Κοινωνία Σημαντικότερα

1η Γιορτή Ανακύκλωσης στην πλατεία Ηρώων

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου ο Δήμος Μεγαρέων διοργανώνει την 1η Γιορτή Ανακύκλωσης (Ηλεκτρικών συσκευών, Η/Υ κλπ.) στην Πλατεία Ηρώων στα Μέγαρα.

Η Διοίκηση του Δήμου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους συμπολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή τη δράση στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σχετικά με την ιδέα της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

«Το έτος 2016 είναι για το Δήμο μας χρονιά αφιερωμένη στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και στην ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ των ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, σχετικά αναφέρει ο Σταύρος Φωτίου.

Με σειρά δράσεων θα φροντίσουμε να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι δημότες στην τεράστια αξία που έχει για τη Διοίκηση του Δήμου αλλά και για όλους τους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Ένα πρώτο βήμα γίνεται το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, με την “1η Γιορτή ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ”,  στον χώρο της Πλατείας Ηρώων στα Μέγαρα.

Προσκαλούμε λοιπόν όλους να φέρουν ότι άχρηστα υλικά έχουν, παλιά ψυγεία, ηλεκτρικές κουζίνες, πλυντήρια, παλιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, υλικά από χαρτί, γυαλί, πλαστικό και Αλουμίνιο στην Πλατεία Ηρώων όπου θα υπάρχουν κάδοι ξεχωριστά  για το κάθε υλικό.

Φυσικά θα υπάρχει και συνέχεια.

Είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της εφαρμογής πιλοτικού Προγράμματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Απορριμμάτων  σύμφωνα με τη νέα πρακτική και αντίληψη ότι  τα απορρίμματα πρέπει να ανακυκλώνονται στην πηγή τους και πως οριστικά θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και θα δοθεί η πρέπουσα λύση  με την κατασκευή εργοστασίου εκμετάλλευσης των πτηνοτροφικών  αποβλήτων και των αστικών απορριμμάτων.

Ο Δήμος Μεγάρων έχει διαβιβάσει στην Περιφέρεια Αττικής σχετική πρόταση και στον ευαίσθητο τομέα της Διαχείρισης των απορριμμάτων είμαστε σε καλό δρόμο και σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Σταμούλη και από την Περιφερειάρχη Αττικής Κα Ρένα Δούρου.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγκέντρωση Γ. Κώτσηρα στην Ελευσίνα

Η Ελληνική Ιστορία στον Ψηφιακό Κόσμο με τη συνδρομή της ΕΕ

Aleka Stamatiadi

Οι γιορτές των Χριστουγέννων σου προκαλούν θλίψη και μελαγχολία; Μάθε πώς να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου