Κοινωνία Σημαντικότερα

Ζωντανά η ενημέρωση του Λοιμωξιολόγου Σ. Τσιόδρα

Ζωντανά εδώ

 

 

Στα 71 ανήλθαν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 695, όπως ανέφερε στην επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά την πανδημία του κοροναϊου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων του κοροναϊού στη χώρα έχει αυξηθεί φθάνοντας τους 17, ενώ σήμερα είναι η πρώτη μέρα εφαρμογής των αυστηρών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχει λόγος να χαλαρώσουν τα μέτρα τόνισε ο κ. Τσιόδρας, λέγοντας σε άλλο σημείο της ομιλία του χαρακτηριστικά «αν είχαμε μαγικό ραβδί να σταματούσαμε τον έναν από τον άλλο στα δύο μέτρα» για δύο εβδομάδες η εξάπλωση του ιού θα σταματούσε.

«Όσες προσλήψεις χρειαστούν στο σύστημα υγείας»

Την ενημέρωση ξεκίνησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας και τις δυνατότητες του για την αντιμετώπιση της κρίσιμης και έκτακτης αυτής κατάστασης.

«Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του συστήματος υγείας. Παραλάβαμε 565 κλίνες ΜΕΘ, εμείς προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα 650 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΘ».

Αναφερόμενος στις δράσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη του συστήματος υγείας, ξεχωριστή αναφορά έκανε στις προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία επαναλαμβάνοντας την δέσμευση του πρωθυπουργού «θα γίνουν όσες χρειαστεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαλάρωση μέτρων: Τι ισχύει από Δευτέρα 28 Ιουνίου

Επίθεση ρομά στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τις σχολικές καθαρίστριες Δήμου Μεγαρέων

Aleka Stamatiadi