Κοινωνία Σημαντικότερα

Αλυσίδα ανθρωπιάς & αλληλεγγύης για παροχή τροφίμων τις μέρες του κορωνοϊού και το Πάσχα

Σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού διανεμήθηκε φαγητό, και τις ημέρες του Πάσχα, από τον Δήμο Μεγαρέων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στο Δήμο Μεγαρέων, με συντονισμό της Αντιδημάρχου Ελένης Ρήγα, διανεμήθηκαν αρνί, μαγειρίτσα σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη σε περιοχές των Μέγαρων, Ν. Πέραμου, Αλεποχωρίου Κινέτας, από το προσωπικό της Δομής του Συσσιτίου με χορηγία της Περιφέρειας Αττικής.

 

«Εδώ και είκοσι μέρες κάθε μέρα, αντί να προσφέρεται στην υπηρεσία, παρέχεται κατ’ οίκον συσσίτιο σε 60-70 οικίες, σε άπορους συμπολίτες μας. Παράλληλα, γίνεται διανομή προϊόντων του κοινωνικού παντοπωλείου σε 130 οικογένειες.  Όποιος ζητούσε βοήθεια και είχε ανάγκη και επιπλέον ήταν σε καραντίνα, του την παρείχαμε» μας είπε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού Ελένη Ρήγα.

Αυτές τις μέρες μοιράστηκε ακόμα το «πακέτο» του ΤΕΒΑ (από Επισιτιστικό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης που το δηλώνει ο δικαιούχος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης ) σε 1.106 δικαιούχοι-οικογένειες. Στην Νέα Πέραμο, η βοήθεια του ΤΕΒΑ διανεμήθηκε με την συμβολή και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Περάμου Γ. Σεβαστή.

 

 

Συμπολίτες μας πρόσφεραν κόκκινα αυγά και κρασί για τους απόρους της περιοχής μας (δωρεά των κ. Παπαγιάννη Νικολάου και Αφών Πανταζή (ΠΕΠΑΜ), καθώς και κρασί, δωρεά του Χάρη Αντωνίου του κτήματος «Εύχαρις»).

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διακοπή υδροδότησης σε Πάχη και Βαρέα

Διαμαρτυρία κατά της δομής μεταναστών απόψε στο Δημαρχείο Μεγάρων

Βίντεο: Η ΝΔ σε εκλογική ετοιμότητα