Θέσεις

Το πραγματικό ’21

Γράφει ο Λουκάς Μπισταράκης

«Για μας ήταν άλλο πράγμα ο πόλεμος για την πίστη του Χριστού και για την ψυχή του ανθρώπου καθισμένη στα γόνατα της Υπερμάχου Στρατηγού, που είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης». Μιλά για την πίστη μας ο Σεφέρης και λογοδοτεί στους Αγίους μας. Άλλο να είσαι καθισμένος στα γόνατα της Υπερμάχου Στρατηγού και άλλο στα γόνατα των Αμερικανών ,της Ευρώπης και των ντόπιων νεόπλουτων τύπου Γιάννας και των εκσυγχρονιστών , τύπου Βερέμη, ο οποίος χθές είπε, ότι « για τη σφαγή της Χίου ,φταίνε οι Χιώτες!!».

Αν δεν  ήτανε οι κλεφταρματωλοί και οι συντροφοναύτες  της Ευχαριστιακής Σύναξης, εσείς Βερέμη και Σία θα ξεπλένατε ακόμη τ΄απόνερα  στα τούρκικα χαρέμια, μαζί με τον Μαυροκορδάτο και τον εκσυγχρονισμό του. Αυτό το μπουρδιστάν των απανταχού εκσυγχρονιστών να πάνε να το πούν στον Μιαούλη και τον Κανάρη, που με το εικόνισμα της Παναγίας στο χέρι βάζανε το μπουρλότο, στον Αθανάσιο Διάκο που προτίμησε να πεθάνει στη σούβλα ,παρά ν΄αλλάξει Πίστη.

Να τι γράφει για τους Σουλιώτες και τους Ρουμελιώτες  πολεμιστές του ’21 ο κόντε Τζουζέπε Πέκιο:  «..Τούτοι εδώ οι πολεμιστές ανήκουνε στην πιο ωραία ράτσα απ΄όσες έχω δεί. Το δέρμα τους εκτεθειμένο πάντα στον ήλιο, είν΄όμοιο με τον μπρούντζο. Το στήθος τους φαρδύ  σαν ασπίδα. …Δεν μεταχειρίζονται ούτε σκηνές ούτε ράντσα ούτε καταφύγια. Έχουν για στρώμα την κάπα, για προσκέφαλο μια πέτρα και για στέγη τον ουρανό. Όσο βαστάει μια εκστρατεία μήτε γδύνονται μήτε αλλάζουν πουκάμισο και έτσι ,αναγκαστικά είναι φοβερά βρώμικοι, σ΄αντίθεση με τα πεντακάθαρα όπλα τους που λαμποκοπάνε, όπως η πρώτη τους φροντίδα κάθε πρωί στέκεται να τα γυαλίσουν.»

Αυτά επέτρεψαν σε μας τους ξύπνιους εκσυγχρονιστές-καταναλωτές , να λέμε ελεύθεροι αυτές τις αθλιότητες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόκριες και μασκαράδες

Το κέρατο της απιστίας

«Κάλπη-κες υποσχέσεις και ψέματα»