Κοινωνία Σημαντικότερα

“Τιμά την πόλη μας με τη δουλειά του ο Νίκος Παπαπανούσης”

Γρηγόρης Σταμούλης, Δήμαρχος Μεγαρέων:

«Τιμά την πόλη μας και το Δήμο Μεγαρέων με  την δουλειά του ο συμπολίτης Αρχιτέκτονας Νίκος Παπαπανούσης, που σχεδιάζει το “STAR CITY” στον πλανήτη Αρη!»

 

Μία πολύ σημαντική είδηση βγήκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα που ξεπερνάει την πραγματικότητα κι αγγίζει τον κόσμο της φαντασίας πλήν όμως είναι πέρα για πέρα γεγονός αληθινό.

Κολοσσιαίοι οργανισμοί εργάζονται εντατικά ώστε στις επόμενες δεκαετίες να πραγματοποιηθεί η κατοίκηση στον πλανήτη Αρη, ανάμεσά τους και το μελετητικό Γραφείο Delta Architects του πολυβραβευμένου συμπολίτη μας γνωστού και καταξιωμένου Αρχιτέκτονα Νίκου Παπαπανούση και της Τατιάνας Κούπα, που σχεδιάζουν την πρώτη αποικία του “παγκόσμιου ανθρώπου” στον Αρη με το όνομα STAR CITY.

            Το Γραφείο του Νίκου Παπαπανούση έχει προκριθεί στην επόμενη φάση του διεθνούς διαγωνισμού “Mars Colony Design Competition 2019” και περιλαμβάνεται στη δεκάδα των προτάσεων που συναγωνίζονται με εκπροσώπους της Ρωσίας, της Πολωνίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Σουηδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Οι Αρχιτέκτονες έχουν να σχεδιάσουν τις κατοικίες, μαζί και όλους τους κοινόχρηστους χώρους συμβίωσης στον πλανήτη Αρη.

Ο Νίκος Παπαπανούσης δήλωσε ότι: « στο STAR CITY το 2030 , οι πρώτοι 60 από τους 1000 συνανθρώπους μας,  που θα βρεθούν στον Αρη θα παραμείνουν αρχικά στα διαστημόπλοιά τους και κατόπιν θα κατοικήσουν στην αποικία. Θα κατοικήσουμε στον Αρη όχι γιατί θα καταστραφεί η γή αλλά για να μην καταστραφεί.»

 

Ο Νίκος Παπαπανούσης και η Τατιάνα Κούππα, αποτελούν μία ομάδα με διακρίσεις και χαρακτήρα, συνεργάζονται με τους ανθρώπους του MIT και του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι έχουν ήδη το know how της ζωής στον Άρη, κουβαλώντας στις αποσκευές τους τέσσερις σημαντικές βραβεύσεις από τη NASA.

Η μία αφορά τον διαστημικό σταθμό “ΜΑRΙΝΑ”, ένα ξενοδοχείο στο διάστημα, η άλλη το θερμοκήπιο “BEAVER” για παραγωγή τροφίμων για 4 αστροναύτες στον πλανήτη Άρη, και οι άλλες δυο, το “HYDRA” και “HYDRATION”, δυο διαφορετικά συστήματα ύδρευσης και εξαγωγής νερού στον πλανήτη Άρη.

Οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες έχουν διακριθεί στην Ελλάδα σε μία σειρά έργων όπως resort ξενοδοχεία, όπως το Maya Exclusive Resort and Spa στη Ρόδο, που έχει αποσπάσει επτά βραβεία – τα πέντε Χρυσά, πολυτελείς κατοικίες και χώρους εμπορικών χρήσεων όπως μεταξύ άλλων, το Peñarrubia Lounge και το μεξικάνικο εστιατόριο Rayen που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, καθώς και μέσα στο 2019 το «θρυλικό» Αλάσκα της Κηφισιάς.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ δήλωσε:

« Ο Νίκος Παπαπανούσης έχει πετύχει πολλά και σημαντικά στην επαγγελματική του καριέρα και με τις καινοτόμες  και πρωτοποριακές επιστημονικές του προτάσεις και αρχιτεκτονικές μελέτες έχει καταξιωθεί διεθνώς και παγκοσμίως και προφανώς τιμά την πόλη μας και το Δήμο Μεγαρέων.

Από καρδιάς ακόμη μία φορά επιθυμώ να επαινέσω δημόσια και να τον συγχαρώ για τη λαμπρή του επιστημονική διαδρομή και του εύχομαι ειλικρινά να συνεχίσει το έργο του εντυπωσιάζοντας την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ανθρωποι, επιστήμονες αυτού του βεληνεκούς αποτελούν τεράστιο κεφάλαιο για την χώρα μας και για τα Μέγαρα. ΕΥΓΕ!»

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δενδράκια στη Βαρέα: Εξηγήσεις από τον Δήμο Μεγαρέων

3.000 για κάθε επιχείρηση-1.000 για κάθε εργαζόμενο λόγω εορταστικού lockdown

Νίκος Χαρδαλιάς: Η καθημερινότητα και η ασφάλεια του πολίτη τα δύο μεγάλα μας στοιχήματα