Δημοτικό ΣυμβούλιοΠολιτικήΣημαντικότερα

Συζήτηση για Πανεπιστημιακή Σχολή στα Μέγαρα

 

 

Πρόταση πολιτών και του Δημ. Συμβούλου Γιάννη Μιχάλαρου στα πλαίσια των αλλαγών της κυβέρνησης συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου

 

 

 

 

Πανεπιστήμιο δυτικής Αττικής νομοθετείται και ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα στις αρχές του νέου έτους. Σχετικά πρωτοβουλίες φαίνεται να αναλαμβάνει ο δήμος Μεγαρέων, καθώς το θέμα ίδρυσης πανεπιστημιακού τμήματος συζητείται στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

 

Οι νέες σχολές και τμήματα να ενταχθούν για πρώτη φορά στο Μηχανογραφικό Δελτίο του 2018 (εισαγωγή φοιτητών το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, στο προσεχές διάστημα το υπουργείο θα καταθέσει Σχέδιο Νόμου που θα προβλέπει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την ίδρυση του πανεπιστημίου δυτικής Αττικής από την 1η Ιανουαρίου 2018, με τον ορισμό Διοικούσας Επιτροπής. Στόχος είναι οι Σχολές και τα Τμήματα που θα δημιουργηθούν να ενταχθούν στο Μηχανογραφικό Δελτίο του 2018 για την εισαγωγή φοιτητών στο ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019.

 

Ο συνδυασμός «Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων» καθώς και συμπολίτες υπέβαλαν σχετικά πρόταση για διεκδίκηση πανεπιστημιακών σχολών στα Μέγαρα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται από τον Γιάννη Μιχάλαρο ότι:  «Καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο αίτημα συζήτησης με θέμα διεκδίκηση Πανεπιστημιακών σχολών. Το θέμα θα συζητηθεί την Τετάρτη.

Με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού ότι πρόκειται να ιδρυθεί Πανεπιστήμιο. Δυτικής Αττικής σαν επικεφαλής της παράταξης των ενεργών πολιτών ήλθα σε επαφή με κυβερνητικά στελέχη για την ευόδωση του αιτήματος μας . Έμμεσα συνέστησα άτυπη επιτροπή η οποία ήδη δουλεύει για την επιτυχία του αιτήματος . Μελη της επιτροπής είναι Σκλάβουνος Τάκης, Πανεπιστημιακός, Γκίνης Χαρίλαος, ερευνητής, Τσιούνης Σπύρος, Πολιτικός Μηχανικός, Μιχαλαρος Γιάννης Δημοτ. Σύμβουλος. Λάμψας Νικόλαος Δάσκαλος Δεσκος Αναστάσιος, Ηλεκτρολόγος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς περιφορά και φέτος ο εορτασμός των Αγίων 6 Μαρτύρων

Κατά του καλωδίου συνεχίζουν αγώνα πολίτες και σύλλογοι για αλλαγή όδευσης μακριά από κατοικημένες περιοχές

Εγκαίνια στο νέο κτίριο Εργαστηρίων του Τεχνικού Λυκείου Μεγάρων