Αθλητισμός

Βύζας Μεγάρων: Στάση αναμονής

 

Ζυμώσεις απ’ την επόμενη ημέρα για τους διοικούντες των «κιτρινόμαυρων». Εν αναμονή Γενικής Συνέλευσης και… ενδιαφερομένων.

 

Μπορεί ο Βύζας να ολοκλήρωσε με επιτυχία τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ωστόσο, τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για την διοίκηση του Βύζαντα. Μια διοίκηση που έχει μείνει «ακέφαλη» μετά την παραίτηση του προέδρου Γιώργου Μαυρονάσιου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχασε άλλο ένα μέλος της. Ο λόγος για τον Βλάσση Χατζημελετιάδη, ταμία του συλλόγου, ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει και αυτός την παραίτηση του στην διάθεση των υπολοίπων. Όπως γίνεται αντιληπτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του συλλόγου, είναι οικονομικό. Με πάρα πολλές θυσίες και προσπάθεια στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς, κατάφεραν να κρατήσουν ενωμένη την ομάδα για να πετύχει τον στόχο της παραμονής. Αυτός επετεύχθει, ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν ακόμη εξοφληθεί. Τους οφείλονται μισθοί τριών μηνών και περιμένουν απ’ τη διοίκηση να φανεί συνεπείς στις υποχρεώσεις της. Αυτό, πάντως, μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς ο πρόεδρος έχει αποχωρήσει και κανένα απ’ τα υπόλοιπα μέλη δεν παίρνει την ευθύνη για να βρεθούν τα χρήματα προκειμένα να εξοφληθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Κάτι πολύ σημαντικά, αν αναλογιστούμε πως θα πρέπει ν’ αρχίσουν οι συζητήσεις με τους παίκτες για τους οποίους υπάρχει επιθυμία να παραμείνουν στην ομάδα. Η αλήθεια είναι πως αρκετοί από αυτούς που έφερε το περασμένο καλοκαίρι ο Κυριάκος Μίχας, «βγήκαν». Μπορεί ο ίδιος να μην κατάφερε να πάρει τα αποτελέσματα, ωστόσο, αυτό το υλικό με τον Βασίλη Στασινόπουλο στην τεχνική ηγεσία, πραγματοποίησε αξιοπρόσεκτη πορεία. Κάποιοι παίκτες λοιπόν, αξίζει να μείνουν και πάνω τους να «χτιστεί» μια ομάδα η οποία του χρόνου δεν θα έχει ως στόχο την παραμονή, αλλά κάτι περισσότερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΝΗ

Η αλήθεια είναι λοιπόν πως χρήματα δεν… υπάρχουν. Όχι μόνο στα άδεια ταμεία του κράτους, αλλά και στην διοίκηση του Βύζαντα. Θα πρέπει, όμως, να βρεθούν σύντομα, προκειμένου να ξεκινήσει ο προγραμματισμός ενόψει της νέας χρονιάς. Διότι χωρίς λεφτά, ούτε παίκτες μπορείς ν’ ανανεώσεις, ούτε ποδοσφαιριστές μπορείς ν’ αποκτήσεις, ούτε ν’α πληρώσεις την τεχνική ηγεσία και τα πρώτα έξοδα της νέας σεζόν. Γι’ αυτό τον λόγο, παράγοντες του Βύζαντα προσπάθούν εδώ και αρκετό καιρό να πείσουν τους αδερφούς Φάνη να εμπλακούν ακόμη πιο ενεργά στην ομάδα. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως η συγκεκριμένη εταιρεία είναι απ’ τις πιο ισχυρές στον χώρο της και αν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, που είναι αποδεδειγμένα φίλαθλοι του Βύζαντα, αποφασίσουν να μπουν ενεργά, θα δούμε κάτι αντίστοιχο σε αναλογία με την είσοδο των αδερφών Αγγελόπουλο στον μπασκετικό Ολυμπιακόμ προ ετών. Ανθρώπους που έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και μπορούν ν’ αλλάξουν το ρου της ιστορίας για την αγαπημένη μας ομάδα. Οι ίδιοι, πάντως, δεν έχουν εκφράσει ανοιχτά τις προθέσεις τους. Φέτος, πολύ περισσότερο απ’ ότι στο παρελθόν, βοήθησαν οικονομικά την ομάδα και όλοι αναγνωρίζουν πως αν δεν ήταν αυτοί μαζί με κάποιους άλλους επιχειρηματίες, ο Βύζας δεν θα είναι βγάλει τη χρονιά.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΑΠ’ ΤΟΝ… ΒΟΛΟ

Η καλύτερη δυνατή περίπτωση, λοιπόν, για την επόμενη ημέρα του Βύζαντα είναι ν’ αναλάβουν ενεργό ρόλο οι Αφοί Φάνη. Επιτυχημένοι επιχειρηματίες, που ότι έχουν πιάσει στα χέρια τους το έχουν κάνει «χρυσάφι».  Το ίδιο μπορούν να κάνουν με ευκολία και στον Βύζαντα, να τον βάλουν σε σωστό δρόμο και να δώσουν ελπίζα σε όλους… Απ’ την άλλη όμως, υπάρχει και η χειρότερη περίπτωση.  Είναι ένας επίδοξος αγοραστής που έχει εμφανιστεί – ξανά – τον τελευταίο καιρό και αναφέρει δεξιά και αριστερά πως θέλει να κάνει την ομάδα μας ξανά μεγάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Θωμά Παπαγεωργίου, ο οποίος υποστηρίζει πως δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον Βόλο. Ο καθ’ένας, βέβαια, μπορεί να λέει ότι θέλει, το θέμα είναι τι είναι αλήθεια και τι όχι… Κάναμε ρεπορτάζ λοιπόν και μάθαμε πως ο συγκεκριμένος κύριος, έκανε ραντεβού με παράγοντες του Βύζαντα, εκφράζοντας την επιθυμία ν’ αναλάβει την ομάδα και τις υποχρεώσεις της. Υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι θα κάνει ριζική ανακατασκευή του Δημοτικού γηπέδου επί της 28ης Οκτωβρίου, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στην φυσική της έδρα. Κάναμε όμως επίσης ρεπορτάζ και μάθαμε πως ο επίδοξος αγοραστής δεν δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον Βόλο. Δεν είναι γνωστός στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και δεν έχει συναναστραφεί με ανθρώπους του ποδοσφαίρου, όπως ο ίδιος διατυμπανίζει. Διασταυρώσαμε, επίσης, πως δεν έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και σίγουρα δεν μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, όλα όσα υπόσχεται. Για να μην έχουμε λοιπόν, ανάλογη εξέλιξη με αυτή του Σωτήρη Μαυρονάσιου που έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας, οι διοικούντες τον συλλόγου θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ με ποιον μιλάνε. Ευχόμαστε να μην έχουν σκεφτεί να παραδόσουν την ομάδα σε κάποιον που δεν γνωρίζουμε κάν τι επαγγέλεται και  ο Βύζας να επιστρέψει σε καταστάσει που μόνο κακό έκαναν στην ομάδα. Το θετικό της υπόθεσης, πάντως, είναι πως πλέον οι παράγοντες του Βύζαντα έχουν αρχίσει και αντιλαμβάνονται τι πρεσβεύβει ο συγκεκριμένος παράγοντας και αν δεν δουν χειροπιαστές αποδείξεις, δεν θα προχωρήσουν στην παραχώρηση της ομάδας….

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βύζας Μεγάρων: Πήρε μπροστά

2ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χιλιομέτρων την Κυριακή

ΝΕΜ: Νίκη στο ντέρμπι με Πανελευσινιακό