ΠολιτικήΣυνεντεύξεις

Δημήτριος Λιακίδης, τοπικός σύμβουλος: «Εγκληματικότητα, Ελλείψεις της Διοίκησης και Προτάσεις της “Νέας Δύναμης” για την Νέα Πέραμο»

Η Νέα Πέραμος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπη ζητήματα που απειλούν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Από την εγκληματικότητα μέχρι την καθαριότητα, η εικόνα της πόλης παρουσιάζει ανησυχητική στασιμότητα, όπως τονίζει ο Δημήτριος Λιακίδης, τοπικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Νέα Δύναμη», στην παρακάτω συνέντευξη.

  • Τι εξελίξεις υπάρχουν το τελευταίο διάστημα στην Νέα Πέραμο;
  • Καταρχάς, ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ευκαιρία που μου δίνεται να τοποθετηθώ ως εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος με την «Νέα δύναμη»  για τα καίρια θέματα της κοινότητάς μας.

Προτού όμως αναφερθώ με σαφήνεια και όσο περισσότερη στοχευμένη κρίση στα ζητήματα που ταλανίζουν τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί, θα ήθελα να επισημάνω ότι το γεγονός της εκλογής μου ως τοπικός σύμβουλος σε μία πολυπαθής περιοχή που με χαρά και αξιοπρεπή στάση αποδέχομαι αναλαμβάνω και επιζητώ να διεκπεραιώσω, μέσα από προτάσεις, νέες ιδές και ενεργή αντίδραση απέναντι στην απάθεια των κακών δρώμενων που χαρακτηρίζει τόσα χρόνια τον τόπο μας.

Ο κάθε τόπος και η κάθε κοινωνία βασίζεται στην εξέλιξη την οποία οι πολίτες εναποθέτουν με το χρίσμα εμπιστοσύνης και την ψήφο τους στον εκάστοτε πολιτικό και διοίκηση.

Η Νέα Πέραμος δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο δυσάρεστων γεγονότων με την εγκληματικότητα να καλπάζει βασιζόμενη στην συνενοχή και την απουσία της πολιτείας. Διαπληκτισμοί, διατάραξη κοινής ησυχίας, διαρρήξεις, διακίνηση ναρκωτικών και πυροβολισμοί έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία έντονης δυσαρέσκειας, φόβου και μιας κακής φήμης στα Μ.Μ.Ε. Όμως η κακή εικόνα δεν περιορίζεται μόνο στα παράθυρα των καναλιών αλλά και στην ίδια καθαυτή εικόνα της πόλης μας όπου όγκοι κλαδεμάτων, ογκωδών αντικειμένων καθώς και οικόσιτων απορριμμάτων δεσπόζουν.

Τέλος, η στασιμότητα, οι παρωχημένες υποδομές και η παρακμάζουσα πολιτική στάση που δεν επιτρέπει την ανάπτυξη, συντελούν στη μη παραγωγικότητα της περιοχής μας.

  • Τι συζητήσατε και τι προτείνατε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας;
    – Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, μεταξύ της συμπλοκής δύο ομάδων Ρομά που οδήγησε σύμφωνα με μαρτυρίες και δημοσιεύματα σε ανταλλαγή πυροβολισμών και εμβολισμό οχημάτων, τα οποία έλαβαν χώρα σε ένα πολυσύχναστο προορισμό στη περιοχή Ακρογιάλι, όπου στεγάζονται Γυμνάσιο-Λύκειο, Βρεφονηπιακός σταθμός και Νηπιαγωγείο με ανάγκασαν για ακόμα μια φορά να έρθω σε επαφή με όλες τις αρμόδιες αρχές για την λήψη άμεσων μέτρων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την εισήγηση έκτακτης και κατεπείγουσας συνεδρίασης συμβουλίου της κοινότητας Νέας Περάμου με την συμμετοχή πολιτών στην οποία συζητήθηκε και εκφράστηκε έντονα η ανάγκη λήψης κατασταλτικού μέτρου όπως τον περιορισμό της κυκλοφορίας στο παραλιακό μέτωπο με τη τοποθέτηση μπαρών. Βέβαια μιλάμε για ένα μέτρο που προσφέρει προσωρινή αναχαίτηση του προβλήματος και όχι εξάλειψης αυτού αλλά που ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει επιφέρει σημαντική λύση στο ζήτημα αυτό.
  • Υπάρχουν γενικότερα παράπονα για την περιοχή από την διοίκηση; Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες που προτείνετε ότι πρέπει να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή;
  • Η δημοτική αρχή οφείλει να εφαρμόσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες και να πράξει άμεσα στηναντιμετώπιση των προβλημάτων που εδώ και χρόνια σύρουν τον τόπο μας πίσω αντί να τον ανεγείρουν στο ύψος που του πρέπει.

Επομένως οι βασικές προτεραιότητες στις οποίες πρέπει να εστιάσει η δημοτική αρχή είναι η τακτική και καθημερινή αποκομιδή όλων των ειδών απορριμμάτων, η συνεχής επίβλεψη και αποκατάσταση ή συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού, να σημειωθεί ότι ο εκάστοτε δήμος πληρώνετε από τους πολίτες μέσο του δημοτικού φόρου από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να τους παρέχει αυτές τις κατά την άποψή μου  σημαντικές υπηρεσίες. Επίσης η συντήρηση του οδοστρώματος, η εκμετάλλευση των ήδη υπάρχοντών υποδομών ή η δημιουργία νέων και η προώθηση πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων όπου η σημερινή διοίκηση δε μεριμνά παρόλο που γνωρίζει την ευεργετικότητα στην ψυχολογική υγεία του καθενός από εμάς είναι μερικές ακόμα βασικές προτεραιότητες.

Εν κατακλείδι, η δημοτική αρχή θα πρέπει να θυμάται ότι ο ρόλος της δεν είναι αυτός του θεατή αλλά εκείνος της συμπόρευσης με τον πολίτη.

Η προσπάθεια μου είναι καθημερινή δίπλα στον πολίτη πιέζοντας την δημοτική αρχή και τους ανάλογους φορείς με οποιοδήποτε μέσο για την ενεργοποίηση τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταργείται η ΔΗΚΕΔΗΜΕ-Στίγμα νέας Διοίκησης στον Δήμο Μεγαρέων

Κλεάνθης Βαρελάς: “Η μεγάλη μου αγάπη για τον τόπο μας είναι το  κίνητρο μου”

Πρόγραμμα κατασκευής φωτοβολταϊκών από Δήμους και Περιφέρειες για ελάφρυνση των ευάλωτων νοικοκυριών

Aleka Stamatiadi