Πολιτική Σημαντικότερα

Υπουργοί & Πρωθυπουργός στη Δυτική Αττική

[quote]«Αισιοδοξία μέσα από την τραγικότητα»[/quote]

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο Δημαρχείο Μεγάρων

Τριήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Δυτική Αττική κατόπιν της καταστροφής, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

 

 

Σήμερα Πέμπτη, ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρ. Σταμούλη στο Δημαρχείο Μεγάρων, αφού είχε συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Γ. Βασιλείου.

Μετά τη συζήτηση με τον Δήμαρχο Μεγαρέων ο Υπουργός δήλωσε ότι «Στόχος είναι να καταγραφούν όλα τα ζητήματα είτε τα άμεσα που προκύπτουν από τις πλημμύρες και τις περιβαλλοντικές και οικιστικές καταστροφές αλλά δεν είναι μόνο αυτό πρέπει να σχεδιάσουμε τις δυνατότητες που έχει η περιοχή, να δούμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Είναι μια περιοχή επιβαρυμένη από βιομηχανικές μονάδες, από πολεοδομικά ζητήματα, αξιοποίησης φυσικού πλούτου, αγροτική παραγωγή ανοιχτά ζητήματα που αφορούν την περιοχή. Όλη αυτή η εικόνα που ζήσαμε με τραγικό τρόπο με τις πλημμύρες που ζήσαμε.

 

 

Θα έρθει περίπου όλο το υπουργικό συμβούλιο να μιλήσουνε με φορείς και κατοίκους, να προχωρήσουν εφαρμογές, χρηματοδοτήσεις, με πρωταγωνιστή όλη την κοινωνία να δούμε πως η περιοχή θα σταματήσει να είναι περιοχή που δέχεται πιέσεις περιβαλλοντικές.

Έχουν ξεκινήσει οι άμεσες αποζημιώσεις. Σήμερα ξεκίνησαν οι αιτήσεις και των επαγγελματικών αποζημιώσεων. Θα έχουμε επιπλέον ενίσχυση από τον προϋπολογισμό της βουλής για τα νοικοκυριά. Βεβαίως έχουμε επιταχύνει την γραφειοκρατική διαδικασία που αφορούσε τις πλημμύρες του 2015. Έχω δώσει εντολή να επισπευσθεί η διαδικασία ώστε να έχουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Όλο το πρόγραμμα θα το δούμε συνεκτικά και θα κλείσουμε με την ομιλία του πρωθυπουργού, θα μαζέψει το σχέδιο αυτό και θεωρούμε ότι μέσα από την τραγικότητα να δούμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα.

Η γραφειοκρατία δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής βούλησης. Υπάρχουν και νομοτεχνικές διαδικασίες που δεν μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα. Οι αποζημιώσεις ξεκίνησαν σε μια ερμηνεία ότι πρόκειται για κρατικές  ενισχύσεις επιχειρήσεων με στόχο τον ανταγωνισμό, αυτό παρότι φαίνεται τρελό είναι μια πραγματικότητα. Έπρεπε να εξηγήσουμε ότι πρόκειται για άμεσες αποζημιώσεις μικρών επιχειρήσεων που τα έχουν χάσει όλα. Πολλά πράγματα που ακούγονται αυτονόητα, καθίστανται στην εφαρμογή πάρα πολύ δύσκολα. Εδώ είναι η ευθύνη της διοίκησης και των φορέων είναι παρόντες να δώσουν λύσεις για αυτό είμαστε και εμείς εδώ».

 

Από την πλευρά του ο Γρ. Σταμούλης ανέφερε ότι «Υπάρχουν δυνατότητες στην περιοχή μας και μέσα από αυτό το συνέδριο θα δοθεί δυνατότητα σε φορείς και πολίτες να εκφράσουν προβληματισμούς και προτάσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει και επίλυση πολλών προβλημάτων, να δοθούν άμεση λύση όπως δόθηκε με την επιστολή στον πρωθυπουργό για αναστολή των χρεών.

Έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε την περιοχή μας, και η περιοχή μας προσφέρεται για ανάπτυξη θα καταφέρουμε να περάσουμε αυτό και να αποτρέψουμε την ταφόπλακα της ανάπτυξης που είναι τα ορυχεία βωξίτη, που θα είναι καταστροφή για όλη την Αττική».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λ. Κοσμόπουλος: «Προωθούμε τις διαδικασίες για έργα απαραίτητα για την περιοχή μας»

Εθελοντικός Καθαρισμός του Σιδηροδρομικού Σταθμού την Κυριακή

Aleka Stamatiadi

Εθελοντική δωρεά μυελού των οστών στο “Θέογνι”