Θέσεις Σημαντικότερα

Τουριστική ανάπτυξη στη Μεγαρίδα… αλλά πώς;

 

Η πόλη των Μεγάρων είναι μία χαρισματική και με πολλά φυσικά προτερήματα περιοχή που εύκολα θα μπορούσε να αναπτυχτεί τουριστικά. Μιας και πολλοί κάτοικοι της το επιθυμούν σε μεγάλο βαθμό.  Πρόσφατες ενέργειες που έγιναν με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων σε συνεργασία με τον Δήμο μας, παρουσιάστηκαν από το σύνολο των συλλόγων και φορέων της πόλης μας πάρα πολλές προτάσεις που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν σε μεγάλο βαθμό.  Εάν υπάρξει στο μέλλον ένας γενικός συντονισμός των δράσεων που γίνονται από πλευράς Δήμου ή από πλευράς φορέων συνολικά τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ θετικά.  Βέβαια πρωτίστως θα έπρεπε όλοι μας να προσπαθήσουμε για την καλύτερη εικόνα της περιοχής μας.  Πρώτα σε ατομικό και μετά σε συλλογικό επίπεδο είναι η ώρα που όλοι πρέπει να κάνουμε το σωστό και όχι ότι μας βολεύει εκείνη τη στιγμή αδιαφορώντας για τους υπολοίπους.

Ένα μεγάλο και πολλών ετών πρόβλημα της περιοχής μας είναι η παράνομη  εναπόθεση της κοπριάς των κοτετσιών στον Μεγαρικό κάμπο.  Πέρα της πολύ κακής και άκρως ρυπογόνος πράξης καθεαυτής, η μυρωδιά από μόνη της που αφήνει πίσω είναι αποτρεπτική για κάθε είδους ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα.  Εδώ παίζει σημαντικό ρόλο και η πολιτεία που πρέπει να λειτουργεί με της υγειονομικές υπηρεσίες προς όφελος του γενικού συνόλου και όχι με μικροπολιτικές αντιλήψεις. Είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία των πτηνοτρόφων και των αγροτών λειτουργούν νόμιμα, αλλά και οι λίγοι ασυνείδητοι πρέπει να εξαλειφτούν διότι η μυρωδιά απλώνεται σε πάρα πολύ μεγάλη ακτίνα και κινδυνεύει η δημόσια υγεία . Τα δύο εργοστάσια διαχείρισης αποβλήτων λειτουργούν κανονικά και μπορούν να διαχειριστούν αυτά τα απόβλητα.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα κατά την γνώμη μου είναι η παράνομη επίσης εναπόθεση μπαζών – σκουπιδιών σε όλο τον Μεγαρίτικο κάμπο και κυρίως στα ρέματα της περιοχής μας.  Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους μας.  Ξέρουμε ότι πέραν των εταιριών του διακινούν ειδικούς κάδους για μπάζα, λειτουργεί εδώ και χρόνια εταιρία διαχείρισης αδρανών υλικών στην περιοχή Άκρες Μεγάρων που όλοι μας μπορούμε να πάμε και να τα πετάξουμε εκεί χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας.  Πιστεύω ότι και εδώ πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να λειτουργήσουν με αυστηρότητα και βάση του δημοτικού κανονισμού καθαριότητας και να επιβληθούν πρόστιμα σε όσους παρανομούν και σε όσες κοινωνικές ομάδες νομίζουν ότι τους παρέχεται ασυλία.

Για άλλη μία φορά δεν αναφέρομαι σε κάτι καινούργιο αλλά προσπαθούμε να βρούμε λύση για το αυτονόητο και για το δεδομένο.

Κλείνοντας αυτήν τη παρέμβαση, θα ήθελα να επισημάνω την σπουδαιότητα του Γενικό Πολεοδομικού Σχεδίου που για πάρα πολλά χρόνια παραμένει ανεφάρμοστο και στα χαρτιά με ευθύνη όλων μας, μπλοκάροντας ουσιαστικά μία ορθολογική και συγκροτημένη ανάπτυξη του τόπου μας.  Πρέπει επιτέλους στην σύγχρονη  πόλη που θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας, να κερδίσουμε το στοίχημα μίας ορθολογικής και ποιοτικής αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής μας όπου κερδισμένοι θα είμαστε όλοι.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία!

Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επόμενη μέρα από τις πυρκαγιές με φόβους για πλημμύρες

Aleka Stamatiadi

Παρουσίαση συνδυασμού του Γ. Μαρινάκη

Πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών & πολύ μικρών επιχειρήσεων: Παράταση ως 9/12

Aleka Stamatiadi