Πολιτική Σημαντικότερα

ΣΥΡΙΖΑ: η Περιφέρεια φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων, αφήνοντας για πολλές ώρες εγκλωβισμένους τους κατοίκους

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής και της Οργάνωσης Μελών Μεγάρων ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις πλημμύρες της 24 Νοεμβρίου, αναφέρονται τα παρακάτω:

 

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής, Γιώργος Τσίπρας μαζί με κλιμάκιο μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής και της Οργάνωσης Μελών Μεγάρων, επισκέφθηκαν την περιοχή της Κινέτας και διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφικής πλημμύρας.
Η Κινέτα μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018 πλήττεται για τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο, οδηγώντας τους κατοίκους σε πλήρη απόγνωση αφού χάνουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Παρά το συναγερμό των μετεωρολόγων για την ένταση της κακοκαιρίας, η Περιφέρεια φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων, αφήνοντας για πολλές ώρες εγκλωβισμένους τους κατοίκους, μη μπορώντας να απομακρύνει άμεσα και αποτελεσματικά τα φερτά υλικά από το οδικό δίκτυο.
Ωστόσο, μένουμε μακριά από μικροπολιτικές τακτικές και λαϊκισμούς τύπου «Φταίει για όλα ο Πατούλης» όπως «έφταιγε για όλα η Δούρου» και αναγνωρίζουμε τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες 40 χρόνων και την ένταση του φαινομένου στα καταστροφικά αποτελέσματα.
Ο Βουλευτής και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πολίτες της Κινέτας και καλούμε τη κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές του οδικού δικτύου και των υποδομών, να αποζημιώσει στο ακέραιο τους πληγέντες, να προχωρήσει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης υλοποιώντας έργα της προηγούμενης περιφερειακής αρχής και να επαναφέρει το συντομότερο δυνατό την πόλη στους κανονικούς της ρυθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

34 κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο

Αναστολή λειτουργίας για την ΝΕΜ

Aleka Stamatiadi

59 ενεργά κρούσματα στον Δήμο Μεγαρέων