Πολιτική Σημαντικότερα

23.000.000 ευρώ συνολικά το χρέος του Δήμου

Χρέη, Ελλείμματα, Διάτρητη κατάσχεση από το παρελθόν και ένα μίνι θαύμα εξορθολογισμού στο Δήμο Μεγαρέων

 

 

Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί πολυαναμενόμενη η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων με θέμα τα οικονομικά του δήμου.

Συγκεντρώνοντας τα οικονομικά στοιχεία, το χρέος του δήμου και όσα έχουν γίνει με στόχο την εξοικονόμηση πόρων στη λειτουργία του δήμου, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ιερόθεος Πολυχρόνης μίλησαν την Τρίτη το μεσημέρι στο Δημαρχείο Μεγάρων.

 

Οι αριθμοί και όχι οι καταγγελίες ήταν πρωταγωνιστές, ενώ οι διοικούντες τον δήμο έδειξαν σίγουροι για τους χειρισμούς τους και αισιόδοξη για την μάχη της οικονομίας, με λίγα έσοδα από την κεντρική διοίκηση και μεγάλα χρέη από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Ανοίγοντας την συνέντευξη, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης θέλησε να μιλήσει για το «τι παρέλαβε», τονίζοντας ότι αντιμετώπισε τον αρχικά μεγάλο φόβο των δημοτικών υπαλλήλων για τη μισθοδοσία τους και στη συνέχεια πλήθος πολιτών που ζητούσαν «χρωστούμενα» του δήμου.

«Πλήθος εργολάβων ζητούσαν χρήματα, περιέγραψε ο Γρ. Σταμούλης, πολλές και συχνές αγωγές, πολλοί πολίτες ερχόντουσαν καθημερινά -τώρα σταμάτησαν γιατί είδαν δε γίνεται, δεν είχαν καμία σύμβαση, πρόσληψη κανένα δικαιολογητικό που να δικαιολογεί ότι εργάζονται.

Υπήρχαν πάρα πολλοί που είχαν -ή μπορεί- να είχαν δουλέψει, μεγάλες οι κακοδαιμονίες, κατασπαταλήθηκε πολύ χρήμα στη μαύρη εργασία, οι μαύροι εργαζόμενοι τους χρωστούσαν αρκετά χρήματα και κάποια είχαν πάρει.
Αρκετοί από τους υπάλληλους κατέφυγαν στην επιθεώρηση εργασίας.
Ο τέως δήμαρχος διώκεται ποινικά και πειθαρχικά για αυτό το αδίκημα, ότι είχε υπαλλήλους που δούλευαν και δεν τους πλήρωνε.
Ο προϋπολογισμός του 2014 ο οποίος συντάχθηκε με στοιχεία και δεδομένα μέχρι 31 Ιουλίου, με στοιχεία πριν εμείς αναλάβουμε έχει σοβαρό πρόβλημα ισοσκελισμού».

«Μόλις αναλάβαμε, ανέφερε ο Δήμαρχος Μεγαρέων, που να φανταστούμε το μέγεθος του προβλήματος.
Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν χρέη, βλέπαμε πώς λειτουργούσε η διοίκηση αλλά σε τόση έκταση ήταν δύσκολο να το εκτιμήσουμε και βάλαμε στόχους να ελέγξουμε οικονομικά στοιχεία, να γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση του δήμου για αυτό ορίσαμε ορκωτούς και συνεχίζονται οι έλεγχοι.
Δεν έχουμε σκοπό να ανακαλύψουμε κάτι, θα πάμε όσο βάθος χρειαστεί να βρούμε την πηγή του κακού».

 

Aναλυτικό ρεπορτάζ από τη συνέντευξη τύπου στην έντυπη Ε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9η «Μεγάρων Γή» 1-4 Σεπτεμβρίου

Aleka Stamatiadi

Πυροσβεστικά οχήματα στην ΕΜΑΚ Ασπροπύργου από την Περιφέρεια Αττικής

Ελιά και χαμηλές θερμοκρασίες

Aleka Stamatiadi