Δημοτικό Συμβούλιο Σημαντικότερα

Το Δημοτικό Γηροκομείο στα χέρια της ΔΗΚΕΔΗΜΕ

[quote]Αγώνας δρόμου η βιωσιμότητα αλλά ευέλικτη η Δημοτική Επιχείρηση[/quote]

Με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της ΔΗΚΕΔΗΜΕ ώστε να έχει τη δυνατότητα διαχείρισης και λειτουργίας του δημοτικού γηροκομείου Μεγάρων, συνεδρίασε το Δημοτικό  Συμβούλιο Μεγάρων την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου.

Με στόχο την αμεσότερη λειτουργία του, με τον κίνδυνο της απένταξης του ευρωπαϊκού προγράμματος αλλά και των δυσχερέστατων οικονομικών, η διαχείριση του δημοτικού γηροκομείου «πέρασε» στη ΔΗΚΕΔΗΜΕ.

Ο χρόνος πιέζει για τη λειτουργία του και η διοίκηση για λόγους ευελιξίας «έδωσε» το γηροκομείο στη ΔΗΚΕΔΗΜΕ, απουσία όμως ακόμη οικονομοτεχνικής μελέτης, που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία του.

Αν «θα αντέξει» το Δημοτικό Γηροκομείο να λειτουργήσει, ρώτησαν τόσο ο Κλεάνθης Βαρελάς, όσο και ο Θαν. Δρένης και ο Αντ. Χοροζάνης που εξέφρασε αντιρρήσεις.

Την απουσία οικονομοτεχνικής μελέτης επεσήμανε ο πρώην Πρόεδρος ΔΗΚΕΔΗΜΕ Θαν. Δρένης και την συνέχιση της συζήτησης για τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία του δημ. Γηροκομείου.

Συνέχεια για το περιστατικό στο «Γαλαξία»

Προ ημερησίας διατάξεως θέματα έθεσε ο Γιάννης Μιχάλαρος και ο Κλ. Βαρελάς και ετέθη το θέμα του διαπληκτισμού στο «Γαλαξία» για το οποίο τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος του ομίλου «Αλκάθους και Καρία» Γιώργος Βαρελάς, όπως και στην επιστολή που δημοσιεύθηκε και εκπρόσωποι του συλλόγου του σχολείου.

«Δέχθηκα επίθεση λεκτική και σωματική, είπε ο Γιώργος Βαρελάς Γιώργος, προσπάθησε να με χτυπήσει, με έπιασε από το πρόσωπο του είπα θα φέρω την αστυνομία. Βρεθήκαμε προσκαλεσμένοι από ένα σύλλογο που είχε πάρει άδεια από τον. Εκφράζω διαμαρτυρία ακόμα και για τη θέση του δημάρχου δεν ήταν διαπληκτισμός δυο πολιτών, ήμουν πρόεδρος και εκπρόσωπος του συλλόγου και δέχθηκα επίθεση από κάποιον που έλεγε ότι ήταν γενικός κουμανταδόρος. Απαγόρευε να πλησιάζουμε και το καμαράκι. Διαμαρτύρομαι για την αντιμετώπιση που έτυχα μέσα σε δημοτικό χώρο».

«Έχουμε ένα περιστατικό μεταξύ δυο ανθρώπων, είπε ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης, δεν μπορούμε με τίποτα να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα για το τι έγινε εκείνο το βράδυ μεταξύ Βαρέλα και Χατζή. Διευκρινιστικά τονίζω ότι η αίθουσα του «γαλαξία» δεν είναι δωρεά, είναι δωρεά παραχώρησης για πέντε χρόνια. Είναι μια προσωπική διαμάχη υπάρχει άσπονδη φιλιά που κρατάει για χρόνια. Επ’ ουδενί ο δήμος θα αναλάβει την ευθύνη, δεν είναι ούτε υπάλληλος ούτε θα απολογηθούμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aνήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων θα ανοίξουν οι εκκλησίες

Κλ. Βαρελάς: Κακόγουστα αστεία για την κακοκαιρία “Μήδεια” από τον Γρ. Σταμούλη

Γ. Μπερδελής-«Τώρα»: Καταγγελίες για προσλήψεις στο Δήμο