Εργασία & Επιχειρηματικότητα Σημαντικότερα

Συμμετοχή του Β.Ε.Π. στην 82η Δ.Ε.Θ.

Συνεχίζοντας την σταθερή πορεία και παρουσία του, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο του Πειραιά, η διοίκηση και επιχειρήσεις – μέλη του συμμετείχαν στην 82η ΔΕΘ, που πραγματοποιήθηκε στις 09-17 Σεπτεμβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

bep_deth_17_03 bep_deth_17_04

bep_deth_17

Στην 82η ΔΕΘ συμμετείχε ως τιμώμενη χώρα η Κίνα. Σχετικά ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος ανέφερε : “Άμεση ανάγκη είναι η εφαρμογή βασικών αλλαγών καθώς και κατάλληλων στρατηγικών, οι οποίες απαιτούνται, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις Μικρομεσαίες Μεταποιητικές Επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τα προβλήματα, να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.

Με τις απαιτούμενες ριζικές αλλαγές ( φορολογία, ασφαλιστικό, πρόσβαση σε χρηματοδότηση, ρευστότητα, μείωση, τουλάχιστον, της γραφειοκρατίας, ακατάσχετο λογαριασμό ) και εφαρμόζοντας άμεσα και δραστικά τις κατάλληλες στρατηγικές (αναπτυξιακό σχεδιασμό ), παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, οι ελληνικές ΜΜΕ της μεταποίησης έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν από την οικονομική κρίση, όπως και να πετύχουν περαιτέρω ανάπτυξη.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η επιβίωση και η λειτουργία των ΜΜΕ της μεταποίησης είναι πολύ σημαντική. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να καταβάλουν το μάξιμουμ των προσπαθειών τους με σκοπό την υποστήριξή τους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λ. Κοσμόπουλος: Επαναλειτουργεί πλήρως και άμεσα το Θριάσιο Νοσοκομείο

Aleka Stamatiadi

Προτάσεις στο Τοπικό Συμβούλιο Νέας Περάμου

Aleka Stamatiadi

Δικαιώθηκε ο Βύζας