Κάτι δικά μου

Ξέρω ποιοι μπήκαν στα γραφεία Αντιδημάρχων

Και τα ονόματά τους…

…θα ανακοινωθούν από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων την Τετάρτη το βράδυ.

Όμως, σοβαρότερο πρόβλημα που μας απασχολεί είναι η υγεία.

Η δημόσια υγεία. Που ξεχειλίζει από κάδους και κείτεται ανέμελη σε κάμπους, όρη, θάλασσες και ακτές.

Κι έτσι θα γράψω για τα σκουπίδια.

Που ναι μεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, της υπηρεσίας καθαριότητας να τα μαζέψει, αλλά όταν αντικειμενικά, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ, μέσα, υπαλλήλους, απορριμματοφόρα, μηχανήματα να το καθαρίσει, τι μπορεί να γίνει;

Τους τελευταίους μήνες οι ανώτερες του δήμου αρχές, η τρόικα, τα μνημόνια κλπ, δεν επιτρέπουν τις προσλήψεις συμβασιούχων που κάθε χρόνο σώζουν τους δήμους από τη βρώμα των καλοκαιρινών επισκεπτών. Κοινώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι προσλήψεις-για όποιον δεν το ξέρει.

Και ο δήμος καλείται να δουλέψει με όποιους έχει… ενώ τα σκουπίδια αυξάνονται, οι «δυνάμεις» της υπηρεσίας καθαριότητας είναι ίδιες, αν όχι συρρικνώνονται.

Και γιατί αυτό;

Μπορεί να ακούγεται οπισθοδρομικό, αναχρονιστικό-κόντρα και σε μένα την ίδια καθώς όταν ακούω «Νοικοκυρά» το θεωρώ βρισιά- αλλά ναι οι μανάδες μας είναι οι σωτήρες μας.

Εξηγούμαι: οι νοικοκυρές στα Μέγαρα που σκούπιζαν εκτός από την αυλή τους και όοοοοολη τη γειτονιά μας δείχνουν το δρόμο.

Το δρόμο του εθελοντισμού που εκεί πάει το πράγμα αν καταλάβεις ότι κράτος γιοκ.

Κι ενώ έχουν γίνει αρκετές δράσεις από τις ομάδες της πόλης μας που δραστηριοποιούνται και συνεργάστηκαν παλαιότερα με το δήμο, στα πλαίσια ημέρας περιβάλλοντος, “let’s do it”, κλπ. ήταν μόνο για μια ημέρα, συμβολικά.

Μήπως αυτό το συμβολικά πρέπει να γίνει και πρακτικά καθημερινά;

Γιατί ακόμα και να πιέσεις υπαλλήλους δεν πολλαπλασιάζονται. Όμως πετραδάκι πετραδάκι αν μαζέψουμε όλοι εμείς κάτι μπορεί να γίνει.

Και δεν λέω να βγούμε με τη σκουπιδιάρα αλλά να κάνουμε πράξη στοιχειωδώς την περιβαλλοντική συνείδηση και όλα αυτά τα πράσινα που γράφουμε στις εκθέσεις, να μην είμαστε γαϊδούρια.

Υ.Γ. Σόρυ φίλοι που δε γράφω αντιδημάρχους αλλά έτσι κλέβω την προσοχή σας για να κινητοποιηθούμε να μη ρίχνουμε σκουπίδια παντού.

Υ.Γ. 2 Η φωτογραφία είναι από γειτονιά στο Μελί, που σύντομα θα γνωρίσει μεγάλες δόξες.

 

τα δικά της γράφει η Αλέκα Σταματιάδη

alekasm

[clear]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πίσω από το τούιτερ κρύβεται ο @a.tsipras

2015: όλα τούμπα και οι καλές ειδήσεις

Aleka Stamatiadi

Την Κυριακή ψηφίζουμε τον Δήμαρχό μας

Aleka Stamatiadi