Κοινωνία Σημαντικότερα

500 αστυνομικοί στη Δυτ. Αττική ως τον Σεπτέμβριο

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗ

 

[quote]«Αίσθημα ασφάλειας» επιδιώκει η Αστυνομία[/quote]

 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τα ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης και ασφάλειας, που εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία στη Δυτική Αττική, στον Λαγανά Ζακύνθου, στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης και στον Κάβο Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε τη Τέταρτη 26 Ιουλίου στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Συγκεκριμένα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στην τοποθέτηση του ανέφερε:

«Θα ιδρύσουμε στη Δυτική Αττική, με έδρα το Δήμο Αχαρνών, Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής, γεγονός το οποίο έγινε.

Δεύτερη δέσμευση ήταν για στοχευμένες συνεχείς δράσεις με δυνάμεις Ο.Π.Κ.Ε., Ο.Ε.Π.Τ.Α., ΔΙ.ΑΣ. και τοπικών Υπηρεσιών. Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Οικονομικής Αστυνομίας, με συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Ε.Κ.Α.Μ., Διεύθυνσης Τροχαίας και η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων, Υ.Ε.Μ.Σ.Α..

Και αυτό γίνεται συνεχώς και αδιαλείπτως για 40 μέρες περίπου, με αποτελέσματα τα οποία κατά την ταπεινή μου εκτίμηση είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά – εξαιρετικά θα τα έκρινα – και για τα οποία δεν μπορούμε να αναμένουμε ότι πάντα θα έχουμε τόσες μεγάλες και πολλές επιτυχίες, αλλά ένα είναι βέβαιο, ότι η δράση της Αστυνομίας στη Δυτική Αττική θα έχει συνέχεια, συνέπεια αδιάλειπτη και αδιατάρακτη.

Τρίτη δέσμευσή μας, ενίσχυση των Υπηρεσιών με αστυνομικό προσωπικό. Έχει ήδη επιτευχθεί, Υπηρεσίες όπως τα Α.Τ. Αχαρνών, Φυλής, Ζεφυρίου, Ασπροπύργου, Μεγάρων έχουν ενισχυθεί με προσωπικό και αναμένεται τέλος Σεπτεμβρίου να ενισχυθούν με την τοποθέτηση 500 νέων Αστυφυλάκων πλέον, αφού θα έχουν τελειώσει τη φοίτησή τους στη Σχολή, σε Υπηρεσίες της Αττικής με πρόκριμα, σε κάθε περίπτωση, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.

Τέταρτη υπόσχεση ήταν ότι τα μέτρα, τα οποία για όλους ήταν βέβαιο ότι θα ξεκινήσουμε στις 15 με 20 Ιουνίου, θα είχαν συνέχεια, συνέπεια και δεν θα σταματούσαν με τα πρώτα καλά αποτελέσματα και με την πρώτη φαινομένη αντιστροφή του κλίματος αίσθησης ασφάλειας στη Δυτική Αττική. Και αυτό είναι γεγονός θα μου επιτρέψετε. Συνεχίζουμε, σήμερα έχουμε 40 μέρες περίπου και συνεχίζουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία. Κάθε πρωί ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, ο Υπαρχηγός, ο Αρχηγός, ο Γενικός Γραμματέας έχουν στο γραφείο τους, την 24ωρη ενημέρωση για τη Δυτική Αττική, αυτό συνεχίζει, γίνεται κάθε μέρα. Θα συνεχίσει να γίνεται και πιστεύουμε ότι πραγματικά τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά και για τον πλέον δύσπιστο ίσως κριτή μας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς νερό απόψε Μέγαρα & Ν. Πέραμος

Πολιτική εκδήλωση του Γιώργου Κώτσηρα

Aleka Stamatiadi

Επίδομα Αχτσιόγλου: Ποιοι θα πάρουν τα 400 ευρώ