Κοινωνία Σημαντικότερα

“Τεστ κορωνοϊού γίνονται σε πολίτες μόνο σε κόκκινες περιοχές μέσα σε lockdown”

 

 

Χθες ήρθε στα Μέγαρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και έκανε rapid tests για τη διάγνωση του κορωνοίού σε δημοτικούς υπαλλήλους, όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος δημόσιας υγείας του Δήμου Μεγαρέων Κώστας Καράμπελας, αναφέροντας μάλιστα ότι όλα τα δείγματα ήταν ευτυχώς αρνητικά σε κορωνοϊό.

Όμως αρκετές ήταν οι αντιδράσεις γιατί δεν έγιναν τεστ στο γενικό πληθυσμό του Δήμου Μεγαρέων, σε πλατείες, όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στην Ελευσίνα ή όπως συμβαίνει σε αρκετές πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά, τεστ έγιναν στις εξής πόλεις τις τελευταίες μέρες:

https://www.facebook.com/eody.gr/posts/1925447347608971

Οι απαντήσεις που μας έδωσε ο υπεύθυνος δημόσιας υγείας του Δήμου Μεγαρέων Κώστας Καράμπελας είναι ότι σε καθεστώς lockdown ο ΕΟΔΥ δεν πραγματοποιεί τεστ ανοιχτά σε όλους παρά μόνο σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο», σε επικίνδυνα σημεία ο αριθμός των κρουσμάτων.

«Ο ΕΟΔΥ κάνει τεστ σε πολίτες σε καθεστώς λοκνταουν μόνο όταν από τα στοιχεία που έχουν καταγράψει, τα κρούσματα ανεβαίνουν επικίνδυνα, τότε μεταβαίνει ο ΕΟΔΥ. Πηγαίνουν σε περιοχές που είναι στο κόκκινο και οι περιοχές δεν το γνωρίζουν το μαθαίνουν μια μέρα πριν.

Σε καθεστώς Λοκντάουν δεν κάνουν τεστ στις πλατείες, γιατί ως λοκντάουν θεωρείται η Απομόνωση πολιτών ώστε αν έχουν κάτι,  να το περάσουν σπίτι γιατί δεν πρέπει βγαίνουν έξω οι πολίτες για να συνωστιστούν.

Όταν είχαμε ζητήσει από τον ΕΟΔΥ να έρθει δεν υπήρχε το λοκντάουν, οπότε στη συνέχεια ακυρώθηκε για τους πολίτες και κάνει μόνο στους υπαλλήλους. Οι άλλες πόλεις όπου γίνονται τεστ σε όλους είναι στο κόκκινο, όπως Ξάνθη, Δράμα, Λάρισα».

Όταν ρωτήσαμε τον Κ. Καράμπελα για το σε τι φάση είναι ο Δήμος Μεγαρέων αναφορικά με τον αριθμό τον κρουσμάτων, καθώς δεν ήρθε ο ΕΟΔΥ, αφού δεν είναι στο «κόκκινο», μας ανέφερε ότι υπάρχουν ενεργά κρούσματα 30 Μέγαρα και 20 στην Νέα Πέραμο.

 

(Η Ε, έχουμε έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους του ΕΟΔΥ και αναμένουμε επίσημες απαντήσεις σχετικά με τη διενέργεια τεστ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΤΕΟ: Έρχονται πρόστιμα από 1η Οκτωβρίου

Έκθεση χαρακτικών Κατοχής & Αντίστασης

Aleka Stamatiadi

Πώς πρέπει να απομονώνεται κάποιος που βγαίνει θετικός