Πολιτική Σημαντικότερα

2.130.000 ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για τα πεζοδρόμια στη Βαρέα

Λ. Κοσμόπουλος: «Ένα έργο επιτακτικό για την ασφάλεια και την εικόνα της περιοχής μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης»

Στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής εντάχθηκε η χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης και αντιμετώπισης προβλημάτων λόγω διάβρωσης και ανακατασκευή τοιχίων που έχουν καταρρεύσει στην παραλία Βαρέας Μεγάρων, ύψους 2.130.000 ευρώ.

Το πρόβλημα της διάβρωσης των τοιχίων των πεζοδρομίων στο παραλιακό μέτωπο των Μεγάρων είναι στην χειρότερη φάση από ποτέ, ενώ το σημείο αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών, διέξοδο για άθληση για τους κατοίκους και επιπλέον και το κυριότερο η διάβρωση των τοιχίων αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την οδική ασφάλεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Κοσμόπουλος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γρ. Σταμούλη την Τρίτη στην Βαρέα για να δούν επί τόπου τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με τις καθιζήσεις, σε μια περίοδο που οι συμπολίτες σπεύδουν ξανά στην … «μετακίνηση 6» εν μέσω έξαρσης πανδημίας, και πηγαίνουν στην παραλία για περπάτημα και ποδήλατο.

Μίλησαν για τις διαδικασίες που απαιτούνται για την προγραμματική σύμβαση του έργου και επιπλέον «μπαίνει μπρος» το έργο της ύδρευσης του οικισμού Καβελάρη, με την συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου.

Για το έργο στην παραλία της Βαρέας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος είχε κινητοποιηθεί και συνεργάστηκε με τον Δήμο Μεγαρέων, που ολοκλήρωσε τη μελέτη του έργου που καθυστέρησε λόγω θέσης στον αιγιαλό και εμπλοκής συναρμόδιων κυβερνητικών φορέων.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης από τον Δήμο Μεγάρεων, η Περιφέρεια Αττικής, με την συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη αποφάσισε να εντάξει στον προϋπολογισμό του 2022 την ανακατασκευή των τοιχίων στην παραλία Βαρέας Μεγάρων. Η Περιφέρεια Αττικής υπογράφει προγραμματική σύμβαση και το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του έτους.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Είναι παραπάνω από αναγκαίο να ανακατασκευασθούν τα τοιχία των πεζοδρομίων στην παραλία της Βαρέας, καθώς η διάβρωση από την θάλασσα έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα επικινδυνότητας για πεζούς, ποδηλάτες και οδηγούς και επιπλέον η περιοχή είναι πόλος έλξης επισκεπτών.

Ήταν από τις προτεραιότητές μου το έργο αυτό να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, ως επιτακτικό για την περιοχή μας, για την διέξοδο των πολιτών και την επισκεψιμότητα. Σήμερα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη».

Στις μακρές διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μελέτης στάθηκε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, καθώς λόγω αιγιαλού εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη για την ανακατασκευή του διαβρωμένου τμήματος των πεζοδρομίων της Βαρέας ξεκίνησε και δρομολογήθηκε από τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Κορώση, που πριν λίγους μήνες ανεξαρτητοποιήθηκε ως δημοτικός σύμβουλος.

«Ολοκληρώσαμε τις μελέτες και τις αδειοδοτήσεις για την αποκατάσταση του δρόμου και των πεζοδρομίων της Βαρέας, μετά από μακροχρόνιο αγώνα. Πολύ σύντομα θα υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια, αφού με ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη κ. Κοσμόπουλου Ελευθ. το έργο προϋπολογισμού 2.130.000 ευρώ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της περιφέρειας» έγραψε στην ανάρτησή του στο facebook o Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΚΕ: Ερώτηση 3 βουλευτών για την ύδρευση της Κινέττας

Ν. Χαρδαλιάς: Πάνω από 40 χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη στα Γεράνεια Όρη

Aleka Stamatiadi

Νέα Δημοκρατία: Έτοιμοι για εκλογές

Aleka Stamatiadi