Πολιτική Σημαντικότερα

Οι νέες Αντιδημαρχίες στον Δήμο Μεγαρέων

Την νέα σύνθεση της Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
11 ημέρες αφού είχαν λήξει οι θητείες, μετά τις διεργασίες, τις διαγραφές, τις ανεξαρτητοποιήσεις δύο στελεχών της Διοίκησης, τις παραιτήσεις, τις απόπειρες για συνεργασία, που έπεσαν στο κενό ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στις Αντιδημαρχίες και τις Προεδρείες του Δήμου Μεγαρέων.
Η κατάσταση στην διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων γίνεται φανερή από το γεγονός ότι 3 πρόσωπα αναλαμβάνουν καθήκοντα που γίνονταν από 2 και πλέον Αντιδημάρχους. Αυτό είναι αποτέλεσμα σειράς παραγόντων:
  • Μειώθηκαν οι ήδη λίγοι για συνδυασμό διοίκησης σύμβουλοι. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που παραμένουν στον συνδυασμό της Διοίκησης είναι πλέον 8 (μετά από ανεξαρτητοποιήσεις Γιάννας Ρήγα και Σπύρου Κορώση) -όσοι και οι Αντιδήμαρχοι + 1 την πρώην -πλέον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας Ελένη Ρήγα.
  • Δεν ευοδώθηκαν οι συνεργασίες με την αντιπολίτευση. Δεν απέδωσαν οι κινήσεις συνεργασίας της διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων με συνδυασμούς της αντιπολίτευσης για να γίνει το “άνοιγμα” (πολιτικά και αριθμητικά σε συμβούλους)
Ακόμη, αυτή τη φορά, ο Γρηγόρης Σταμούλης προχώρησε σε ανακοινώσεις και των Προέδρων των δύο νομικών προσώπων του Δήμου Μεγαρέων, της ΔΗΚΕΔΗΜΕ και του Νομικού Προσώπου Δήμου Μεγαρέων “Ηρόδωρος”(όπου Πρόεδρος είναι η ανεξαρτητοποιημένη από τον συνδυασμό της διοίκησης Γιάννα Ρήγα). Στις προηγούμενες αλλαγές, τα Προεδρεία των Νομικών Προσώπων του Δήμου είχαν προκύψει μετά από ψηφοφορίες και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων (συμπολίτευσης -αντιπολίτευσης, του σώματος του δημοτικού συμβουλίου).
Για το θέμα αυτό σχολίασε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συνδυασμού “Μαζί με όραμα” Κλεάνθης Βαρελάς: “Απορίας άξιο είναι πως είναι δυνατόν να ορίζεται νέος πρόεδρος του Ηροδωρου χωρίς να παραιτηθεί ο προηγούμενος πρόεδρος και συγκεκριμένα η Κυρία Ρήγα Ιωάννα η οποία εχει οριστεί με απόφαση δημοτικού συμβουλίου”.
Παρακάτω τα πρόσωπα και οι θέσεις που αναλαμβάνουν:
ΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Νέος Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (αντικαθιστά τον Κώστα Καράμπελα)
ΚΑΛΛΙΠΟΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Πρόεδρος ΔΗΚΕΔΗΜΕ (παραμένει στην θέση του ο Πρόεδρος ΔΗΚΕΔΗΜΕ)
Ακόμα, ο Γιάννης ΚΑΛΛΙΠΟΖΗΣ γίνεται Άμισθος Αντιδήμαρχος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης – πολιτισμού – τουρισμού ( αναλαμβάνοντας παράλληλα με την ΔΗΚΕΔΗΜΕ και το χαρτοφυλάκιο του πολιτισμού που ως πρότινος κατείχε η παραιτηθείσα από την θέση Ελένη Ρήγα, η οποία απουσιάζει από την νέα σύνθεση της διοίκησης) 
ΤΣΙΟΥΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ: Πρόεδρος ΗΡΟΔΩΡΟΥ και Πρόεδρος σχολικών επιτροπών (ο Πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Δήμου Μεγαρέων αναλαμβάνει και την θέση της Γιάννας Ρήγα που ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό Γρ. Σταμούλη)
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και προγραμματισμού – οργάνωσης – πληροφορικής και προαγωγής – προστασίας της δημόσιας υγείας. (Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο των τεχνικών υπηρεσιών -στο οποίο είχε ήδη θητεύσει-και ταυτόχρονα, την δημόσια υγεία αλλά και την πληροφορική στον Δήμο Μεγαρέων)
Οι Αντιδήμαρχοι Πολυχρόνης, Φυλακτός και οι εξάδελφοι Φωτίου παραμένουν στα “πόστα” τους
ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ: Αντιδήμαρχος οικονομικών – εξωτερικών συνεργείων – ηλεκτροφωτισμού.
ΦΥΛΑΚΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας – κοινωνικής προστασίας – απασχόλησης.
ΦΩΤΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αντιδήμαρχος καθαριότητας – ανακύκλωσης – πράσινου.
ΦΩΤΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Αντιδήμαρχος Νέας Περάμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Κώτσηρας: «Να σταθούμε δίπλα στις κοινωνίες που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές»

Για στάση πληρωμών δανείων προειδοποιούν οι τράπεζες

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στις παραλίες ζητά ο Γρ. Σταμούλης