Υγεία

Βρίσκει και την βρετανική μετάλλαξη αγγλικό rapid test

Η Ελλάδα όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη παρουσιάζει μία ανησυχητική κατάσταση, εξαιτίας της κυκλοφορίας της μεταδοτικότερης μετάλλαξης του νέου κορονοϊού, που εντοπίσθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε συνέχεια έχει διασπαρεί σε είκοσι δύο χώρες της Ευρωπαϊκής ζώνης. Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα είχαν ταυτοποιηθεί 1.667 δείγματα θετικά για το Βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος Β117.

Το νέο στέλεχος λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας απειλεί να αυξήσει τον αριθμό των κρουσμάτων και να επιβαρύνει τα συστήματα υγείας, προειδοποιεί ο ΠΟΥ και θα μπορούσε προοδευτικά, όπως έχει γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και όλο και περισσότερο στην Δανία, να αντικαταστήσει τα άλλα στελέχη του ιού, που βρίσκονται σε κυκλοφορία στην Ευρώπη όπως προειδοποίησε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε.

Σε έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (PHE) σε εργαστήριο αναφοράς επιβεβαιώθηκε η δυνατότητα ανίχνευσης και της μετάλλαξης B117 «Kent» (“ VOC 202012/01”) σε απομονωμένα δείγματα της μετάλλαξης, της COVID-19 από το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της Αγγλικής εταιρείας Surescreen με ευαισθησία σε ψηλά ιϊκά φορτία 97,1% και ειδικότητα 99,9%. Ως αποτέλεσμα η Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας προχώρησε στις 8 Φεβρουαρίου 2020 σε παραγγελία 20 εκατομμυρίων διπλού τεστ αντιγόνου (ρινοφαρυγγικό / σάλιο) της Surescreen που θα χρησιμοποιηθούν ως μέρος ενός εκτενούς Κυβερνητικού προγράμματος ανίχνευσης ασυμπτωματικών κρουσμάτων με ευρεία εφαρμογή σε σχολεία, πανεπιστήμια και εργαζομένους .

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτογνωσία: Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποιος είμαι;

H παράδοση της νηστείας

Ανακοίνωση σχετικά με τον Ιό zika