Κοινωνία

 «Το έτος 2016 είναι για το Δήμο μας  χρονιά ανακύκλωσης και Εναλλακτικής Διαχείρισης των απορριμμάτων»

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 ο Δήμος Μεγαρέων διοργανώνει την 1η Γιορτή Ανακύκλωσης (Ηλεκτρικών συσκευών, Η/Υ κλπ.) στην Πλατεία Ηρώων στα Μέγαρα.

Η Διοίκηση του Δήμου απευθύνει ανοιχτή ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε όλους τους συμπολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή τη δράση στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σχετικά με την ιδέα της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  κ. Σταύρος  Φωτίου δήλωσε:

« Το έτος 2016 είναι για το Δήμο μας χρονιά αφιερωμένη στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και στην ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ των ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

Με σειρά δράσεων θα φροντίσουμε να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι δημότες στην τεράστια αξία που έχει για τη Διοίκηση του Δήμου αλλά και για όλους τους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Ένα πρώτο βήμα γίνεται το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, με την “1η Γιορτή ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ”,  στον χώρο της Πλατείας Ηρώων στα Μέγαρα.

Προσκαλούμε λοιπόν όλους να φέρουν ότι άχρηστα υλικά έχουν, παλιά ψυγεία, ηλεκτρικές κουζίνες, πλυντήρια, παλιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, υλικά από χαρτί, γυαλί, πλαστικό και Αλουμίνιο στην Πλατεία Ηρώων όπου θα υπάρχουν κάδοι ξεχωριστά  για το κάθε υλικό.

Φυσικά θα υπάρχει και συνέχεια.

Είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της εφαρμογής πιλοτικού Προγράμματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Απορριμμάτων  σύμφωνα με τη νέα πρακτική και αντίληψη ότι  τα απορρίμματα πρέπει να ανακυκλώνονται στην πηγή τους και πως οριστικά θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και θα δοθεί η πρέπουσα λύση  με την κατασκευή εργοστασίου εκμετάλλευσης των πτηνοτροφικών  αποβλήτων και των αστικών απορριμμάτων.

Ο Δήμος Μεγάρων έχει διαβιβάσει στην Περιφέρεια Αττικής σχετική πρόταση και στον ευαίσθητο τομέα της Διαχείρισης των απορριμμάτων είμαστε σε καλό δρόμο και σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Σταμούλη και από την Περιφερειάρχη Αττικής Κα Ρένα Δούρου.»

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διέλευσης βυτίων LNG από το Πέραμα Μεγάρων

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2017

Aleka Stamatiadi

Aλλαγή στα capital controls