Κοινωνία Σημαντικότερα

Ανακοίνωση του “Κούρου” για την αφαίρεση των ποδηλατοβαστών

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΑΣΤΩΝ

 Το Δ.Σ. του ομίλου μας έπειτα από ομόφωνη απόφαση τον Νοέμβριο του 2013, με την συνηγορία της διοίκησης του δήμου Μεγαρέων και του τμήματος Τροχαίας Μεγάρων, τοποθέτησε έξι ποδηλατοβαστούς σε δύο σημεία της πόλης των Μεγάρων.

Ο σκοπός που τοποθετήθηκαν ήταν η δημιουργία χώρων στάθμευσης ποδηλάτων, η προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στα εν λόγω σημεία λόγω περιορισμένης  ορατότητας από σταθμευμένα οχήματα .

Πρωινές ώρες της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου, δημοτικοί υπάλληλοι αφαίρεσαν τους ποδηλατοβαστούς.

Κατόπιν τηλεφωνημάτων που δεχτήκαμε και που αφορούσαν στην ενέργεια αυτή, το Δ.Σ. συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κο Σταμούλη Γρ. την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου προκειμένου να ενημερωθεί, προσκομίζοντας σχετικό έγγραφο της Τροχαίας Μεγάρων που αναφέρει τα οφέλη των ποδηλατοβαστών.

Η απάντηση που λάβαμε αφορούσε στην μη χρηστικότητα τους καθώς και στο ότι η απόφαση πάρθηκε από την εκτελεστική επιτροπή του δήμου.

Μαζί με το παρόν δελτίο τύπου επισυνάπτουμε τα παρακάτω:

α) έγγραφο του δήμου Μεγαρέων στο οποίο αναφέρεται η συνηγορία του στην τοποθέτηση των ποδηλατοβαστών,

β) έγγραφο του τμήματος Τροχαίας Μεγάρων που αναφέρει την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στα συγκεκριμένα σημεία μετά την τοποθέτησή τους.

 

 

kouros1512 kouros1512-02

 

Το Δ.Σ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΜ: Έδειξε ποιος είναι το… αφεντικό

Ανδρ. Μιχάλαρος: Αίτημα και του ΒΕΠ η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων

Τρία μέτωπα πυρκαγιάς στη Μεγαρίδα ταυτόχρονα

Aleka Stamatiadi