Περιφέρεια Αττικής Πολιτική Σημαντικότερα

Χρηματοδότηση του αγωγού ύδρευσης Κινέττας από την Περιφέρεια Αττικής

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σ. Κινέττας

Την Τετάρτη 26 Απριλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων ο αντιπεριφερειάρχης δυτ. Αττικής κ. Ιωάννης Βασιλείου σε μια αναλυτική συνέντευξη τύπου παρουσίασε τα έργα και τις παρεμβάσεις της περιφέρειας Αττικής για τα Μέγαρα. Την παρουσίαση συντόνισε η περιφερειακή σύμβουλος κα Γιώτα Παππά και παρίστατο και ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ταξιάρχης Φαρμάκης.

Πολύ σημαντική ήταν η ανακοίνωση του κ. αντιπεριφερειάρχη σχετικά με την υδροδότηση της Κινέττας. Γνωστοποίησε την απόφαση της περιφέρειας Αττικής να χρηματοδοτήσει από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΠ το έργο <<ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΙΝΕΤΤΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, Α ΦΑΣΗ: 1) ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 2) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ>>.  Το ποσόν της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 12.000.000 ευρώ και την εκτέλεση του έργου αναλαμβάνει η ΕΥΔΑΠ.     Η περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Μεγάρων θα έχουν την επίβλεψη,  για την σωστή εκτέλεση του έργου και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Σε ερώτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Δαλάκα σχετικά με την έναρξη των εργασιών, ο κ. αντιπεριφερειάρχης απάντησε πως αναμένεται μέσα στο φθινόπωρο.

Η Ομοσπονδία Σ. Κινέττας ευελπιστεί σύντομα να μην υπάρξει ούτε ένα σπίτι της Κινέττας που να μην υδροδοτείται με πόσιμο νερό και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους διαχρονικά εργάστηκαν και συνέβαλαν με τις ενέργειές τους, για την επίτευξη αυτού του βασικού αιτήματος των χιλιάδων κατοίκων της Κινέττας. Ευχαριστεί τον τέως δήμαρχο κ. Ι. Μαρινάκη για την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου, τον νυν δήμαρχο κ. Γρ. Σταμούλη για την προώθηση της μελέτης και βεβαίως τον κ. αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Βασιλείου ο οποίος με συνεχείς ενέργειες συνέβαλε τα μέγιστα για την υλοποίηση του έργου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

                                                                                       Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                     ΕΥΑΓ.  ΔΑΛΑΚΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας χρηματοδοτούν τον πράσινο μετασχηματισμό της Ελλάδας

Εξοπλισμός στα ασθενοφόρα του Δήμου Μεγαρέων μετά από 20 χρόνια

“Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί”: Το Σύλλογο ΑμεΑ Μεγάρων επισκέφθηκε ο Θ. Μπούρας