Πολιτική Σημαντικότερα

Έκτακτο Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Δυτική Αττική

 

16 & 17 Δεκεμβρίου στην Ελευσίνα παρουσία του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα

 

Τα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πένθος, μεγάλες απώλειες, ζημιές καθώς και προβληματισμό, όπως φαίνεται στην κυβέρνηση, που διοργανώνει έκτακτο αναπτυξιακό συνέδριο στην Ελευσίνα στις 16 και 17 Δεκεμβρίου. Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, το Συνέδριο αυτό σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και στοχεύσεις για την συνολική αναβάθμιση της περιοχής.

Εν όψει του έκτακτου αναπτυξιακού συνεδρίου στην Ελευσίνα, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς συναντήθηκε με τον κυβερνητικό σύμβουλο Δημήτρη Σακελλάρη με σκοπό την ενημέρωσή του για ζητήματα που αφορούν την Ελευσίνα και τις απόψεις του Δήμου, στα πλαίσια της προετοιμασίας του Πρωθυπουργού για το συνέδριο.

Και από την πλευρά του Δήμου Μεγαρέων, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης συναντήθηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, για συζήτηση θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν τον Δήμο Μεγαρέων, με αφορμή το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής.

«Πρόκειται για ένα έκτακτο Αναπτυξιακό Συνέδριο, ώστε να συζητηθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς μια σειρά μέτρων για τη συνολική αναβάθμιση και όχι μόνο για την αντιπλημμυρική αναβάθμιση της περιοχής. Και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, θα διεξαχθεί στις 16 και τις 17 Δεκεμβρίου στην Ελευσίνα και νομίζω ότι θα γίνει μια πάρα πολύ παραγωγική συζήτηση, η οποία, όμως, πρέπει να καταλήξει και σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και σε συγκεκριμένες στοχεύσεις για τη συνολική ακριβώς αναβάθμισης της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένη και από την άναρχη δόμηση, αλλά και επιβαρυμένη από τη βιομηχανία, αλλά και από άλλες πηγές, οι οποίες προξενούν βλάβες στο φυσικό περιβάλλον» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας. Στο πλαίσιο των δεκατριών επί συνόλου Περιφερειακών Συνεδρίων, που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», σκοπός είναι να γίνει αποκεντρωμένος διάλογο με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων κάθε Περιφέρειας, για να διερευνηθούν σε βάθος οι παραγωγικές δυνατότητες και να τεθούν οι προτεραιότητες και οι στόχο για τη συγκρότηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Η μάσκα προστατεύει και φυσικά δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα υγείας πέρα από την γκρίνια”

Οι Ειδήσεις σε τίτλους

Συστηματική εκστρατεία τουριστικής προβολής της Αττικής προωθεί ο Γ. Πατούλης