Κοινωνία

Την Παρασκευή εκλέγεται Μητροπολίτης Μεγάρων-Σαλαμίνος

Με το βλέμμα στο Φανάρι, διεξάγεται την Παρασκευή στην τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου η ψηφοφορία για την εκλογή Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, μετά την κοίμηση του κυρού Βαρθολομαίου.

Εκτός του τοπικού ενδιαφέροντος, κρίσιμη χαρακτηρίζεται η έκβαση των εκλογικών διαδικασιών για την πλήρωση των μητροπολιτικών θρόνων Μεγάρων, Γρεβενών, καθώς επίσης Ν. Ιωνίας – Φιλαδελφείας.

Υποψήφιοι ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος Τσολιάκος και ο Αρχιμ. Χρυσόστομου Παπαθανασίου, διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου και Ιεροκήρυκα του Μητροπολιτικού Ναού.

Για την εκλογή του Μητροπολίτη Ιεροθέου στη θέση του Μητροπολίτη Μεγάρων, απαιτείται πρώτα ψηφοφορία για την αποδοχή της μετάθεσης.

Εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και συμφωνήσουν τα 2/3 της Ιεραρχίας, ακολουθεί και δεύτερη ψηφοφορία που αφορά την εκλογή δια μεταθετού, όπου και πάλι απαιτείται ανάλογη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεταθετό είναι ιδιαίτερα σπάνιο στην Ιεραρχία ενώ η τελευταία φορά που είχε συμβεί ήταν το 2004 μεσούσης της κρίσης Πατριαρχείου και Εκκλησίας της Ελλάδας.

Τέλος, ανοιχτό είναι ακόμα το ενδεχόμενο αλλαγής της ατζέντας της ψηφοφορίας, με υποψηφιότητα που δεν είναι ακόμα γνωστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος εξετάζει πιθανότητα υποψηφιότητας από την περιοχή των Μεγάρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποια καταστήματα κλείνουν αναλυτικά βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης

Πανελλήνιες: Πού βλέπουν τη σχολή εισαγωγής τους οι υποψήφιοι

Aleka Stamatiadi

Πυρκαγιές σε δύο σημεία