Πολιτική

Απάντηση Γ. Μαρινάκη για τα δημοτικά σφαγεία

Απάντηση ανάλογη της ποιότητας και του πνευματικού περιεχομένου της «Ομάδας Επικοινωνίας της Ένωσης Πολιτών», ήταν αυτή που δόθηκε για το μεγάλο σκάνδαλο της εκμίσθωσης των δημοτικών σφαγείων.

Αυτή η αόρατη επιτροπή δεν είχε ούτε επιχειρήματα, αλλά ούτε και το πνευματικό επίπεδο να απαντήσει στα καίρια και καυτά ερωτήματα που τέθηκαν, τόσο από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους και κρεοπώλες της περιοχής, όσο και από την παράταξη μας.

Με άλλα λόγια «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα» και δεν μπήκε στην ουσία του θέματος, ώστε με πειστικές απαντήσεις να αποδείξει την αμεροληψία και τη διαφάνεια που ευαγγελίζεται.

Το μόνο που ήξερε να πει (και αυτό λάθος) ήταν ότι η έκταση των σφαγείων είναι 5 στρέμματα και όχι 8! Άφησε επίσης σαφείς υπαινιγμούς για δήθεν σπατάλη 220.000 ευρώ για ανακαίνιση των σφαγείων, η οποία δεν έγινε!

Θα θυμίσουμε στην «ομάδα», δηλαδή στον κ. Σταμούλη και την αυλή του, ότι η ανακαίνιση των σφαγείων ήταν το πρώτο πολύ σοβαρό έργο μας και έγινε σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής.

Επειδή ακριβώς έγιναν αυτά που απαιτούσαν με επίσημο έγγραφο τους, μετά από  τρεις ελέγχους μέχρι το πέρας των εργασιών,  η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας έδωσε την άδεια επαναλειτουργίας των δημοτικών σφαγείων.

Όμως οι πρεσβευτές του ψέματος και της συκοφαντίας, οι θιασώτες του  Γκέμπελ δεν ξεχνούν την τέχνη τους και όταν δεν έχουν απαντήσεις για τις ασχήμιες τους αποπροσανατολίζουν ρίχνοντας λάσπη.

Όμως επειδή τους έμαθε ο κόσμος, δεν παραπλανάται ούτε παρασύρεται πλέον από τα ψέματα τους. Αντίθετα κατάλαβε πολύ γρήγορα τι κρυβόταν πίσω από το προσωπείο που φορούσαν προεκλογικά και δηλώνει έντονα, από τον πρώτο χρόνο κιόλας την απογοήτευση και την οργή για την ανεπαρκέστατη διοίκηση που επέλεξε.

Η «ομάδα» δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν. Ήξερε όμως  να ευχηθεί χρόνια πολλά στα γενέθλια του διαδικτυακού μιάσματος  «Μέγαρα Παράπονα», δείγμα της πολύ στενής σχέσης με τους διαχειριστές του και του επιπέδου τους.

Η διερεύνηση της όλης υπόθεσης ανήκει πλέον στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Εμείς δεν μπορούμε να κρίνουμε αν έγιναν όλα σωστά. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι, όταν κάποιος δεν απαντάει σε ερωτήματα, σημαίνει ότι, ή δεν ξέρει, ή κάτι θέλει να αποκρύψει.

Η διαγωνιστική διαδικασία μέσα στον Αύγουστο, όταν ο Κανονισμός Προμηθειών των ΟΤΑ στο άρθρο 10, παρ, 5, (ΥΑ 56294/2009, ΦΕΚ 2015/Β΄/17.9.2009) απαγορεύει οποιαδήποτε διαδικασία προκήρυξης ή διενέργειας  διαγωνισμών από 5 έως 20 Αυγούστου, αποτελεί προϊόν διερεύνησης από τα αντίστοιχα ελεγκτικά διοικητικά όργανα. Κατά το ίδιο διάστημα επίσης απαγορεύεται ο ορισμός ημερομηνίας  παραλαβής ή αποσφράγισης προσφορών.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό γιατί προκαλεί απίστευτα η απλή  εκμίσθωση και όχι η εύρεση αναδόχου για τη χρήση και εκμετάλλευση μιας σύγχρονης εγκατάστασης με πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό και με ευρύ φάσμα αντικειμένου, από σφαγή έως τυποποίηση.

Όμως ακόμα και η απλή εκμίσθωση είναι αδιανόητο να αντιστοιχεί στα 351ευρώ/μήνα. Είναι προκλητικό αυτό το μίσθωμα για μια τέτοια επιχείρηση και δεν είναι προς το συμφέρον του δήμου.

Αντί λοιπόν ο κ. Σταμούλης και η «ομάδα» του να απαντήσουν στα ερωτήματα που τέθηκαν, επέλεξαν για άλλη μια φορά την προσφιλή μέθοδο του αποπροσανατολισμού και της συκοφαντίας.

Όμως αυτά τελείωσαν. Αφού δεν δίνουν απαντήσεις αυτοί, θα τις δώσουν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στ. Πουλής: «Σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι δυναμικά παρών»

Aleka Stamatiadi

“Καταστροφική απόφαση για αγκυροβόλιο”

Τέλος η δόμηση σε εκτός σχεδίου οικόπεδα που είναι μικρότερα των 4 στρεμμάτων