Αθλητισμός

Τα Αθλητικά της Ε που κυκλοφορεί

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ: ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑ «ΗΡΟΔΩΡΟΥ»

Έντονη δυσαρέσκεια από τους «κυανόλεκους» για τους χώρους άθλησης.

 

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΕΜ, σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την παραχώρηση της NEM BC Arena σε άλλους συλλόγους των Μεγάρων. Όπως προκύπτει από το γεμάτο νόημα  μήνυμα της ομάδας, δεν έχουν διευθετηθεί ακόμα οι ώρες που θα είναι διαθέσιμη η NEM BC Arena, η οποία διεκδικείται παράλληλα από έναν ακόμα σύλλογο -που δεν κατονομάζεται- παρά το γεγονός , όπως υποστηρίζουν στη ΝΕΜ,  πως δεν έχει εγγεγραμμένους αθλητές στις ακαδημίες του και δεν έχει την απαραίτητη άδεια από τον Δήμο Μεγαρίδος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η αδικία και η συνδιαλλαγή δεν θα περάσει! Θα το αναλάβουν οι χιλιάδες Μεγαρίτες φίλαθλοι μας! Δημοσιεύουμε την επιστολή του Τεχνικού Διευθυντού του Σχολείου μας coach Κορώση, προς τις οικογένειες των αθλητών μας, για την αρτιότερη ενημέρωση των χιλιάδων φιλάθλων μας, καθώς τα ερωτήματα από την στιγμή που δημιουργήθηκε το θέμα «με τις ώρες των κλειστών» είναι κυριολεκτικά ασταμάτητα.

Ενημερώσαμε επίσημα τον Δήμαρχο για τον «ύποπτο», στα όρια του εξοργιστικού, χειρισμό από την πλευρά του Ηροδώρου & λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι θα επιληφθεί προσωπικώς του θέματος. Καλούμε άπαντες τους εκλεγμένους & όσους ασχολούνται με τα κοινά να πάρουν θέση για την κατάφωρη & αναίτια αδικία, που υφίστανται οι 350 αθλητές μας & οι οικογένειες τους. Επίσης, καλούμε τα μέχρι πρότινος μέλη του Δ.Σ. μας κ. Σπύρο Κορώση & κ. Θόδωρο Μήτσο (παραιτήθηκαν λόγω της ενεργοποίησης στο Καταστατικό του Συλλόγου του όρου να μην μπορεί κάποιος να είναι μέλος, εάν ασχολείται ενεργά με την πολιτική) να πάρουν & αυτοί θέση ως εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Καταγγέλουμε την πρόσφατη ανακοίνωση του γνωστού Συλλόγου «φάντασμα» με τους αόρατους αθλητές, που επί χρόνια παρασιτεί επί του πτώματος του Μεγαρικού Αθλητισμού με την ανοχή ή μήπως υποστήριξη πλέον μελών του Ηροδώρου, στην οποία ανακοινώνει προπονήσεις στην NEM BC ARENA (!!!) από την ερχόμενη Τρίτη γράφοντας στα «παλαιά των υποδημάτων τους» την επαναλαμβανόμενη δέσμευση του Δημάρχου ότι η NEM BC ARENA είναι μόνο για την ΝΕΜ και τους εκατοντάδες αθλητές της & σε καμία περίπτωση για Σωματεία-Επιχειρήσεις που διδάσκουν “body line” για να «κονομάνε» στη «ζούλα & τζαμπέ» οι «ιδιοκτήτες» τους!»

Σε ότι αφορά την επιστολή του προπονητή Φάνη Κορώση, αναφέρει τα εξής: «Αγαπητοί μας γονείς, επικοινωνούμε μαζί σας εκτάκτως, καθώς αισθανόμαστε την υποχρέωση να μεταφέρουμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια σχετικά με οτιδήποτε συμβαίνει στον οργανισμό μας. Μια ανάγκη που την οφείλουμε σε σας, που τόσο συγκινητικά μας στηρίζετε και μας εμπιστεύεστε όλα αυτά τα χρόνια..

Για 6η συνεχόμενη σεζόν ανοίξαμε τις πύλες μας καθολικά, για όλα τα παιδιά του Μεγαρικου (και όχι μόνο) αθλητισμού, νωρίτερα από κάθε άλλον αθλητικό σύλλογο της περιοχής. Εμπλουτίσαμε κι ανανεώσαμε το προσωπικό μας με εξειδικευμένους επιστήμονες, με μεταπτυχιακές σπουδές, απ’ όλη την Ελλάδα με μοναδικό σκοπό την παροχή των καλύτερων και πιο ποιοτικών υπηρεσιών στα παιδιά σας, στους αθλητές μας.

Το πρόγραμμα του Σχολείου μας, του NEM BASKETBALL SCHOOL, που φοιτούν τα παιδιά σας, έφερε ως αποτέλεσμα τις τρεις (3) τελευταίες σεζόν η ανδρική μας ομάδα να στελεχώνεται από έναν (1) τουλάχιστον αθλητή από τα σπλάχνα του οργανισμού, με αποκορύφωμα τη φετινή σεζόν, όπου έχουμε την ευτυχία να καθοδηγούμε τέσσερις (4) Μεγαρίτες αθλητές, 15-16 χρονών, σε αγώνες Β’ Εθνικής Κατηγορίας, γεγονός μοναδικό για τον Σύλλογο, τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή.

Το σημαντικότερο επίτευγμα του Συλλόγου μας όμως, είναι η γαλούχηση των νεαρών αθλητών με τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, ώστε να παρέχουμε στην κοινωνία μας ολοκληρωμένες προσωπικότητες κι ανθρώπους. Έχοντας όλα τα παραπάνω ως βάση σας ενημερώσαμε πριν μια εβδομάδα για το πρόγραμμα της τρέχουσας σεζόν, λέγοντάς σας ότι κατά 90% θα είναι οριστικό, ώστε να τακτοποιήσετε τις υπόλοιπες δραστηριότητες των παιδιών, αφήνοντας πάντοτε μια μικρή πιθανότητα να συμβεί κάτι απρόσμενο. Αυτό που ήρθε όμως, δεν ήταν απρόσμενο αλλά κεραυνός εν αιθρία, καθώς, όπως φάνηκε, το ΝΠΔΔ ΗΡΟΔΩΡΟΣ και οι υπάλληλοι του, αποφάσισαν να ενεργήσουν κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να σταματήσουν την ραγδαία αύξηση των αθλουμένων μελών μας και να ωθήσουν τα ήδη υπάρχοντα προς αποχώρηση.

Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η κάθε χρόνο δραματική συρρίκνωση των ωρών προπόνησης της ομάδας μας στα Κλειστά Γυμναστήρια της πόλης μας προς όφελος Σωματείων με μάξιμουμ 50 δελτία ή ακόμη χειρότερα για Σωματεία χωρίς κανένα επίσημο δελτίο ή με 5-10 παιδιά;

Πως μπορεί να ερμηνευτεί η εμμονή να μοιραστούμε το μπασκετικό μας σπίτι, την NEM BC ARENA, με Σωματεία «Δούρειους Ίππους» ετσιθελικά και παρά την επανειλημμένως δημόσια δέσμευση του Δημάρχου ότι η NEM BC ARENA είναι μόνο για την ΝΕΜ; Πως μπορεί να ξεπεραστεί το γεγονός ότι ενώ παραλάβαμε το γήπεδο εντελώς ανέτοιμο και άδειο το 2019, το έχουμε εξελίξει σε μια εγκατάσταση αξιοζήλευτη σε όλη την Ελλάδα σπαταλώντας από δικούς μας πόρους χιλιάδες ευρώ; Και πως μπορεί να ξεπεραστεί το γεγονός ότι οι ώρες που μας παραχωρούνται στα υπόλοιπα κλειστά γυμναστήρια είναι μηδαμινές παρόλο που έχουμε την ευλογία να διαθέτουμε τον δεκαπλάσιο τουλάχιστον αριθμό αθλητών από το δεύτερο τη τάξει Σωματείο του Δήμου;

Αγαπητοί γονείς και φίλοι μας, πλέον ο πόλεμος που δεχόμαστε είναι υπαρκτός και χωρίς όρους. Είναι αναίτιος και επιβλαβής για την υγεία και την πρόοδο των παιδιών μας. Και γίνεται στην πιο καθοριστική στιγμή στην ιστορία του Αθλητισμού της πόλης μας. Κάποιος ή κάποιοι είναι θιασώτες του ρητού: δεν θέλω εγώ κατσίκα, θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!

Όμως αυτή τη φορά δεν θα τους γίνει η χάρη. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας, απέναντι στη σημαντικότερη απειλή στην μέχρι τώρα ιστορία του Σχολείου μας».

ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΨΥΧΙΚΟ

Εν τω μεταξύ η ΝΕΜ έδωσε ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα, το μεσημέρι του Σαββάτου με αντίπαλο το Ψυχικό, το οποίο φέτος θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Α2. Σε μια αναμέτρηση όπου το τεχνικό τιμ έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα, στο τρίτο κατά σειρά φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, μπαίνοντας σιγά σιγά στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Αρκετές ήταν οι κινήσεις που έχουν γίνει ήδη στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μπάσκετ, τις οποίες με την βοήθεια του basketa.gr σας παρουσιάζουμε

ΕΦΑΟΖ

Προπονητής : Γιάννης Μάνος – Ισμήνη Ζωηρού (συνεχίζουν)

Έμειναν : Σπύρος Μαγκουνής, Μπάμπης Σαμοθράκης, Σπύρος Κανελλόπουλος, Κώστας Ανδρεόπουλος, Γιώργος Βάρσος, Παναγιώτης Μπιλάλης, Παναγιώτης Σταύρου, Διονύσης Κριζέας, Βαγγέλης Μαυροειδάκος, Γιώργος Πολυμενάκος, Αναστάσης Ροζακέας

Ήρθαν : Χάρης Μπαρμπαρής (Εθνικός Πειραιά), Γιάννης Μέξης (Αργοναύτης Ραφήνας)

Έφυγαν : Ραφαήλ Λαναράς (Βιλεμπράν), Χρήστος Σιδέρης (Μαρούσι)

ΟΦΗ

Προπονητής : Βασίλης Ράλλης (συνεχίζει)

Έμειναν :  Νίκος Μποχωρίδης , Γιάννης Λιανός, Πρόδρομος Τσερκιτζόγλου, Μιχάλης Μαλλιαράκης, Κώστας Αγαπιάδης, Μάριος Πρωτογεράκης, Μιχάλης Καψάλης, Φαίδων Καμπάκας, Μανώλης Μηλαθιανάκης, Κώστας Πάλλης, Γιάννης Τσιότρας, Μιχάλης Κοκοσάλης, Βαγγέλης Σαμπάνης

Ήρθαν :

Έφυγαν : Αλέξανδρος Πετράκης (αποσύρθηκε), Νίκος Κριθινάκης (Αρκαλοχώρι)

ΝΕΜ

Προπονητής : Γιώργος Μάνταλος (συνεχίζει)

Έμειναν : Νίκος Αγγελόπουλος, Παναγιώτης Γκάτζιας, Παναγιώτης Τζάιδας, Οργκέστ Χάσα, Κώστας Δομπρογιάννης, Δημήτρης Μουρτζούκος, Παύλος Μπουραζέρης

Ήρθαν : Εμμάνουελ Γκόντγουιν (Ελευθερία Μοσχάτου), Δημήτρης Γερομιχαλός (Τρίτωνας), Βίκτωρας Γκουαλτιέρι (Μανδραϊκός), Αβραάμ Καλλινικίδης (Οίακας Ναυπλίου), Μιχάλης Μιχόπουλος, Βαγγέλης  Μπέμπης (Δάφνη Δαφνίου), Παναγιώτης Νικολακόπουλος (Πεντέλη), Βαγγέλης Παλαιοχωρίτης (Δούκας)

Έφυγαν : Νίκος Κοντόπουλος, Βαγγέλης Λούκας, Μιχάλης Ραζής (Μανδραϊκός), Θανάσης Δομπρογιάννης (Μανδραϊκός), Σωτήρης Καραποστόλου (Κεραυνός Αγίου Παύλου), Μάριος Μπατής (αποσύρθηκε), Γιώργος Καλιανιώτης (Παλαιό Φάληρο), Βασίλης Καραμανλής (Μύκονος), Χαράλαμπος Κοντραφούρης (ΚΑΟ Κορίνθου)

ΑΟΚ Χανιά

Προπονητής :Ανδρέας Κεσαπίδης – Χρήστος Παπανικολάου (συνεχίζουν)

Έμειναν : Κώστας Νέσης, Γιάννης Παναρετάκης, Χρυσόστομος Σανδραμάνης, Νίκος Χουχούμης, Άρης Ψάρρας

Ήρθαν : Μάτεϊ Στογιάνοβιτς (Αγρίνιο), Δημήτρης Κουρέπης (Κόροιβος Αμαλιάδας), Στάθης Παπαδάκης (Παλαιό Φάληρο), Γιάννης Βαζούκης (ΚΑΟ Χαλκιδικής), Κώστας Τσιρογιάννης (Άρης), Δημήτρης Καραϊσκος (Δάφνη Δαφνίου)

Έφυγαν : Μανώλης Αδοντάκης, Παναγιώτης Κιγμέτογλου (Αίας Ευόσμου), Παναγιώτης Ζανιδάκης (Ηλιούπολη), Γιώργος Αλεξίου, Διογένης Γοργόνης (Ελευθερούπολη), Νίκος Καβαλαράκης

Πρωτέας Βούλας

Προπονητής : Θοδωρής Τερζής (συνεχίζει)

Έμειναν : Θοδωρής Κυριλής, Στέφανος Ματσάγγος, Βαγγέλης Μόρφης, Βασίλης Τσακναρίδης, Ηλίας Καραμολέγκος, Ντίνος Δενδρινός, Ντέιβιντ Βισνιέφκσι, Βασίλης Γάργαλης

Ήρθαν : Αλέξανδρος Σιγκούνας (Ελευθερούπολη), Παντελής Σκορδάς (Οίακας Ναυπλίου)

Έφυγαν : Λάμπης Φιλίππου (Ίκαρος Καλλιθέας), Ιάσονας Πετς, Στέλιος Σκουλούδης, Αντώνης Φιλίππου

Παλαιό Φάληρο

Προπονητής : Αλέξης Παπαδάτος (συνεχίζει)

Έμειναν : Κώστας Ζώρζος, Γιώργος Λυτόπουλος, Γεράσιμος Ανδρέατος, Άγγελος Λιουδάκης

Ήρθαν : Γιάννης Αγγελόπουλος (Αιγάλεω), Γιώργος Βλασσόπουλος (Ίκαρος Καλλιθέας),  Κλαούντιο Χαρούνι (Έσπερος Καλλιθέας), Άγγελος Σκόρδος (Δάφνη Δαφνίου), Γιώργος Σταθόπουλος (Τρίτωνας), Γιώργος Καλιανιώτης (Μεγαρίδα), Θάνος Μπολάτογλου (Ένωση Ιλίου)

Έφυγαν : Κώστας Τσαπρούνης, Λεωνίδας Βαϊδάκης (Εθνικός Πειραιά), Γιώργος Βούζας (Παπάγου), Στέφανος Σολωμός (Παπάγου), Γιώργος Σαρλάνης, Νίκος Κούρτης (Πανελλήνιος), Χρήστος Ντακούλιας (Αιγάλεω), Μανώλης Καλαντζής (Ίκαρος Νέας Σμύρνης), Στάθης Παπαδάκης (ΑΟΚ Χανιά), Γιάννης Μαλτέσιος (Ίκαρος Καλλιθέας), Στέφανος Βαλιώτης (Πανιώνιος)

Μελίσσια 

Προπονητής : Αλέκος Δάγλας (συνεχίζει)

Έμειναν : Έκτορας Οικονομόπουλος, Θοδωρής Μπακέας, Στράτος Πολιτόπουλος, Μανώλης Βαρώνος, Μηνάς Στεργίου, Αντώνης Πρόφκα, Οδυσσέας Αντωνόπουλος, Βασίλης Μαλτέζος, Γιώργος Κοντός, Μάριος Καμιλιέρης, Δημήτρης Στεργίου, Ιάσων Κοντός

Ήρθαν : Κώστας Δοξάκης (ΑΟ Ερμιονίδας), Παναγιώτης Σπηλιόπουλος (Μαρούσι), Ευγένιος Σεργιένκο (Πανελευσινιακός), Χαράλαμπος Καρατζιέρης (Ίωνας Χίου)

Έφυγαν : Βαγγέλης Βασιλακάκης (Εθνικός Πειραιά), Θανάσης Κοντός (ΦΕΑ), Αναστάσιος Κωστόπουλος (Πανερυθραϊκός), Φώτης Γεωργίου, Γιώργος Κάφφκε (ΓΑΣ Κομοτηνής), Φοίβος Χατζόπουλος (Αναγέννηση Λαμίας), Ευθύμιος Μοσχόπουλος (Πανιώνιος)

Αιγάλεω 

Προπονητής : Αλέξανδρος Ζαβός (συνεχίζει)

Έμειναν : Μιχάλης Καρασταμάτης, Κώστας Μαχαίρας, Λεωνίδας Παπαδολιάς, Θανάσης Μόρφος, Χρήστος Καρβούνης, Δημήτρης Γασπαράτος

Ήρθαν : Φάνης Κουμπούρας (Οίακας Ναυπλίου), Αλέξανδρος Πολέμης (Δάφνη Δαφνίου), Αριστοτέλης Στέφος (Δάφνη Δαφνίου), Μάρκος Ψημίτης (Παπάδος Γέρας), Γιάννης Παπαδόπουλος (Πολυνίκη Αγίας Βαρβάρας)

Έφυγαν : Γιάννης Αγγελόπουλος (Παλαιό Φάληρο), Γιώργος Κουκάς (Ψυχικό), Βαγγέλης Καράμπουλας (Μύκονος), Μιχάλης Πολυτάρχου (Ψυχικό), Χρήστος Πετροδηόπουλος (Νέα Κηφισιά), Χρήστος Μουλάς (Δούκας)

Μανδραϊκός 

Προπονητής : Σπύρος Σταθούλης (συνεχίζει)

Έμειναν : Παντελής Κοψιάς, Χρήστος Αλεξανδρόπουλος, Χάρης Λιούνης, Δημήτρης Κουμάνταρος, Δημήτρης Παπανικολάου

Ήρθαν : Μιχάλης Ραζής (Μεγαρίδα), Θανάσης Δομπρογιάννης (Μεγαρίδα), Χρήστος Κωστόπουλος (Λαύριο), Μάνος Σπυρίδωνος (Φιλία Περάματος), Δημήτρης Σταματίου (Μίλωνας)

Έφυγαν : Διονύσης Τάταρης (Κόροιβος Αμαλιάδας), Βίκτωρας Γκουαλτιέρι (Μεγαρίδα), Ανδρέας Ρουμελιώτης (Πανιώνιος), Σπύρος Κρεμμύδας ( ; ), Κρίστιαν Ρέντζο, Γιάννης Σιδέρης, Γιώργος Καραγιάννης

Άρης Νίκαιας 

Προπονητής : Γιάννης Πάυλος (καινούργιος)

Έμειναν : Μιχάλης Γαλίτης, Ραφαήλ Πεταλάς, Γιώργος Μπουρίτης, Νίκος Πρίτσος, Σωτήρης Κόλλιας, Κώστας Κάππης

Ήρθαν :

Έφυγαν : Γιάννης Καράμπελας (προπονητής – Εθνικός Πειραιά), Παύλος Παπάδης (Ηλυσιακός), Δημήτρης Καρυστινός (Εθνικός Πειραιά), Γιάννης Κρητικός, Παναγιώτης Τζώρτζης, Μιχάλης Φρουσκλιάς, Γεράσιμος Παπαδάκης ( ; ), Κώστας Καραβανάς ( ; ), Χρήστος Ρούκας ( ;), Ραφαήλ Δέδες ( ; ), Τζέισον Θεοδωράκος ( ; ), Μάρτιν Λαζαρίδης

Ηλυσιακός

Προπονητής : Παναγιώτης Καυκής – Γιώργος Λιτόπουλος (συνεχίζουν)

Έμειναν : Αντώνης Φώτσης, Παναγιώτης Καλδής, Δημήτρης Μπινιάκου, Κώστας Κεφαλάς, Παναγιώτης Μπάζιος, Θανάσης Γραμμάτικας

Ήρθαν : Παύλος Παπάδης (Άρης Νίκαιας), Στράτος Ιορδάνογλου (ΓΑΣ Κομοτηνής), Αλέξανδρος Ύμερι (Παπάδος Γέρας), Παύλος Βούρτσης (Ιωνικός ΝΦ), Βασίλης Στασινόπουλος (Πανερυθραϊκός)

Έφυγαν : Στέλιος Αγορόπουλος, Γιάννης Αναγνωστάκης, Χριστόφορος Κελαϊδής (Μαραθώνας), Γρηγόρης Συμεών Οουαντίντζο Βλαδίτσης (Δάφνη Δαφνίου), Λευτέρης Πλευράκης, Νίκος Χαραλαμπής, Παναγιώτης Κούνας (Νίκη Αμαρουσίου)

Πανιώνιος

Προπονητής : Γιώργος Μπιτζάνης (συνεχίζει)

Έμειναν : Γιώργος Κανελλόπουλος, Αλέξανδρος Λάζαρης, Ιωσήφ Κοπακάκης ( ; ), Σέργιος Τσιμπούκης ( ; )

Ήρθαν : Νίκος Μίχαλος (Παγκράτι), Ανδρέας Κουτσούγερας (University of Mobile), Κώστας Τσιπίδης (Ελευθερία Μοσχάτου), Ευθύμιος Μοσχόπουλος (Μελίσσια), Στέφανος Βαλιώτης (Παλαιό Φάληρο), Ηλίας Λιαράκος (Πολυνίκης Αγίας Βαρβάρας), Γιώργος Μπέλιτσης (Μίλωνας), Μιχάλης Χρήστου (ΑΕΚ), Κυριάκος Κολσούζογλου (ΑΕΚ), Αλέξανδρος Μήτσιαλος (Εθνικός Πειραιά), Ανδρέας Ρουμελιώτης (Μανδραϊκός)

Έφυγαν : Κώστας Οικονομόπουλος, Δήμος Φωτίου (Σπόρτιγκ), Αλέξανδρος Αυγενικός, Μάριος Δερμιτζάκης, Χριστόφορος Λυκογιάννης, Μανώλης Κουκουλάς, Χρήστος Γκαβανόπουλος (Ένωση Ιλίου), Σπύρος Παναγιωταράς

Κρόνος Αγίου Δημητρίου

Προπονητής : Βαγγέλης Δεγαΐτας (συνεχίζει)

Έμειναν : Βασίλης Ξιούρας, Γρηγόρης Νάτσος, Δημήτρης Δρίβας, Αχιλλέας Πιτούλης, Δημήτρης Βαρσαμούλης, Βασίλης Ανδρακάκος, Κώστας Τσάβος

Ήρθαν : Κωστής Δέδες (Ηλιούπολη), Ευθύμης Χρήστου (Αγρίνιο), Νίκος Δήμου (ΦΕΑ), Γιώργος Βαρνάβας (Νέα Ιωνία), Αντώνης Γκάτζο (Κουκάκι)

Έφυγαν : Γιώργος Σκάνδαλος (Πεύκη), Δημήτρης Γιαννόπουλος, Θοδωρής Παναγής, Ηλίας Πασολάρι, Χρήστος Κουλούρης, Χρήστος Κοσσάρας, Γιάννης Μάρης, Ζαχαρίας Πουρνάρας (Πορφύρας)

Δούκας

Προπονητής : Κώστας Αγγέλου (συνεχίζει)

Έμειναν : Χρήστος Λάκκας, Κώστας Κορκοντζέλος, Κώστας Λαγός, Γιάννης Αναστασόπουλος

Ήρθαν : Πέτρος Μαγουλάς (ΓΑΣ Κομοτηνής), Άλφα Ντιαλό (Παγκράτι), Κώστας Σωτηράκης (Πεύκη), Μιχάλης Ματζιώρης (Πεντέλη), Χρήστος Μουλάς (Αιγάλεω), Αποστολής Μιχαήλ (Ερμής Σχηματαρίου), Κανέλλος Γαρμπής (Ιρπίνια)

Έφυγαν : Βαγγέλης Παλαιοχωρίτης (Μεγαρίδα), Βαγγέλης Δρόσος (Καβάλα), Σωτήρης Μαράντος (Κορωπί), Κώστας Παπαντωνάκος (Το Οίον Αγίου Στεφάνου), Θανάσης Τζέμης (Αγία Παρασκευή), Γιώργος Δουρουντούς, Γιάννης Αλεφαντινός, Βασίλης Δημόπουλος, Αλέξανδρος Σακελλαρίου (Basketball Lamezia)

MEDIA DAY THΣ ΝΕΜ

Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στις 17.30 το απόγευμα επρόκειτο να διεξαχθεί η media day της ΝΕΜ στην φυσική της έδρας, την NEM BC Arena.

Η ανακοίνωση των «κυανόλευκων» ανέφερε τα εξής:

NEM BC MEDIA DAY Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 17:30 NEM BC ARENA

Για την NEM έφτασε η ώρα της happy day, γιατί MEDIA DAY=happy day! Προς όλα τα ενδιαφερόμενα Μ.Μ.Ε. (έντυπα & ηλεκτρονικά́): Με μεγάλη μας χαρά́ σας καλούμε να
παραβρεθείτε στην καθιερωμένη πλέον ετήσια MEDIA DAY της ομάδας μας, κατά́ την οποία οι αθλητές, το staff, η Διοίκηση αλλά & οι φίλαθλοι της ομάδας θα απαντήσουν σε όλα τα
ερωτήματα σας & θα φωτογραφηθούν για τις ετήσιες ανάγκες των μέσων σας, τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα & προβλεπόμενα από την Πολιτεία υγειονομικά μέτρα κατά του covid 19! Σας αναμένουμε όπως κάθε χρόνο με χαρά!

BYΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ

Την ήττα με 2-1 γνώρισαν οι Μεγαρίτες. Στο Κύπελλο με Πυρρίχιο.

~             ~             ~             ~             ~             ~             ~             ~             ~             ~             ~

NEA ΠΕΡΑΜΟΣ – ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 2-1

Μόνο… φιλικό δεν θύμιζε το παιχνίδι προετοιμασίας ανάμεσα στη Νέα Πέραμο και τον Βύζαντα. Αρχικά ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση αφού οι δύο ομάδες είχαν βγεί για ζέσταμα και περίμεναν το διαιτητικό τρίο Μανούρα-Παύλο-Πλάκα. Μπροστά σε 500 περίπου φιλάθλους, η Νέα Πέραμος επικράτησε με 2-1 με ανατροπή σε μια αναμέτρηση την οποία ο διαιτητής Μανούρας διέκοψε αρκετές φορές το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να έχουν πολλά παράπονα. Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ δυνατό και αυτό είχε ς αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Ρενέ του Βύζαντα, ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο.  Το γκολ του Βύζαντα πέτυχε ο Καραγιάννης στο 22’, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή με Δουκάκη και Τσάκα.

ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ(προπονητής Χάρης Κοπιτσής): Κεχαγιάς, Πνευματικάκης, Δράγασης, Ζουμπλιός, Λημνιάτης, Τζελάι, Λέντι, Λουκίδης, Τοπτίδης, Σεβαστής
Μυλωνάς, Μπάρδης, Μιχαήλης, Κλαδάς, Τσάκας, Αναστασίου Τ, Αναστασίου Μ, Ελάνογλου, Τράικος.

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ(προπονητής Λευτέρης Βασιλειάδης): Θεοδωρόπουλος, Φλέγγας, Φυσαράκης, Φουρνάρης, Χατζημελετιάδης, Καραγιάννης, Αμαραντίδης, Σαχόλι, Ρενέ, Στρατιδάκης, Σελμανάι.
Κουφής, Φρυγανάς, Νταούτι, Δρυμούσης, Χριστόπουλος, Σταμέλος, Π[απανικόλας, Λεβεντούρης, Χατζής.

ΣΚΛΗΡΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΥΖΑΝΤΑ

Με ανακοίνωση της η διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» καταδίκασε κατηγορηματικά την στάση της Νέας Περάμου στο πρόσφατο φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων.

Η ανακοίνωση ανέφερε το εξής: « Σύσσωμη η διοίκηση του Βύζαντα καταδικάζει τα ευτράπελα που διαδραματίστηκαν το Σάββατο στο «φιλικό» παιχνίδι της ομάδας μας στη Νέα Πέραμο με αντίπαλο την τοπική ομάδα. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος αγώνας μόνο «φιλικός» δεν ήταν, αφού οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων μετέτρεψαν τον αγωνιστικό χώρο σε … «εμπόλεμη ζώνη», χτυπώντας στο «ψαχνό» τους ποδοσφαιριστές μας. Και όλα αυτά γίνονταν με την παρότρυνση του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας της Νέας Περάμου, ο οποίος – λειτουργώντας ως χούλιγκαν – παρότρυνε από την εξέδρα τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του να συνεχίσουν το «πολεμικό» τους μοτίβο. Για τα … «μάτια του κόσμου» μάλιστα, στην δεύτερη διακοπή του αγώνα ο Τεχνικός Διευθυντής των γηπεδούχων που έπρεπε εξαρχής να λειτουργεί πυροσβεστικά, μπήκε τάχα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να ηρεμήσει τα πνεύματα! Σε αντίθεση βέβαια με τον Γενικό Αρχηγό και τον Τεχνικό Διευθυντή του Βύζαντα που στην πρώτη διακοπή είχαν μεσολαβήσει, ώστε να μην αποβληθεί ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Νέας Περάμου που προκάλεσε την σύρραξη.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε λίγα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα ποδοσφαιριστής – δυστυχώς γέννημα θρέμμα της Νέας Περάμου – ο οποίος ακούγεται ακόμη και στο βίντεο του αγώνα (το οποίο έχουμε στην διάθεσή μας), να βρίζει με ακατανόμαστες φράσεις τους Μεγαρίτες, την πόλη των Μεγάρων, οικογένειες ποδοσφαιριστών μας, αλλά και την διοίκηση του Βύζαντα. Κύριοι της διοίκησης της Νέας Περάμου, ο Βύζας έχει ιστορία 93 χρόνων. Έχει στηριχτεί και έχει στηρίξει επί χρόνια ποδοσφαιριστές και από τη Νέα Πέραμο οι οποίοι δόξασαν την ομάδα μας αλλά και δοξάστηκαν φορώντας τα κιτρινόμαυρα. Θεωρούμε πως σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει η ιστορική αυτή ομάδα, να γίνεται το «θύμα» μιας πολιτικής κόντρας που προσπαθούν τεχνηέντως να δημιουργήσουν κάποιοι ανάμεσα στους Μεγαρίτες και τους Νέο Περαμιώτες. Είναι αδιανόητο, οι αθλητικοί χώροι από τόποι χαράς, φιλίας και γιορτής να μετατρέπονται σε τόπους σύγκρουσης και διαμάχης. Γι’ αυτό και εμείς ως διοίκηση μιας ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ όπως είναι ο ΒΥΖΑΣ, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να κάνουμε πράξη την ιδέα του «Ευ Αγωνίζεσθαι» που ενσωματώνει τις ιδέες της φιλίας, της αξιοπρέπειας, της καλής συμπεριφοράς και του σεβασμού προς τους αντιπάλους μας. Αν και πήραμε μια πρώτη εικόνα από την ομάδα της Νέας Περάμου για όλα όσα θα αντιμετωπίσουμε στο φετινό πρωτάθλημα, εμείς θα δείξουμε έμπρακτα σε όλες τις ομάδες που θα υποδεχτούμε στην έδρα μας, πως το «Φίλαθλο Πνεύμα» βρίσκεται πέρα από τον ανταγωνισμό.

ΥΓ: Συγχαρητήρια στον Διαιτητή κ. Μανούρα και στους βοηθούς του, οι οποίοι έβγαλαν εις πέρας την αποστολή τους χωρίς απώλειες για τις δύο ομάδες, παρά το «πολεμικό» κλίμα.

ΑΝΑΝΕΩΣΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τα «κιτρινόμαυρα» θα φορά και τη νέα χρονιά ο Θεοδωρόπουλος, όπως έκανε γνωστό η διοίκηση του Βύζαντα. «Η διοίκηση του Α.Γ.Σ. ανακοινώνει την συνέχεια της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο. Ο νεαρός πορτιέρο που από πέρυσι ανήκε στο ρόστερ της ομάδας μας, συμφώνησε εκ νέου με την διοίκηση και θα φοράει για έναν ακόμη χρόνο την φανέλα με την κεφαλή του Βύζαντα, αποτελώντας μια ακόμη αξιόπιστη λύση για τον προπονητή Λευτέρη Βασιλειάδη όσον αφορά την θέση του τερματοφύλακα. Ευχόμαστε στον Θοδωρή να έχει υγεία και να βοηθήσει την ομάδα μας να υλοποιήσει τους στόχους της».

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΔΑ

Πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων η κλήρωση του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ. Στο πλαίσιο της 1ης φάσης που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο ο Βύζας υποδέχεται τον Πυρίχχιο, η Μικρασιατική τον Πανλιοσιακό, ενώ ο Μεγαρικός υποδέχεται τον Ατρόμητο Ελευσίνας.  Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 25-26/9.

Σκορπιός Φυλής- Ακράτητος

Ευκλείδης- Ερμής Άνω Λιοσίων

Ασπρόπυργος- Ζωφριά

Ηρακλής Ελευσίνας- Μανδραϊκός

Λέων- ΠΑΟΚ Μάνδρας

ΠΑΟ Φυλής- ΑΕ Ζεφυρίου

Μικρασιατική- Πανλιοσιακός

Αίας Παραλίας- Δύναμη Ασπροπύργου

Αστέρας Άνω Λιοσίων- Εθνικός Πανοράματος

Ίκαρος Νεοκτίστων- Λαμπερή Ελευσίνας

Αστέρας Μαγούλας- Πανελευσινιακός

Κριός Ασπροπύργου- Νέα Πέραμος

Μεγαρικός- Ατρόμητος Ελευσίνας

Απόλλων Ποντίων- Θρασύβουλος

Βύζας Μεγάρων- Πυρρίχιος

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΕΜΑ ΓΙΑ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ

«Αποχαιρετιστήρια» ανακοίνωση του Βύζαντα στον πιο αγνό φίλαθλο της χώρας.

«Η διοίκηση του Βύζαντα, αποχαιρετά με θλίψη την «ηχηρή φωνή» του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, την «φωνή» του ιστορικού Εθνικού Πειραιά, τον πασίγνωστο «Εθνικάρα» κατά κόσμον Γιάννη Μαντζουράνη, ο οποίος απεβίωσε χθες χάνοντας την μάχη με τον κορονοϊό. Ήταν ίσως ο πιο αγνός φίλαθλος ελληνικής ομάδας, αλλά και ένθερμος υποστηρικτής και της Εθνικής Ομάδας της χώρας μας, με την «ηχηρή φωνή» του να ακούγεται ακόμη και στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2004 που διεξήχθη στο  Στάδιο Ντα Λουζ της Λισσαβόνας. Μια από τις εμβληματικές μορφές των ελληνικών γηπέδων πέρασε στην αιωνιότητα. Η πιο αγνή και η πιο δυνατή φωνή των γηπέδων σίγησε… Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αλλά και στην ποδοσφαιρική οικογένεια του Εθνικού Πειραιά.

 

ΑΟ ΜΙΜΑΣ – ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ

«ΦΙΛΙΚΗ» ΝΙΚΗ ΜΕ ΠΑΟΚ ΜΑΝΔΡΑΣ

Με 3-0 επικράτησε ο Μίμας πριν το ματς Κυπέλλου με τον Πανλιοσιακό.

~             ~             ~             ~             ~             ~             ~             ~             ~             ~             ~             ~

«ΕΛΑΜΨΕ» Ο ΜΠΑΓΔΑΤΟΓΛΟΥ

Με τον Λαοκράτη Μπαγδάτογλου να ξεχωρίζει, ο Μίμας επικράτησε του ΠΑΟΚ Μάνδρας σ’ ένα από τα τελευταία του φιλικά παιχνίδια πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Ο ταλαντούχος επιθετικός σημείωσε και τα τρία γκολ της ομάδας του, στο 3-0 με την ΠΑΟΚ.

ΑΟ ΜΙΜΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ: Βανδώρος, Γκουτζούλας, Γαλανός, Μήτσος, Γιωργάκης, Στρατάκης, Μαζιώτης ,Μήτσος Δ, Τούσης, Μπαγδάτογλου, Φεζουλάι.
Αγωνίστηκαν και οι: Σοκόλ, Χάντερι, Αγγελακόπουλος, Συριανός, Δρομούσης, Κουφής Λεωνίδας. Μάππας.
Απουσίαζαν λόγω τραυματισμού οι: Έβερετ, Κήττας, Κουφής Γ.,. Χατζιάδης, Ζουμπούλης.

ΠΑΟΚ ΜΑΝΔΡΑΣ(προπονητής Νίκος Τζαφέρης): Τσαπουρνής, Βλαχόπουλος, Κλογκέρι, Λαζαρίδης, Χατζηαντωνάκης, Βάσης, Φυσαράκης, Ζιώγας, Ράλλης, Γκίνης, Δούκας.
Αγωνίστηκαν και οι: Ντάρβιν, Καλητσουνάκης, Δούκας Αλέξανδρος, Μέχλης.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ

Ανακοίνωση για τον χαμό του Γιάννη Μαντζουράνη, εξέδωσε και η διοίκηση της Μικρασιατικής. « Το ΔΣ του ΑΟ ΜΙΜΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους μιας από τις πιο εμβληματικές μορφές των ελληνικών γηπέδων, του αγνού φιλάθλου Γιάννη Μαντζουράνη, του γνωστού “Εθνικάρα”. Ο Γιάννης με “θητεία” πάνω από εβδομήντα χρόνια στα γήπεδα απέκτησε το παραπάνω προσωνύμιο από την περίφημη μακρόσυρτη και βροντερή ιαχή του “Εθνικάααααααααρα”, στους αγώνες τόσο του αγαπημένου του Εθνικού Πειραιά, όσο και της Εθνικής μας Ομάδας την οποία επίσης λάτρευε και υποστήριζε θερμά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει’.

 

MΕΓΑΡΙΚΟΣ

ΦΙΝΑΛΕ ΦΙΛΙΚΩΝ

ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΝΙΚΗ

Με 2-1 επικράτησε της Λαμπερής στα Μέγαρα.

~             ~             ~             ~             ~             ~             ~             ~             ~             ~             ~             ~

ΜΕΓΑΡΙΚΟΣ – ΛΑΜΠΕΡΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 2-1

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας Μεγαρικός. Νίκησε με 2-1 της Λαμπερής Ελευσίνας, σ’ ένα παιχνίδι που διεξήχθει στα Μέγαρα. Δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμαστούν πολλοί παίκτες από το ρόστερ του Γιώργου Χατζή εν όψει του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ που ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο. Τα γκολ για τον Μεγαρικό έβαλαν οι Κώνστας και ο Mουχαμέτ. Συγκινητική ήταν η στιγμή του αγώνα που ο τερματοφύλακας της Λαμπερής Χριστοφής είχε αποφασίσει να «κρεμάσει’» τα γάντια του και στο 60′ που έγινε αλλαγή χειροκροτήθηκε από τους θεατές.

ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΣΚΛΙΑ

Την μεταγραφή του Σκλια ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Μεγαρικός με την εξής ανακοίνωση: « Το Δ.Σ. του Μεγαρικού καλωσορίζει στο δυναμικό του τον γκολκίπερ Σκλιά Παναγιώτη. Ο Παναγιώτης ξεκίνησε την πορεία του από τις Ακαδημίες του Ατρομήτου Αθηνών όπου και αγωνίστηκε στα τμήματα U15 – U17 & U19. Αμέσως μετά μετακινήθηκε στον Πανελευσινιακό όταν ανέβηκε από την Α΄ΕΠΣΔΑ στην Γ’ Εθνική, και από εκεί για την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν, θα αγωνίζεται στην ομάδα μας. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε να έχει μία υγιή και εποικοδομητική χρονιά, χωρίς τραυματισμούς.

 

 

8ος ΣΤΟΣ ΚΡΙΚΟΥΣ ΑΝΔΡΩΝ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΚΙΝΗΣ

Με την 8η θέση στον τελικό των κρίκων, στο ντεμπούτο του με την Εθνική ανδρών, ολοκλήρωσε ο Σταύρος Γκίνης την επιτυχημένη παρουσία του στο Τσάλεντζ Καπ ενόργανης γυμναστικής του Κόπερ, στην Σλοβενία. Ο 19χρονος αθλητής που κατάγεται από τα Μέγαρα, συγκέντρωσε 13,500 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος και κατετάγη 8ος, απέναντι σε αντιπάλους με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία, με την είσοδό του στους φιναλίστ να αποτελεί από μόνη της μία πολύ σημαντική διάκριση. Για την ιστορία τα μετάλλια στους κρίκους κατέκτησαν κατά σειρά ο Αυστριακός Βίντσεντς Χεκ (14,800 β.), ο Ρώσος Ίλια Κιμπάρτας (14,400 β.) και ο Ιταλός Αντρέα Τσινγκολάνι (14,200 β.).
Αυτή πάντως, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Σταύρος Γκίνης «ακούστηκε» για τις επιτυχίες του. Δύο χρόνια πριν, σε ηλικία 17 ετών είχε πάρει την πρώτη θέση σο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Εφήβων, που είχε λάβει χώρα στη Θεσαλονίκη, είχε καταφέρει να πάρει τρία μετάλλια. Χρυσό στους κρίκους που είναι και το καλύτερο του άθλημα, ασημένιο στο σύνθετο ατομικό και χάλκινο στον ίππο. Ο συντοπίτης μας ανήκει στον σύλλογο ΓΑΣ Ειρήνη Περιστερίου, ενώ παράλληλα είναι μέλος και την Εθνικής ομάδας.

Με τους τελικούς οργάνων όλων των κατηγοριών, που είχαν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον, έκλεισε την Παρασκευή (12/07) το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων, το οποίο φιλοξενήθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Νέας Περάμου-Μεγάρων BC

Aleka Stamatiadi

Βύζας: Επέστρεψε ο Σταφάϊ

Βύζας: Νέο διπλό στη Χαλκίδα