Πολιτική Σημαντικότερα

Εξηγήσεις γιατί άνοιξε η 28ης Οκτωβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

Ανοιχτή η 28ης Οκτωβρίου

Με απόφαση Δημάρχου ανοίγει ξανά η κεντρική οδός της πόλης παρότι είχε αποφασιστεί για πεζοδρόμηση και αποστάσεις στα καταστήματα λόγω κορωνοϊού

Γρ. Σταμούλης: «Η απόφαση δημοτικού συμβουλίου λέει ότι είναι προσωρινή και εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για τα περαιτέρω»

 

 

Με απόφαση Δημάρχου Μεγαρέων, όπως ανακοινώθηκε σε καταστηματάρχες, ανοίγει ξανά τις βραδινές ώρες τμήμα της οδού 28ης Οκτωβρίου, γύρω από την πλατεία Λιτάρα.

Από την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου είναι ανοιχτός κανονικά σε κυκλοφορία ο δρόμος. Την απόφαση για να κλείνει η κεντρική οδός των Μεγάρων ισχύει και είχε ληφθεί πριν λίγες εβδομάδες από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων.

Οι λόγοι για τους οποίους είχε αποφασιστεί η διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων επί της 28ης Οκτωβρίου βραδινές ώρες Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, ήταν τόσο η ανάγκη για αποστάσεις λόγω κορωνοϊού (ζήτημα που υπάρχει ακόμα…) όσο και η ανάγκη για περισσότερο ελεύθερο χώρο για πολίτες, πεζούς, παιδιά, που απολάμβαναν τον ανοιχτό δρόμο-όσο ήταν ανοιχτός.

Το θέμα εθίγη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων, στην τηλεδιάσκεψη της 8ης Σεπτεμβρίου, προ ημερησίας όπου ο Κλεάνθης Βαρελάς ρώτησε «Τι έχει αλλάξει και έχει ανοίξει από την Παρασκευή το τμήμα της 28ης Οκτωβρίου για συγκεκριμένες ώρες. Το δημοτικό συμβούλιο είχε τοποθετηθεί με την 66/2020 απόφαση, ώστε να γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η 28ης Οκτωβρίου να πεζοδρομηθεί λόγω κορωνοϊού. Να μας απαντήσει ο κ. Δήμαρχος γιατί προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση για αυτήν την αιφνιδιαστική του απόφαση. Κατά πόσο είναι σωστό μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου να αναιρεί ο δήμαρχος χωρίς να ενημερώνει επικεφαλής συμβούλους, είναι ηθικό το θέμα».

 

Γρ. Σταμούλης: «Ενήργησα στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, δεν είναι σωστό να θίγετε τις ενέργειες του δημάρχου»

 

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης απάντησε ότι: «Η απόφαση δημοτικού συμβουλίου λέει ότι είναι προσωρινή η απόφαση του συμβουλίου και εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο για τα περαιτέρω. Επομένως ο δήμαρχος δεν παραβίασε καμία απόφαση συμβουλίου.

Πέρα από τα θετικά, πρόσθεσε ο Δήμαρχος, που υπήρξαν σαφέστατα και γίνεται η κυκλοφοριακή μελέτη, να ξέρετε ότι υπήρξαν αντιδράσεις από παρακείμενες επιχειρήσεις και κατοίκους που επλήττοντο από αυτό το μέτρο και είχαμε και έγγραφη καταγγελία πολίτη που εστίασε ότι ο δρόμος είναι εθνική οδός και δεν ξέρω τι εξέλιξη μπορεί να έχει η καταγγελία. Ενήργησα στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, παρακαλώ να είστε πιο σωστοί στις εκφράσεις σας γιατί δεν είναι σωστό να θίγετε τις ενέργειες του δημάρχου».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αύριο στην Νέα Πέραμο

Θωρακίζεται θεσμικά ο υγρότοπος Βουρκαρίου

Aleka Stamatiadi

Τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Aleka Stamatiadi