Με απόφαση που έλαβε εχθές το βράδυ κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων, με αντιρρήσεις πολιτών και συμβούλων της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε να επιτρέπεται η στάθμευση στον παραλιακό δρόμο της Βαρέας κατά τις ώρες 12-5 μ.μ.
Στον παραλιακό δρόμο υπάρχει ο ποδηλατόδρομος, ο οποίος καταλαμβάνεται σε μεγάλο μέρος του από αυτοκίνητα λουομένων.
Τις ώρες αυτές, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Κ. Καράμπελας απαγορεύεται τους θερινούς μήνες, με τις υψηλές θερμοκρασίες οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα.
Ο Αντ. Χοροζάνης είπε “ή κρατάς ποδηλατόδρομο ή τον καταργείς”
“Πρέπει να γίνει πεζόδρομος” είπε ο Γιάννης Μιχάλαρος.
Παρεμβαίνοντας από το ακροατήριο της συνεδρίασης, ο Δωρόθεος Παπαβασίλης χαρακτηριστικά είπε: “κάθε αναπτυγμένη χώρα προσπαθεί να πεζοδρομήσει κι εμεις ερχόμαστε στην περίοδο που πρεπει το παραλιακό μέτωπο να χρησιμοποιείται απο πολίτες και επιεκσψεις να πάρουμε αποφαση όπου το απαγορευτικό γις τα αυτοκίνητα να αλλάξει καινα γινει γις τα ποδήλατα απαραδεκτο ο δήμος να μη δίνει κατευθυντήριες γραμμές και να κλείνει το ματι σε όσους παρκάρουν ο δήμος δεν θα πρεπει να διευκολύνει όσους παρκάρουν παράνομα. Το παραλιακό μέτωπο αναπτύσσεται και ειναι οπισθοδρόμηση να δώσουμε το σύνθημα οτι ποδηλατόδρομος τέλος. Μπορείτε να παρκάρετε ώρα αιχμής. Καλώ να αναβληθεί αν δεν μπορείτε να το καταψηφίσετε να βρείτε χώρο ή λύση ώστε ο δήμος να διναι οι πολίτες να κατεβαίνουν και να προσεγγίζουν με αυτοκίνητα και δεν ειναι τιποτα να πούμε θα περπατήσεις ώστε η παραλία να ειναι γεμάτη αυτοκίνητα”.