Πολιτική Σημαντικότερα

Θανάσης Μπούρας: Καταγγελία για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Επιστολή του βουλευτή Θανάση Μπούρα

 

Στις 19 Ιουνίου με λύπη μου πληροφορήθηκα τη διακοπή της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και αμέσως το επισκέφτηκα. Διαπίστωσα ότι υποχρεώνεται σε 5ημερη λειτουργία με ωράριο 08:00-15:00 Δευτέρα με Παρασκευή, κλειστό το Σαββατοκύριακο, λες και το Κέντρο Υγείας είναι δημόσια υπηρεσία! Αφού ενημερώθηκα από τη Διευθύντρια και το προσωπικό για τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό, μου επιβεβαίωσαν τη διακοπή λειτουργίας του. Κατευθείαν επικοινώνησα τηλεφωνικά με την Διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, κα Ιορδανίδου Όλγα, η οποία δήλωσε ενήμερη για τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν καθώς και για την αλλαγή ωραρίου λειτουργίας, την οποία η ίδια υπέγραψε. Μάλιστα μου επιβεβαίωσε ότι όλα αυτά είναι εις γνώση του ίδιου του Υπουργού Υγείας.

Μην μπορώντας να βγάλω άκρη με τη Διοικήτρια, η οποία επέμεινε στο κλείσιμο, επισκέφτηκα το Υπουργείο Υγείας και ζήτησα να δω τον Υπουργό. Περίμενα για πάνω από 2 ώρες, με το γραφείο του να δηλώνει ότι ο Υπουργός είναι απασχολημένος. Φαίνεται ότι για τον Υπουργό τα ζητήματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τον βρίσκουν αδιάφορο.

Έχουν περάσει 5 ημέρες και παρόλο που καθημερινά προσπαθώ να έρθω σε επικοινωνία με τον Υπουργό, προκειμένου να βρεθεί μία λύση από κοινού, όπως το να καλυφθούν τα κενά από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων ή όμορων Κ.Υ. ή Νοσοκομείων της αρμοδιότητας της 2ης ΔΥΠΕ, προκειμένου να επαναλειτουργήσει σε 24ωρη βάση το Κέντρο Υγείας, ο Υπουργός δεν καταδέχεται να απαντήσει ούτε στο τηλέφωνο.

Καταγγέλλω, επομένως, αυτή τη συμπεριφορά του Υπουργού που δεν ανταποκρίνεται τόσο σε κατ’ ιδίαν συνάντηση όσο και σε τηλεφωνική επικοινωνία, για έλλειψη ευαισθησίας και τον καθιστώ υπεύθυνο για την ταλαιπωρία και τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά οι κάτοικοι των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, αλλά και οι παραθεριστές της ευρύτερης περιοχής. Τη στιγμή, μάλιστα, που τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΕ Θριασίου, οι κάτοικοι και οι φορείς του Δήμου Μεγαρέων έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα και ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση εν μέσω της θερινής περιόδου. Ο Υπουργός συνεχίζει να είναι απών και να αγνοεί επιδεικτικά την αγωνία που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποβολή αιτήσεων για επίδομα σε παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών

Την Προεδρεία της ΝΟΔΕ Δυτ.Αττικής διεκδικεί ο Μελέτης Λέλης

Aleka Stamatiadi

Αλ. Μητρόπουλος: “Αποχή ή ΚΚΕ”