Εκκλησία

Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο

 

«ΙΔ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2020»

 

 

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αγίου Απ. Παύλου λειτούργησαν την Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων των «ΙΔ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2020»

 

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος ερμήνευσε την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής τονίζοντας ότι, οι άνθρωποι οφείλουμε να αγαπήσουμε με όλη την καρδιά μας τον Θεό, γιατί, ως Πλάστης και Δημιουργός, μεριμνά για τον κάθε έναν μας ξεχωριστά πνευματικώ τω τρόπω και όχι μόνον για τα αγαθά, τα οποία βέβαια είναι απαραίτητα για την ζωή μας. Ο Θεός μας μεριμνά κυρίως για την σωτηρία της ψυχής μας δίδοντάς μας το Σώμα και το Αίμα Του. Εμείς ως αντίδωρο το μόνο που οφείλουμε, ως Χριστιανοί, είναι να Τον αγαπήσουμε και να έχουμε πίστη και  εμπιστοσύνη στο Άγιο Θέλημά Του.

 

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κορίνθου, αφού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για τους λόγους του, ανακοίνωσε στους ευσεβείς Πιστούς το πρόγραμμα της Πανηγύρεως του Αποστόλου Παύλο και εξήγησε ότι μόνο για εφέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και των «μέτρων», που επέβαλε η Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, ο καθιερωμένος Μέγας Συνοδικός Εσπερινός, που τελούνταν στο Βήμα του Γαλλίωνος, εντός του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Κορίνθου, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, στις 7:30 μ.μ. στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Τέλος ευχήθηκε σε όλους ο Απόστολος Παύλος να είναι βοήθεια μας!

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εσπερινός στο Εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων

O Ναός της Αναστάσεως της Ιερουσαλήμ

Aleka Stamatiadi

Εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Μάζι