιφέρεια Αττικής Σημαντικότερα

Έκτακτο Συντονιστικό για Σεισμό στην Αντιπεριφέρεια Δυτ. Αττικής

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γ. Βασιλείου, σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα τον συντονισμό και την προετοιμασία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων σε περίπτωση σεισμού.

Ένα από τα σημαντικά θέματα που τέθηκαν ήταν η γρήγορη επικαιροποίηση καταλληλότητας των χώρων καταφυγής και καταυλισμού του πληθυσμού σε περίπτωση ισχυρού σεισμού, με αναφορά στην άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας σε συνεργασία των Δήμων και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Αναπλ. Προιστάμενος ΠΠΔΑ κ. Ιωάννης Λειβαδάρος υπενθύμισε τους χώρους καταφυγής και διαβίωσης και την αναγκαιότητα να αποστέλλονται κάθε χρόνο από τους ΟΤΑ τυχόν αλλαγές. Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του ΟΑΣΠ που τοποθετήθηκαν  ιδιαίτερα στην εκπαίδευση του πληθυσμού και τους επιχειρησιακά έτοιμους πόρους και ασκήσεις.

Κλείνοντας τις εργασίες του ΣΟΠΠ, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ Γιάννης Βασιλείου τόνισε ότι : «Η ετοιμότητα των αρμόδιων φορέων, σε κάτι τόσο απρόβλεπτο, θα κάνει πιο εύκολη την επιβίωση των συμπολιτών μας μέσω τέτοιων επικίνδυνων καταστάσεων και θα μειώσει στο ελάχιστο τις  δραματικές συνακόλουθες επιπτώσεις που σε κάθε περίπτωση αποδεδειγμένα υπάρχουν».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Προδιαγραφές Χώρων Καταφυγής Πληγέντων από Καταστροφικό Σεισμό 

 

Συμμετείχαν : Κων/νος Αβραάμ και Ελένη Βερούτη από Δήμο Ασπροπύργου, Δημητριος Στέλιου από Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Αθανάσιος Σάγιας, Νικόλαος Καρβελέας, Χρύσα Γκουντρομίχου, Μαρία Μανουσάκη από ΟΑΣΠ, Μαρία Κάραλη, Μαρία Σιτζίμη, Κατερίνα Σαμπατακάκη από ΔΤΕ ΠΕΔΑ, Αποστόλης Κατσίνος από Λιμεναρχείο Ελευσίνας, Β. Παρασκευόπουλος από ΔΕΔΔΗΕ, Ιωάννης Παθέκας από Λιμεναρχείο Κορίνθου, Χρ. Τσαντήλας από Τροχαία Ελευσίνας, Αθανασιος Παπακωνσταντίνου από ΔΑΔΑ, Στέφανος Κολοκούρης Δ/τής 1η ΕΜΑΚ, Φίλιππος Παντελεάκος Δ/της ΠΥ Δυτικής Αττικής, Σωκράτης Γιαννόπουλος από ΠΥ Ελευσίνας, Δημητριος Καιάφας Δ/της ΠΥ Μεγάρων, Ιωάννης Λειβαδάρος και Σπυρίδων Κόλλιας ΠΠΔΑ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γρ. Σταμούλης: “Δια νόμου καταργούνται όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας”

“Νιώθουμε παραμελημένοι στην Νέα Πέραμο, η ένωση με τα Mέγαρα δεν μας έκανε καλό”

Αγώνες Ιστιοπλοϊας κατά του βωξίτη

Aleka Stamatiadi