Θέσεις Σημαντικότερα

Άγ. Μακρυγιάννης: Χρειάζεται να εμπλακούν πολλοί περισσότεροι από τους διοικούντες, νέοι με νέες ιδέες και κέφι για πολλή δουλειά

Παρατηρώντας τις τελευταίες εβδομάδες τις τοπικές εξελίξεις στον ευρύτερο πολιτικό χώρο του δήμου μας είδαμε το ίδιο κουστούμι σε απλά άλλο χρώμα.  Από τα κίτρινα και μπλε στα μπλε και κίτρινα.  Βέβαια παραλίγο να βρεθούμε στη πρώτη για την ιστορία σύμπραξη δημοτικών συνδυασμών στην εξουσία, την οποία μας βρίσκει απόλυτα συμφώνους, και πιστεύουμε πραγματικά στην ένωση δυνάμεων για την καλύτερη επίλυση των χρόνιων προβλημάτων και την προοπτική ανάπτυξης για τις πόλεις μας.  Δυστυχώς αυτή τη φορά όχι “το κακό σύστημα” αλλά “ο κυρίαρχος λαός” δεν ήταν ώριμος να την δεχτεί.  Ένας λαός που δεν ήθελε να δει ένα νέο σχήμα έστω εάν και αυτό σε άλλες πόλεις είναι δοκιμασμένο και στην μεγάλη του πλειοψηφία πετυχημένο.  Πάντως ένα μεγάλο μπράβο σε όσους ενεπλάκησαν σε αυτήν την προσπάθεια έστω και εάν δεν ολοκληρώθηκε!

Εμείς θα προτείνουμε στην σημερινή διοίκηση του δήμου μας να πάρει στα χέρια της σοβαρότερα την κατάσταση και με την φρεσκάδα του ανασχηματισμού της να κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί για το καλύτερο των πόλεων μας. Σίγουρα δεν μηδενίζουμε το έργο της σημερινής αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων. Αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει και χρειάζεται περισσότερη δουλειά και μεγαλύτερη εξειδίκευση από όλους μας.  Δουλειά που πιθανόν γίνεται αλλά σίγουρα εκ του αποτελέσματος χωρίς τα απαιτούμενα μέσα και σύγχρονη εξειδίκευση.  Νομίζουμε, ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να βρεθούμε όλοι μαζί και να αποφασίσουμε που θέλουμε να οδηγήσουμε τις πόλεις μας.  Να σχεδιάσουμε και να χαράξουμε το μέλλον αυτού του τόπου που άντεξε πολλές χιλιετίες και υπάρχει ακόμα και σήμερα.  Και όχι την ακύρωση κάθε διοίκησης από την επόμενη όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα με τα γνωστά για όλους μας αποτελέσματα.

Άμεσος εκσυγχρονισμός όλου του διοικητικού και υπηρεσιακού μοντέλου προσαρμοσμένο στην σύγχρονη εποχή.  Αναβάθμιση εξοπλισμού και χώρου εργασίας στους διοικητικούς και χρήση μηχανημάτων στα εξωτερικά συνεργεία που δουλεύουν ακόμα με οικιακές σκούπες και φαράσια. Σε συνδυασμό πάντα με επιδοτούμενη εκπαίδευση και επιμόρφωση μιας και ακόμα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε.  Νομίζω ότι σε βάθος δύο, τριών χρόνων μπορεί να ολοκληρωθεί το όλο εγχείρημα με το οικονομικό όφελος στον δήμο μας να είναι τεράστιο από την μείωση λειτουργικών και την μεγάλη αύξηση εσόδων από προγράμματα που καθημερινά περνάνε χωρίς να τα βλέπουμε.

Άμεση προκήρυξη των τοπικών ρυμοτομικών σχεδίων στις περιοχές που δίνει χρήση το νέο γενικό πολεοδομικό σχέδιο.  Ένα τεράστιο έργο που θα αφήσει παρακαταθήκη σε πολλές γενεές και πραγματική ανάπτυξη στον ευρύτερο δήμο μας.  Είναι σίγουρο, ότι δεν φτάνει μια εκλογική περίοδος για να γίνουν και ούτε θα δώσει τα γνωστά ψηφαλάκια που περιμένει ο κάθε δήμαρχος, κάνοντας μικρορουσφέτια, εγκαταλείποντας όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της πόλης μας.  Εδώ έχουμε το τρανό παράδειγμα της βιομηχανικής περιοχής των Μεγάρων που τόσα χρόνια κανείς δεν άγγιξε τουλάχιστον να μειωθεί η εκτός λογικής αντικειμενική αξία, ώστε να μπορέσουν να δοθούν οι εισφορές από τους πολίτες και να ολοκληρωθεί το έργο. Ένα έργο που θα απορροφήσει όλους του άνεργους της πόλης μας και θα φέρει πίσω εκατοντάδες καθημερινούς εργασιακούς μετανάστες.  Μεγάλα έργα μακρόπνοα που επιδοτούνται όλα από ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά όπως αναφέραμε πριν χωρίς άμεσο ψηφοθηρικό όφελος.

Με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της Μεγαρίδας και αξιοποιώντας κονδύλια από την περιφέρεια Αττικής, όπως έχει προγραμματιστεί και στην παραλία Μεγάρων, για την αναβάθμιση και αποκατάσταση όπου χρειαστεί όλου του παραλιακού μετώπου. Σε Λουτρόπυργο – Νεράκι, Νέα Πέραμο, Αγιά Τριάδα, Πάχη – Παραλία Μεγάρων, Κινέτα αλλά και Αλεποχωρίου υποδομές για εύκολη πρόσβαση, σήμανση, προβολή κ.τ.λ. για την ανάδειξη και μεγιστοποίηση του αριθμού επισκεπτών, μιας και η φύση μας επιτρέπει να χαιρόμαστε την καθαρή θάλασσα. Εάν ο δήμος μας κάνει τα αυτονόητα που είναι η διατήρηση καθαριότητας και τάξης στους δημόσιους χώρους, οι ιδιώτες επιχειρηματίες θα πάρουν την ευκαιρία να επενδύσουν και να δώσουν στην περιοχή αυτό που επιθυμούμε όλοι μας.  Όταν οι περιοχές μας είναι για χρόνια εγκαταλελειμμένες και καταστραμμένες και κανείς δεν σκέπτεται να κάνει το παραμικρό.

Άλσος Θεόγνιδος.  Το μεγάλο στοίχημα για την ανάπλαση και αξιοποίηση ολόκληρου του μετώπου ενοποιώντας ολόκληρο τον χώρο καταργώντας τον δρόμο από την ΠΕΟΑΚ μέχρι τον ΜΟΜ.  Το άλσος μπορεί να φιλοξενεί εκατοντάδες πολίτες καθημερινά αλλά και να μπορεί να γίνεται η διοργάνωση της Μεγάρων Γη, διάφορα φεστιβάλ χορού, θεάτρου, αθλητικές διοργανώσεις.  Επίσης η αξιοποίηση του πάρκου απέναντι από τον σταθμό των ΚΤΕΛ που με πολύ λίγα χρήματα μπορούν να δώσουν πολλές εναλλακτικές δράσεις από πολίτες και συλλόγους όπως ένας μόνιμος χώρος για την εκμάθηση μαθητών αλλά και μεγαλυτέρων για την ανακύκλωση και πράσινη ανάπτυξη.  Έναν ανοιχτό πολύ-χώρο που θα επισκέπτονται σχολεία και πολίτες από ολόκληρη την περιφέρεια.

Κλείνοντας το σημερινό μας άρθρο θέλουμε να αναδείξουμε ότι η διαχείριση της καθημερινότητας η οποία σίγουρα δεν είναι εύκολη δεν φτάνει για να πάμε τον δήμο μας μπροστά.  Χρειάζονται σίγουρα να εμπλακούν πολλοί περισσότεροι από τους διοικούντες, νέοι με νέες ιδέες και κέφι για πολλή δουλειά.

Είμαι σίγουρος ότι στον δήμο μας υπάρχουν πάρα πολλά ικανά στελέχη για να σηκώσουν τέτοια έργα και μελέτες αλλά και από την άλλη πολλούς πολίτες και φορείς που θέλουν να προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό για να δούμε όλοι μας καλύτερες και ομορφότερες πόλεις.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού,

Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης

Οικονομολόγος – Μ.Β.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναζωπυρώσεις την τρίτη ημέρα της πυρκαγιάς

Βεβαιώσεις Μετακίνησης και Κυκλοφορίας για εργαζόμενους

Βαγγέλης Λιάκος: “Καθυστερημένες αποφάσεις απουσία της τοπικής κοινωνίας”

Aleka Stamatiadi