ΠολιτικήΣημαντικότερα

Δύο μηνών λογοδοσία από την Διοίκηση Παναγιώτη Μαργέτη

Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024

Ειδική δημόσια συνεδρίαση για λογοδοσία της Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων, με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Μαργέτη, διεξάγεται την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 & ώρα 20:30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεγάρων.

Η νέα διοίκηση αντιμετωπίζει τις αλλαγές στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για αυτό και είναι σύντομη στις ενέργειές της και τις ανακοινώσει στο δημοτικό συμβούλιο και τους πολίτες.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους Δήμους, που εισηγήθηκε η κυβέρνηση ΝΔ και η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, προβλέπει μία πρωτοπόρα διαδικασία ελέγχου πεπραγμένων της δημοτικής αρχής κάθε δήμου, με την καθιέρωση μίας διμηνιαίας συνεδρίασης με σαφείς κανόνες, στα πρότυπα της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί προηγούμενων διοικήσεων Δήμου Μεγαρέων σπάνιζαν οι ανάλογες ειδικές συνεδριάσεις, ακόμα και για το προβλεπόμενο τυπικό της ετήσιας λογοδοσίας.

Ακολουθεί η σχετική πρόσκληση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΊΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

(ΔΙΜΗΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024)
Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Μεγαρέων (Γ.Μαυρουκάκη & Χρ. Μωραίτου – Μέγαρα) σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη την 28η Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30 για «Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024» , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010, όπως ισχύει.
Έως την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:00 οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων μπορούν να καταθέσουν έως ένα (1) θέμα, εγγράφως ή να το αποστείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στο: varvara.berdeli@megara.gr.
Η διαδικασία που θα ακολουθήσει για την διεξαγωγή αυτής της συνεδριάσεως περιγράφεται στην εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών 98 Α.Π. 8182/26-01-2024 (ΑΔΑ:9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ).
Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σπυρίδων Ν. Χατζή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το θέμα των πανελληνίων που “έπεσε” πριν από λίγο

Ερωτήματα για τα LED των 13,5 εκατομμυρίων

Aleka Stamatiadi

Γ. Τόλιος: “Χωρίς διαγραφή χρέους αποκλείεται να ανασάνει η χώρα”