Πολιτική Σημαντικότερα

Θ. Μπούρας: Παράταση προθεσμίας για γνωστοποίηση-έγκριση εγκατάστασης-λειτουργίας Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής

Σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις που ευνοούν τη Δυτική Αττική δημοσιεύτηκαν στο Νόμο 4712 «Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, ρύθμιση της οικονομικής δραστηριότητας, αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου», ΦΕΚ Α΄146, που δημοσιεύτηκε στις 29-7-2020.

Με τις ως άνω νομοθετικές ρυθμίσεις δρομολογείται, σήμερα, η επίλυση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας και πολλές βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Θριάσιο Πεδίο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής κι όχι μόνο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα άρθρα 31 και 33 (επισυνάπτονται) δίνεται παράταση προθεσμίας για τη γνωστοποίηση ή την έγκριση εγκατάστασης ή λειτουργίας των Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής και παράταση προθεσμίας τεχνικής ανασυγκρότησης των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων- παράταση προθεσμιών των νόμων 3982/2011 και 4302/2014, λόγω COVID– 19 και προθεσμιών εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων.

Οι ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις ήταν αποτέλεσμα των πολύμηνων προσπαθειών που κατέβαλε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο οποίος πραγματοποίησε αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο με επιχειρηματίες της περιοχής  και  τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Πελοπίδα Καλλίρη, και με τον αρμόδιο Υφυπουργό για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρη Οικονόμου.

Ο κ. Μπούρας κατέδειξε την αναγκαιότητα της νομιμοποίησης της λειτουργίας και του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων και συνεργάστηκε στενά με την Πολιτική Ηγεσία στην κατεύθυνση επίλυσης των ως άνω ζητημάτων, ώστε σήμερα να δίνεται μια ανάσα ανάπτυξης στην περιοχή, προσβλέποντας στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, στην προστασία του περιβάλλοντος,  στην αύξηση των επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο κ. Μπούρας αισθάνεται δικαιωμένος, γιατί ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι διαρκείς και επί μακρόν προσπάθειές του για το καλό της Δυτικής Αττικής. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής θα βρίσκεται, όπως πάντα, στο πλευρό των εργαζομένων, αλλά και των επιχειρήσεων με λύσεις που προάγουν την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ.ΚΩΤΣΗΡΑΣ: «Ο Μεγαρίτης πρέπει να αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια στο ευαίσθητο κομμάτι της πρωτοβάθμιας υγείας.»

“Σύνταξη-φιλοδώρημα θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ”

Θυρανοίξια στον Άγιο Αθανάσιο στον κάμπο