Σημαντικότερα Υγεία

Της ιλαράς το κάγκελο

γράφει ο Λ. Μπισταράκης, παιδίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου  Αθηνών

 

Υπήρξαν στο παρελθόν ασθένειες, όπως,  η  ευλογιά, η οποία σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο και η πολιομυελίτης, η οποία, επίσης, σκότωσε και άφησε παράλυτους εκατοντάδες χιλιάδες νέα παιδιά. Κατανικήθηκαν από τα αντίστοιχα εμβόλια, μάλιστα το εμβόλιο της ευλογιάς δεν γίνεται, πλέον επειδή η ασθένεια εξαφανίστηκε. Το εμβόλιο της πολυομυελίτιδας το ανακάλυψε , το 1950,ο Sabin, Aμερικανοεβραίος, αυτός ο άγιος άνθρωπος,-παρότι Εβραίος- δεν εκμεταλλεύτηκε την εφεύρεσή του, οικονομικά, την έδωσε στον κόσμο και έτσι φτηνό το εμβόλιο, διαδόθηκε εύκολα και το αποτέλεσμα ήταν η εξαφάνιση την αρρώστιας. Το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας  περιείχε τον ιό ζωντανό, αλλά εξασθενημένο και το χορηγούσαν από το στόμα. Το εμβόλιο αυτό, σε ένα ποσοστό ατόμων  προκαλούσε την αρρώστια. Σκέφτομαι  (με μεγάλη ανατριχίλα) να υπήρχε, τότε, το διαδίκτυο, όπου ο καθένας “μετά οίας ανεπιστημοσύνης και μαλακίας” Θουκιδίδης, θα έγραφε “το μακρύ και το κοντό του” τι θα γινόταν, πόσοι παράλυτοι θα κυκλοφορούσαν τώρα μεταξύ μας. Σήμερα το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας αποτελείται από ψόφιο ιό, είναι σε ενέσιμη μορφή, συνδυασμένο με άλλα εμβόλια και είναι ασφαλές.  Σήμερα στο διαδίκτυο, ο καθένας έχει γνώμη για τα πάντα  και τη νύφη την πληρώνουν  οι άλλοι. Συγκεκριμένα για το εμβόλιο της ιλαράς, πριν χρόνια ένας απατεώνας γιατρός  Άγγλος, παρουσίασε μια μελέτη στην οποία, υποστήριζε ότι το εμβόλιο της ιλαράς προκαλεί αυτισμό. Μελέτες σοβαρές απέδειξαν ότι έλεγε ψέματα και του αφαιρέθηκε η άδεια του ιατρικού επαγγέλματος , παραείναι σοβαροί οι Άγγλοι. Από τότε δημιουργήθηκε μια κατάσταση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο, άρνησης στον εμβολιασμό της ιλαράς και σε άλλα εμβόλια. Με αποτέλεσμα τα ποσοστά του εμβολιασμού, στον πληθυσμό, να πέσουν κάτω από το 95%, το ποσοστό αυτό είναι το όριο, στο οποίο έχεις <<το αποτέλεσμα του κοπαδιού”, όπως λέγεται, δηλαδή το 95% ,σου προστατεύει όλους τους άλλους από την ιλαρά π.χ.. Κάτω  απ΄αυτό το ποσοστό ξεκινάνε οι επιδημίες, αυτό που συμβαίνει σήμερα, με την ιλαρά.

Απίστευτα είναι , επίσης,, -αυτά τα οποία (τα λένε, δυστυχώς και γιατροί  άπειροι στους εμβολιασμούς) ακούγονται για το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων (κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας) , στην κοινή γλώσσα, τη στιγμή που ορισμένα κράτη  εμβολιάζουν και τα αγόρια. Τόσο ασφαλές είναι.  Θυμάμαι τι έγινε, πριν μερικά χρόνια με τον συμπληρωματικό εμβολιασμό  κατά της γρίπης, τον περίφημο  H1N1, είχα σκάσει στα γέλια, και τους ρωτούσα, όταν το στέλεχος αυτό, του χρόνου θα ενσωματωθεί στο κανονικό εμβόλιο, (όπως και έγινε) τι θα κάνετε; Θα απαιτήσετε να το αφαιρέσουν!!! Θυμήθηκα, ότι,εκεί που πήγα να κάνω, τότε, το αντιγριπικό H1N1 , ο  εκεί υπεύθυνος γιατρός,  μου συνέστησε να μη το κάνω, επειδή είναι επικίνδυνο!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!

Πάρτε το χαμπάρι, ο μόνος τρόπος, για να νικήσει ο άνθρωπος τις λοιμώξεις και ίσως τον καρκίνο είναι τα εμβόλια, όχι τα αντιβιωτικά και τα αντιιικά φάρμακα.  Να έχετε εμπιστοσύνη στους ειδικούς, και όχι στον κάθε άσχετο “παντογνώστη”, ο οποίος μετά “οίας ανεπιστημοσύνης και μαλακίας”, όπως λέει ο Θουκιδίδης –όχι εγώ-  σας οδηγεί στον όλεθρο και μετά “τρέχετε και δεν φτάνετε”. Προ πάντων σε θέματα υγείας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Aleka Stamatiadi

Ταΐστρες σε διάφορα σημεία των Μεγάρων για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων

«Δεν είμαι του γραφείου, είμαι του δρόμου και του πεζοδρομίου»