Κοινωνία

Ανοιχτή σύσκεψη για το Κέντρο Υγείας σήμερα στο Δημαρχείο Ν. Περάμου

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 6:30 μ.μ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ με ΘΕΜΑ:

«Να δημιουργηθεί Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στη Ν. Πέραμο και να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων με μόνιμο προσωπικό για να επανέλθει σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία»

Αίθουσα Παλαιού Δημαρχείου Ν. Περάμου

Χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι ταλαιπωρούμαστε, κινδυνεύει η υγεία μας, ή αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στον ιδιωτικό τομέα επειδή, παρά τις κυβερνητικές «υποσχέσεις», παραμένει η απαράδεκτη κατάσταση με την αναστολή της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

,Ακόμη και πριν την απόφαση για περιορισμό της λειτουργίας του, το Κέντρο Υγείας Μεγάρων δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες μας, λόγω των χρόνιων ελλείψεων προσωπικού και της υποχρηματοδότησης, ενώ στη Ν. Πέραμο δεν υπάρχει καμία δημόσια μονάδα Υγείας.

Μετά την πρώτη συγκέντρωση και διαδήλωση στα Μέγαρα, στις 24 Ιουλίου, καλούμε τα Σωματεία,  τους Συλλόγους Γονέων, τους Αθλητικούς, Πολιτιστικούς και τοπικούς συλλόγους και τα 15μελή Μαθητικά Συμβούλια της Ν. Περάμου σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ για να συναποφασίσουμε κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες γιατί δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη σημερινή άθλια κατάσταση:

  • στους εργασιακούς χώρους της περιοχής, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα τα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Ανύπαρκτες είναι και οι υπηρεσίες σχολικής υγείας για τους εκατοντάδες μαθητές της περιοχής..
  • στο Κέντρο Υγείας Mεγάρων λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων (π.χ. παθολόγοι, καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί, οφθαλμίατροι, ενδοκρινολόγοι, γυναικολόγοι, ψυχίατροι, δερματολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι, ακτινολόγοι) και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ανύπαρκτη είναι ουσιαστικά η φύλαξη του Κέντρου Υγείας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να γίνονται συχνά θύματα επιθετικών συμπεριφορών και να κινδυνεύει η υγεία και η ασφάλεια τους.

  • σε Ν. Πέραμο, Κινέτα και Αλεποχώρι είναι ανύπαρκτες οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Αποτέλεσμα των μεγάλων ελλείψεων, είναι οι κάτοικοι να αναγκάζονται να προσφεύγουν στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, λόγω των ελλείψεων προσωπικού και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Η απαράδεκτη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού ως «κόστος, γιατί εμποδίζουν την  κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’ αυτό, αφήνουν ανενόχλητους τους εργοδότες να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των εργαζομένων. παραβιάζοντας ακόμη και την νομοθεσία για την πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου. Γι’ αυτό, δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας.

Γι’ αυτό, προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που θα καλύπτουν το κόστος λειτουργίας με την «πώληση» υπηρεσιών στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για να εξοικονομούν κονδύλια για επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους και να εξασφαλίζουν σίγουρη κερδοφορία στις ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Ο αγώνας για σύγχρονες δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας μας αφορά όλους

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης. που τους υπηρετεί. Να διεκδικεί τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν συστήματος υγείας, που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

Σωματείο Εργαζομένων Nοσοκομείου ΘΡΙΑΣΙΟ                                                                                 

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά στο Νεράκι

Aleka Stamatiadi

“Νάρκη” το πεδίο βολής στα Μέγαρα

Ποια Αστυνομικά Τμήματα κλείνουν στην Αττική

Aleka Stamatiadi