Κοινωνία Σημαντικότερα

Αγριογούρουνα: Μεγάλες ζημιές καταγγέλλει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεγάρων

Για μεγάλο πρόβλημα με τα αγριογούρουνα και στην περιοχή των Μεγάρων κάνουν λόγο τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εμπορίας και Επεξεργασίας Αγροτικών Προϊόντων και γεωργικών εφοδίων Μεγάρων.

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ:  ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

“Με αυτή την επιστολή μας θέλουμε να σας ενημερώσουμε κι εμείς όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τον πληθυσμό των άγριων χοίρων που υπάρχουν στην περιοχή και κάνουν ζημιές ανεξέλεγκτα στις καλλιέργειες και κάποιες φορές ολική  καταστροφή σε αμπέλια, σιτηρά, κηπευτικά, φιστικιές.

Δασαρχείο Μεγάρων: Απαγορεύεται το τάϊσμα αγριογούρουνων

 

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Επίσης τα αγριογούρουνα προκαλούν τροχαία ατυχήματα με την επικίνδυνη εμφάνισή τους στους περιφερειακούς δρόμους της περιοχής (Κινέτα, δρόμος Αλεποχωρίου, δρόμος Χανίου κλπ).

Στις  χαμένες παραγωγές ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει και γι’αυτό πρέπει να βρεθεί τρόπος μείωσης πληθυσμού των άγριων χοίρων και νομοθετική ρύθμιση για αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.

Παρά τις επανειλημμένες παροτρύνσεις στους αρμοδίους στο να δοθεί μια αξιόπιστη και σοβαρή λύση σε βάθος χρόνου για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας με τις καταστροφές από τα αγριογούρουνα, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία απόφαση-λύση για το συγκεκριμένο θέμα.

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε επί του θέματος ώστε με τις δικές σας ενέργειες  να δοθεί επιτέλους μια λύση στο σοβαρό αυτό θέμα που ταλανίζει  χρόνια την περιοχή μας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝ/ΣΜΟ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ & ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ”

 

Το Δ.Σ

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 θετικά κρούσματα στα σημερινά τεστ του ΕΟΔΥ στην κεντρική πλατεία Μεγάρων

Aleka Stamatiadi

Γιάννα Ρήγα: “Πρέπει να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει”

Aleka Stamatiadi

Προϋπολογισμό-πρόγραμμα έργων για το 2022 αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων