Πολιτική Σημαντικότερα

Άνοιξε νέους δρόμους για την τοπική ανάπτυξη, το ταξίδι του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη στην Κίνα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το υπηρεσιακό ταξίδι του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Μιχάλαρου, στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, που διήρκεσε από 7 έως 14 Νοεμβρίου 2015.

Το ταξίδι, στο οποίο συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Περάματος, πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα και υπηρεσιακή πρόσκληση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, που κάλυψε και το σύνολο των δαπανών.

Βασικοί προορισμοί της Ελληνικής αποστολής ήταν to Πεκίνο, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και το στρατηγικής σημασίας λιμάνι Qindae.

Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής στην Κίνα, την Ελληνική αποστολή συνόδευε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Shen Xiu, από κοινού με δύο βοηθούς του και τον διερμηνέα κ. Lee, συνταξιούχο δημοσιογράφο με εικοσαετή θητεία στην Αθήνα, ως εκπρόσωπος του Κινεζικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, από κοινού με τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής αποστολής, πραγματοποίησε σειρά επαφών με τους παρακάτω σημαντικούς κρατικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες:

  • Τον κ. Zhang Xiuqi, Δήμαρχο της πόλης Quindao, η οποία ευρίσκεται 700 χλμ Ν.Α. του Πεκίνου και έχει πληθυσμό 10 εκατομμύρια κατοίκους.
  • Τον κ. Tan Xuxuang, Δήμαρχο της πόλης Daxing, η οποία ευρίσκεται κοντά στο Πεκίνο, με πληθυσμό 1,5 εκατομμύριο κατοίκους.
  • Τον Πρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πεκίνου, κ. Ding Fang, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα πολιτιστικά δρώμενα του Πεκίνου.
  • Τον Πρόεδρο της παγκοσμίου επιπέδου εταιρίας COSCO, κ. Ma Zehua και το επιτελείο του, καθώς και την κα Sun Yueying, υπεύθυνη της COSCO για την Ελλάδα. Πέραν των ήδη υπαρχουσών δραστηριοτήτων της εταιρίας στον τομέα των μεταφορών, που έχουν επικεντρωθεί στον Ο.Λ.Π. και στο Θριάσιο Πεδίο, η εταιρία ενδιαφέρεται για επενδύσεις στις κατασκευές, στην τεχνολογία και στον τουρισμό.
  • Τον μεγαλοεπιχειρηματία στον χώρο του τουρισμού και των κατασκευών, κ. Jacky Hu.
  • Τον κ. Danxia Xu, Πρόεδρο μεγάλης εταιρίας παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικών συσκευών.
  • Τον κ. Cai Erhang, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας POWERLONG, η οποία κατασκευάζει εξοχικούς οικισμούς.
  • Τον Γενικό Διευθυντή των ναυπηγείων του Qindao.
  • Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του λιμανιού του Qindao, το οποίο είναι το 4ο μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας και το 1ο σε διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, με πολλά δρομολόγια προς Πειραιά.

Σχετικά με τα αποτελέσματα του ταξιδιού του, ο κ. Σταμούλης δήλωσε: “Είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που έχει επιτύχει ο φίλος Κινεζικός Λαός, χάρη στον σωστό σχεδιασμό, την σκληρή εργασία, την μεθοδικότητα και παράλληλα, την ομόνοια και την συνεργασία όλων των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε, καθώς και οι επαφές που πραγματοποιήσαμε με Δήμους, Κυβερνητικούς Παράγοντες και Επιχειρηματικούς Κύκλους ήταν εξαιρετικά σημαντικές και είναι βέβαιον ότι θα αποτελέσουν τα θεμέλια μιας εποικοδομητικής συνεργασίας, που θα αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής για την ανάπτυξη των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Για τον λόγο αυτό, άμεσα θα προχωρήσω στην σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας, η οποία θα προετοιμάσει το έδαφος ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του Δήμου μας, στο πλαίσιο των Κινεζικών παραγωγικών, εμπορικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων”.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας &

Δημοσίων Σχέσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πότε θα ανοίξουν σχολεία-εστίαση-λιανεμπόριο

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή του μέγιστου αριθμού αντιπροσώπων από τα Μέγαρα στο συνέδριο

βίντεο: Μεγαρίτικο Καρναβάλι ’18

Aleka Stamatiadi