Πολιτική Σημαντικότερα

“Υποχρέωση της Πολιτείας να ολοκληρώσει συνολικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό”

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, την Μάνδρα Αττικής, που επλήγη πρόσφατα από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή και να συνομιλήσει με κατοίκους της πόλης, με γυναίκες και άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και με εθελοντές. Επίσης, συναντήθηκε με την Δήμαρχο της Μάνδρας κυρία Ιωάννα Κριεκούκη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

 

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με την Δήμαρχο της πόλης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή, η Νέα Δημοκρατία στάθηκε στο πλευρό της Μάνδρας και των ανθρώπων, οι οποίοι επλήγησαν από μια πρωτοφανή φυσική καταστροφή. Δύο εβδομάδες μετά την καταστροφική πλημμύρα, από την οποία, δυστυχώς, θρηνήσαμε αχρείαστα 23 θύματα, η Μάνδρα μετράει ακόμα τις πληγές της και, σε μεγάλο βαθμό είναι μια πόλη με κατεστραμμένες υποδομές και με ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν να ξαναβάλουν τη ζωή τους σε μια τάξη.

Αυτό το οποίο επιβάλλεται σήμερα είναι, το συντομότερο δυνατόν, και χωρίς καμία γραφειοκρατία, άνθρωποι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται να πάρουν το έκτακτο οικονομικό επίδομα, ώστε να ξαναρχίζουν να τακτοποιούν τις ζωές τους. Να προχωρήσουν τα έργα υποδομής στο Δήμο Μάνδρας, έτσι ώστε και ο Δήμος να βρει την ισορροπία του. Και, βέβαια, σε απόλυτη προτεραιότητα – και αυτό αποτελεί προσωπική μου δέσμευση – να ολοκληρωθούν, επιτέλους, τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία δεκαετίες τώρα δεν έχουν γίνει. Για τα οποία, δυστυχώς, ενώ υπήρχαν και πόροι, υπήρχαν και μελέτες και υπάρχουν και ευθύνες, τα έργα αυτά δεν έχουν προχωρήσει.

Και είναι προσωπική δέσμευση δική μου, ως ελάχιστη ανταπόδοση, σε μια περιοχή με μεγάλα ιστορικά προβλήματα, τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα υποδομής να προχωρήσουν. Να ολοκληρωθούν, το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε ποτέ θύματα στην Μάνδρα και να μην έχουμε ποτέ ξανά να διαχειριστούμε μια τέτοια καταστροφή.

Δεν είναι η Μάνδρα η μόνη περιοχή η οποία κινδυνεύει από πλημμύρες. Γι’ αυτό και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να ολοκληρώσει, το συντομότερο δυνατόν – ως οφείλει να κάνει βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών – ένα συνολικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, ώστε και άλλες περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες, να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα φαινόμενα και αντίστοιχες καταστροφές.

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί, σε καθημερινή βάση, να θέτει στη διάθεση της Δημάρχου τους εθελοντές της, το δικό της μηχανισμό. Κάνουμε και εμείς ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε την περιοχή αυτή.

Θέλω, με την ευκαιρία της σημερινής μου παρουσίας εδώ στην Μάνδρα, να συγχαρώ και όλους τους εθελοντές, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν κοντά στους κατοίκους της Μάνδρας. Και όλες τις επιχειρήσεις, που αθόρυβα, η κάθε μια στο μέτρο των δικών της δυνατοτήτων, συνεισέφερε για να αντιμετωπίσουμε, όλοι μαζί, αυτήν την πολύ μεγάλη πρωτοφανή φυσική καταστροφή».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κινέτα

Ο Εορτασμός των Αγίων Μαρτύρων

Δημοτικά τέλη για το 2020 αποφασίζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων