Κοινωνία Σημαντικότερα Συνεντεύξεις

Βόλτα για ψώνια με ασφάλεια & αισιοδοξία στα καταστήματα της περιοχής μας

Άνθρωποι της αγοράς μιλούν στην Ε

Με τήρηση των μέτρων, βάζουν τα γιορτινά τους τα καταστήματα της πόλης μας και μας περιμένουν για τα δώρα και τις πασχαλινές αγορές.  Είναι μια περίοδος που όλοι βιώνουμε δύσκολα, όμως πρέπει να την ξεπεράσουμε μαζί ως κοινωνία, στηρίζοντας τους ανθρώπους δίπλα μας, σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Περισσότερο από ποτέ, αυτό το Πάσχα, που έτσι κι αλλιώς μένουμε «εντός», στηρίζουμε τα καταστήματα της περιοχής μας, που προσφέρουν και καλή ποιότητα προϊόντων και τιμών, όσο και ασφάλεια στην τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ οι επιχειρήσεις της πόλης μας έχουν προετοιμασθεί για τις ημέρες των γιορτών, οι ανθρώπους που ασχολούνται ως ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι σε καταστήματα της περιοχής μας εκφράζουν τις ανησυχίες τους αλλά και αισιοδοξία ότι στο τέλος «όλα θα πάνε καλά».

“Ο κόσμος έχει ανάγκη και για ψυχολογικούς λόγους να βγει να κάνει τη βόλτα του”

«Τις ημέρες του Πάσχα είμαστε αισιόδοξοι και περιμένουμε μια αύξηση της ήδη υπάρχουσας κίνησης και πιστεύουμε και πως ο κόσμος το έχει ανάγκη και για ψυχολογικούς λόγους κυρίως να βγει να κάνει την βόλτα και τα ψώνια του στην τοπική αγορά, μας είπε ο Γιάννης Καλλιάς, από την κάβα Καλλιά. Το δικό μας κατάστημα δεν έκλεισε ποτέ σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Η τοπική αγορά με την επανέναρξη και των υπολοίπων καταστημάτων δείχνει μια ικανοποιητική κίνηση και αυτό είναι ένα αρκετά ενθαρρυντικό σημάδι.

 

Όμως, σίγουρα η κίνηση των καταναλωτών μειώθηκε σε σημαντικό βαθμό. Οι διαφορές με τις προηγούμενες πασχαλινές περιόδους είναι αρκετές από την κίνηση των καταναλωτών στην τοπική αγορά, την αγοραστική δύναμη αυτών, μέχρι την δυνατότητα των καταστηματαρχών να προμηθευτούν το αναγκαίο εμπόρευμα έτσι ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν και σε αυτή την πασχαλινή περίοδο.

Θα ήθελα να τους παροτρύνω να στηρίξουν την τοπική αγορά η οποία το έχει πιο ανάγκη από κάθε άλλη φορά και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν, όπως το κάνουν ολ’ αυτά τα χρόνια. Εύχομαι καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο!».

«Παρά τα δύσκολα, έχουμε την αισιοδοξία και το κέφι να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας»

«Παρόλη τη δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε και παρά την πίεση των επιβαλλομένων μέτρων, είμαστε όλοι αισιόδοξοι και έχουμε κέφι να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο μας είπε η Μαρία Μιχάλαρου, από το κατάστημα “Mary tales”. Η αγορά́ έχει πληγεί́ από́ την πανδημία, όμως εμείς διατηρούμε το ίδιο κέφι με τα προηγούμενα χρόνια, ώστε ο κόσμος να ψωνίζει διότι το έχει ανάγκη να πάρει μια ανάσα από́ όλη την πιεστική καθημερινότητα και εμείς είμαστε δίπλα του με το νέο μας εμπόρευμα, τον ανανεωμένο μας χώρο και την καλή́ μας διάθεση να τον υποδεχτούμε.

Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους και πάνω από όλα με υγεία».

“Η αγορά προσπαθεί να βρει τα βήματά της.

Σαν επαγγελματίες τηρούμε όλα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας  ώστε να νιώσει και ο καταναλωτής ασφαλής”

«Ένα χρόνο μετά από όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε και έπειτα από επανειλημμένα lockdown, δεν είναι εύκολο η αγορά να βρει τα βήματα της, μας ανέφερε η Μαρία Μαυροειδή, ιδιοκτήτρια καταστήματος ενδυμάτων.

 

“Προσπαθούμε να ανακτήσουμε δυνάμεις να φτιάξουμε την δική μας διάθεσή και του κόσμου.

Σίγουρα ο κόσμος ακόμη είναι προβληματισμένος και κουρασμένος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, γιατί τίποτα δεν θυμίζει το εορταστικό κλίμα των προηγούμενου χρόνων, ωστόσο εμείς σαν επαγγελματίες τηρούμε όλα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας  ώστε να νιώσει και ο καταναλωτής ασφαλής.

Ελπίζουμε και φέτος ο κόσμος να στηρίξει την τοπική αγορά και να προτιμήσει καταστήματα της περιοχής για τις αγορές τους, θα είμαστε όλοι εκεί με καλή διάθεση και προθυμία να σας εξυπηρετήσουμε. Να έχουμε ένα καλό Πάσχα και υγεία σε όλους και στις οικογένειες σας».

“Παρατηρήθηκε μια μικρή́ πτώση λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών, ωστόσο η απαγόρευση μετακίνησης από́ νομό σε νομό ίσως να μας ευνόησε”

“Παρατηρήθηκε μια μικρή́ πτώση λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών, ωστόσο η απαγόρευση μετακίνησης από́ νομό σε νομό ίσως να μας ευνόησε

«Σε γενικότερο πλαίσιο, η πανδημία δεν επηρέασε σε μεγάλο βαθμό́ την επιχείρηση μας Μαριάννα Δρένη-Προίσκου, από την επιχείρηση «αυγά Προίσκος», διότι τα προϊόντα μας είναι τρόφιμα. Παρατηρήθηκε μια μικρή́ πτώση λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών, ωστόσο η απαγόρευση μετακίνησης από́ νομό σε νομό ίσως να μας ευνόησε, διότι κινούμαστε και προμηθευόμαστε από́ την τοπική́ αγορά́.

 

 

Επίσης , βασικό́ προνόμιο μας είναι και η τοποθεσία του καταστήματος, η οποία είναι στην είσοδο των μεγάρων κι έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και εύκολη προσέγγιση του κόσμου με το βασικό́ προϊόν που παράγει η περιοχή́ των μεγάρων, το αυγό́.

Ευχόμαστε τις ημέρες του Πάσχα να κινηθεί́ ο κόσμος τηρώντας τα μετρά προστασίας για να πάει καλά́ και η αγορά́ αλλά́ να παραμείνουμε και υγιείς».

“Οι καταναλωτές αγοράζουν τα αναγκαία και κινούνται διστακτικά”

«Από την επαναλειτουργία των καταστημάτων, οι καταναλωτές κινούνται διστακτικά, μας είπε η Τ.Λ. από κατάστημα στην Νέα Πέραμο. Έχουν τη διάθεση να στηρίξουν την τοπική αγορά, αλλά η αβεβαιότητα του μέλλοντος και η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η πλειονότητα του κόσμου, τους κάνει πιο επιφυλακτικούς.

Υπάρχει μια σχετική κίνηση στην αγορά, αλλά με δεδομένο και την απαγόρευση συγχρωτισμού, κοινωνικών εκδηλώσεων κλπ, ο κόσμος κινείται γύρω από το τι είναι αναγκαίο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αφήνοντας τα υπόλοιπα για αργότερα. Υπάρχει τεράστια διαφορά σε σχέση με προηγούμενες πασχαλινές περιόδους, εξαιρώντας την περσινή που ήταν ανύπαρκτη λόγω της πανδημίας.
Από την στιγμή που το Πάσχα δε θα γιορταστεί όπως παλιά, χωρίς κοινωνικές συναναστροφές στον δικό μας τομέα υπάρχει πτώση. Παροτρύνουμε τους συμπολίτες μας να στηρίζουν την τοπική αγορά. Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας  για την στήριξη τους και σε αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο».

 

“Ελπίζουμε να βγουν οι συμπολίτες μας για γιορτές και να μη φύγουν για ψώνια εκτός»”

«Ο κόσμος είναι πολύ κρατημένος, επεσήμανε εργαζόμενη σε εμπορικό κατάστημα Χ.Γ.. Περιμέναμε ότι θα έχουμε δουλειά, αλλά δυστυχώς όχι. Δε ξέρουν καν οι περισσότεροι πως λειτουργεί όλο αυτό το σύστημα με το click away. Ας ελπίσουμε να βγούνε για γιορτές κ να μη φύγουν για ψώνια εκτός».

 

“Δε θα δούμε Πάσχα από αυτό που ξέραμε εμπορικά”

Ανάλογους προβληματισμούς έχουν οι καταστηματάρχες και στην περιοχή της Ελευσίνας, όπου ο Ξ.Δ. που λέει χαρακτηριστικά ότι «Δε θα δούμε Πάσχα από αυτό που ξέραμε εμπορικά. Οι καταναλωτές είναι πολύ συγκρατημένοι. Έχουμε ανοίξει εδώ και δύο εβδομάδες και τα δείγματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Βλέπουμε μειωμένη την κίνηση, ο κόσμος είναι ζορισμένος. Θα θέλαμε πάρα πολύ να αλλάξει το Πάσχα και οι καταναλωτές να προτιμήσουν τα καταστήματα, με ασφάλεια και καλύτερες τιμές που έχουμε και κάνουμε για να προσελκύσουμε τους συμπολίτες μας».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Αδιαφορούν για τα καταστήματα και τους πολίτες»

Κατά του βωξίτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Κλεάνθης Βαρελάς: “Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου”