Πολιτισμός Σημαντικότερα

1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Περιφέρειας Αττικής “Σινέ-Θέογνις”

στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό των Μεγάρων στις 28-30 Αυγούστου

 

Το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Περιφέρειας Αττικής “Σινέ-Θέογνις” είναι γεγονός και διοργανώνεται στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό των Μεγάρων στις 28-30 Αυγούστου 2022, από την Περιφέρεια Αττικής και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάρων «Ο Θέογνις».

Με ταινίες που αντέχουν στο χρόνο όσο και με βραδιά αφιερωμένη σε νέους δημιουργούς, η πρώτη αυτή διοργάνωση σκοπεύει να γίνει ένας θεσμός στην καρδιά της πόλης, στην καρδιά του καλοκαιριού.

Η φιλοσοφία του φεστιβάλ  “Σινέ-Θέογνις” είναι ο ανοιχτός πολιτισμός για όλους: η αξιοποίηση των δημόσιων χώρων στην πόλη των Μεγάρων προς όφελος του πολιτισμού και όλων των πολιτών.

Η ιδέα της διοργάνωσης ενός φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου –στο ύφος του open air cinema– στο κέντρο των Μεγάρων ανήκει και οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάρων «Ο Θέογνις» και υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, καθώς εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιφέρειας στην Δυτική Αττική.

Οι ταινίες στην πρώτη διοργάνωση του «Σινέ-Θέογνις» επιλέχθηκαν ώστε να αποτελούν κλασικές επιλογές, αλλά και για να καλύψουν τις προτιμήσεις του μεγάλου κοινού στην πόλη. Επιπλέον, μια βραδιά από τις 3 του φεστιβάλ αφιερώνεται σε νέους δημιουργούς, με επιμέλεια της Γεωργίας Κορώση, με σκοπό να προβληθούν κινηματογραφικά έργα νέων Ελλήνων δημιουργών με ορίζοντα να αποκτήσει η διοργάνωση τον χαρακτήρα του φεστιβάλ, ανοιχτού σε νέες ιδέες και καλλιτεχνικές τάσεις.

Το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Περιφέρειας Αττικής “Σινέ-Θέογνις” έρχεται να αλλάξει το κλίμα στο κέντρο των Μεγάρων με τρεις βραδιές open air cinema, με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πρόγραμμα προβολών

Κυριακή 28 Αυγούστου :

“Καζαμπλάνκα”

Δευτέρα 29 Αυγούστου:

Βραδιά Νέου Δημιουργού με προβολή της ταινίας «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις

Τρίτη 30 Αυγούστου:

“Θεέ μου τι σου κάναμε”

ώρα έναρξης προβολών : 9.00 μ.μ.

είσοδος ελεύθερη

με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

 

Σας περιμένουμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παράταση στην υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες ζητά ο Κλεάνθης Βαρελάς

Aleka Stamatiadi

Κ. Ζουράρις: Ομιλία στο Δημαρχείο με απαγγελία Δημοτικών Τραγουδιών

Παρουσίαση βιβλίου του Στέλιου Γκίνη

Aleka Stamatiadi