Δημοτικό Συμβούλιο Σημαντικότερα

Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων για λήψη μέτρων για περαιτέρω αποτροπή εξάπλωσης της COVID-19

Με θέμα την «Λήψη μέτρων για την περαιτέρω αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 στο Δήμο Μεγαρέων» συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων, την Τρίτη 2 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων συγκαλείται μετά από αίτημα που συνυπογράφει σύσσωμη η αντιπολίτευση, για τη λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού και αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζητούν:
1)Δημοσιοποίηση των εβδομαδιαίων ενημερώσεων της Πολιτικής Προστασίας σε κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που εδρεύει στο Δήμο μας, καθώς και στην ιστοσελίδα και τους επίσημους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου μας.
2)Συνεχή ενημερωτικά μηνύματα για τα μέτρα προστασίας σε έντυπα και ηλεκτρονικά τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον για τον επόμενο 1 μήνα.
3)Διενέργεια κυλιόμενων ανά 2 εβδομάδες, rapid test για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες (υπάλληλοι Δήμου, εκπαιδευτική κοινότητα, γενικός πληθυσμός)
4)Εξασφάλιση δωρεάν μοριακών test για την μεγαλύτερη αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, καθώς είναι γνωστό ότι η αποτελεσματικότητα των rapid test είναι πολύ μικρότερη. Ο αριθμός και η κατανομή των τεστ αυτών θα καθορίζεται βάσει στατιστικού δείγματος το οποίο θα καθορίζεται από κοινού με αρμόδιους επιστήμονες. Το κόστος δε αυτών, κρίνεται αναγκαίο δεδομένης της σημαντικότητας για τη δημόσια υγεία.
5)Εβδομαδιαία δειγματοληψία και ανάλυση λυμάτων βιολογικού καθαρισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Κουμπέτσος: “Ο κ. Σταμούλης αμφισβητεί και τους γιατρούς”

Aleka Stamatiadi

Θανάσης Μπούρας: Καταγγελία για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Θεοφάνεια με αγιασμό στην Πάχη