ΚοινωνίαΣημαντικότερα

21χρονος Ρομά συνελήφθη για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας που είχε γίνει τον Ιούνιο στα Μέγαρα

Συνελήφθη 21χρονος για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ηλικιωμένου, που τελέστηκαν τον Ιούνιο του 2025 στα Μέγαρα

Ρομά είχε εισβάλει σε σπίτι 72χρονου στα Μέγαρα, τον βασάνισε με σίδερο και φαλτσέτα για να πάρει 5.000 ευρώ, το θύμα κατέληξε μήνες μετά

Στην εξιχνίαση της άγριας ληστείας που είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο σε βάρος ενός 72χρονου στα Μέγαρα και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και, εν τέλει, τον θάνατο του, προχώρησαν στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ο άνδρας είχε εντοπιστεί από τη σύζυγό του στο υπνοδωμάτιο, αναίσθητος και αιμόφυρτος, με εμφανή τραύματα στον λαιμό από φαλτσέτα και από σίδερο στο κεφάλι.
Μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου χειρουργήθηκε, και νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ για 51 ημέρες. Πήρε εξιτήριο στις 24 Οκτωβρίου 2025 και τρεις ημέρες μετά απεβίωσε.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., δράστης του εγκλήματος είναι ένας 21χρονος Ρομά,  ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του. Όπως παραδέχθηκε κυνικά στους αστυνομικούς, εισέβαλε στο σπίτι του 72χρονου, τον χτύπησε (σε σημείο βασανισμού) και άρπαξε περίπου 5.000 ευρώ.

Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος ηλικιωμένου, τον Ιούνιο του 2025 στην περιοχή των Μεγάρων Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθη, απογευματινές ώρες της Τρίτης, 3 Φεβρουαρίου 2026, 21χρονος ημεδαπός, δυνάμει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από την αρμόδια Ανακριτική Αρχή, για τα αδικήματα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, πρώτες πρωινές ώρες της 21-06-2025, ο κατηγορούμενος εισήλθε στην οικία του ηλικιωμένου στα Μέγαρα Αττικής, όπου άσκησε ιδιαίτερα σκληρή σωματική βία σε βάρος του, προκαλώντας του σοβαρότατα τραύματα, ενώ του αφαίρεσε και το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ περίπου. Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο κατέληξε.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης προέκυψε έπειτα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μεγαρέων.

Ακολούθως, κατά την εξέταση του κατηγορούμενου, προέκυψαν στοιχεία μέσω των οποίων διακριβώθηκε η εμπλοκή του στην τέλεση της ληστείας, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- τηλεφωνικές συσκευές.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, η οποία ανέθεσε την υπόθεση σε Ανακριτή και εκδόθηκε το ένταλμα με το οποίο ο κατηγορούμενος συνελήφθη.

Επισημαίνεται ότι, ο 21χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν για κλοπές και ληστείες, ενώ ήδη κρατούνταν με έτερο ένταλμα για διακεκριμένες κλοπές.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.

Η απανθρωπιά του δράστη αποδεικνύεται και από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο θύμα κατά την οποία, μεταξύ άλλων, εντοπίστηκε οπή διαμέτρου περίπου οκτώ χιλιοστών στην δεξιά μέση πλάγια τραχηλική χώρα, πιθανόν από νύσσον τέμνον όργανο και τραύματα πιθανόν από νύσσον τέμνον όργανο στην αριστερή μέση πλάγια τραχηλική χώρα, ενώ προκύπτει ότι υπέστη βαρεία κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλές κακώσεις συμβατές με βασανισμό.
Επισημαίνεται ότι, ο 21χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν για κλοπές και ληστείες, ενώ ήδη κρατούνταν με άλλο ένταλμα για διακεκριμένες κλοπές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μείωση ΕΝΦΙΑ-Αντικειμενικών αξιών λόγω καταστροφών

Εγκαίνια στο νέο κτίριο Εργαστηρίων του Τεχνικού Λυκείου Μεγάρων

46 εκατ. αντισταθμιστικά για το καλώδιο στο Δήμο Μαλεβιζίου Κρήτης